top of page
Uld-karte-strik.jpg

Tekstile Syslerier

I faget ”Tekstile syslerier” går vi på opdagelse i det helt langsomme tekstilhåndværk, som kan udføres kun ved håndens kraft og uden brug at elektriske maskiner.

 

Vi kommer til at udforske forskellige tekstile traditioner og teknikker, især vævning, reparation, strik og spinding.

Undervejs nyder vi den ro, fordybelse og det nærvær, der opstår, når vi sysler med det repetitive, langsomme og meditative håndværk. Vi fjerner fokus fra resultaterne og fokuserer på processen og glæden ved at skabe, både for os selv og i fællesskabet.

I alle forløb har vi fokus på at arbejde med genbrugsmaterialer og rå uld fra lokale får. Du vil dermed opleve, hvordan de eksisterende resurser kan forvandles til et væld af funktionelle såvel som kunstneriske tekstilgenstande, samt hvilken rolle det traditionelle og langsomme håndværk kan spille i en moderne verden.

Uanset om du er helt nybegynder eller allerede har erfaring med nogle af de tekstile sysler, vil der være rig mulighed for at blive udfordret på forskellige måder.

I undervisningen vil du blive introduceret for forskellige teknikker, og samtidig få god tid til at fordybe dig i selvstændige projekter.

Nina.jpg

Nina Hulgaard

Uddannet i Tekstildesign, -håndværk og formidling fra Københavns Professionshøjskole.

Hun er specialiseret inden for gamle håndværksteknikker og brænder for at bidrage til en øget bevidsthed om de materialer, redskaber og processer, som lige siden oldtiden har været en del af skabelsen af tøj og tekstiler.

Som underviser er Nina særligt optaget af hvordan tekstilhåndværket kan bidrage til bæredygtig og kulturhistorisk dannelse.

 

”I vores hverdag er vi omgivet af tekstiler. Men for de fleste er det stadig et mysterium, hvor tekstilerne egentlig kommer fra og hvordan de bliver skabt. Det mysterium vil jeg gerne være med til at opklare, når vi dykker helt ned i tøjets livscyklus og prøver kræfter med alle de teknikker, der er knyttet hertil.

 

Samtidig undersøger vi hvordan cyklussen kan fortsætte i det uendelige, så vi undgår overforbrug og unødigt resursespild. Gennem upcycling og reparation skal vi finde skønheden i det slidte og eksperimentere med hvordan eksisterende materialer kan sammensættes på nye og funktionelle måder.”

Hun har lavet workshops om upcycling af tekstiler i et grønt projektfællesskab og arbejdet som syerske hos et slow-fashion-brand.

Nina har tidligere undervist i tekstilrelaterede fag på efterskole, friskole og i oldtidscentret Sagnlandet Lejre og har været involveret i kostume- og rekvisitproduktion på forskellige teater- og operaforestillinger.

Garn1.jpeg
stof.jpg
Spind3.jpeg
bottom of page