top of page
BB047428-9EE6-417D-A9B8-845211C1E820_1_201_a.heic

Familiekursus uge 27

29. juni - 05. juli 2024

Der er to familieuger med samme ramme. Famillie, oplevelser og fællesskab

En sommeruge i Vestjylland for hele familien med sandstrand, bare tæer og det store Vesterhav.

Få rørt kroppen ved fjorden og i skoven. Fordyb dig i kreative værksteder. Find på grimasser i teatret, smil og sved i dansen. Kom ud under åben himmel, vær tæt på naturen - og mød en masse andre sommerglade mennesker, som gør det samme. 

​ 

En herlig uge med nærvær, udfordringer og familien i centrum. 

​ 

I de forskellige workshops bruger vi naturen omkring os, vores forunderlige have og højskolens mange rum til at gå på opdagelse i mange forskellige aktiviteter: 

Teater, musik, dans, keramik, tekstil, billedværksted, friluftsliv, vandsport og aktivt udeliv. 

Du vælger en workshop i hhv. blok A og blok B, som du følger hele ugen; vælg at være børn og voksne sammen eller måske hver for sig. Du bestemmer. Beskrivelsen af de forskellige workshops finder du længere nede på siden.
Valg af workshop i Blok A og B sker efter tilmelding - du får tilsendt en mail med link.

Mellem alt det planlagte er der tid til fri leg, så familieugen giver mulighed og tid til at gøre noget skørt, grine, bruge kræfter, nyde, samtale, lytte og sanse.

 

Hver aften vil der være forskellige aktiviteter for både børn og voksne: lejrbål, fællessang, skattejagt, foredrag og meget mere. 

  

Alle kan deltage, alene eller sammen med familien. 

Det er sjovest for børn fra 5 år og opefter. 

30105986-8B99-447C-905B-30DCA7542503_1_105_c.jpeg

Pris fra 5775.- for en voksen og 2600 for hvert barn.

  

Samlet pris er afhængig af hvilken type overnatning du vælger i tilmeldingen.

Bo med en anden voksen - børn på opredning. Bad/toilet på gangen – Grundpris

Bo med en anden voksen - børn på opredning - eget bad/toilet –
Grundpris +
tillæg 500 kr. pr. voksen

 

Bo som alene voksen -  barn/børn på opredning - bad/toilet på gangen – Grundpris + tillæg 500 kr. 
 

Bo som alene voksen - barn/børn på opredning - eget bad/toilet
Grundpris + tillæg 1000 kr.

 

Sovesal - alle på opredning – Grundpris minus rabat på 500 kr.

Telt - som du/I medbringer selv – Grundpris minus rabat på 500 kr.

Hjemmeboende – Grundpris minus rabat på 500 kr.

 

Vi glæder os til at se jer på Vestjyllands Højskole

Lørdag 

Fra 15.00 Ankomst, indkvartering og kaffe/the 
17.00 Rundvisning 
18.00 Aftensmad 
19.00 Velkomst og præsentation af workshops
20.00 Leg for alle på plænen

Søndag til torsdag

08.00 Morgenmad 
09.00 Morgensamling 
10.00 Undervisning
 (blok A)
12.00 Frokost 
14.00 Undervisning (blok B)
15.30 Kaffepause 

16.30 Eftermiddagsaktiviteter
18.00 Aftensmad 
19.30 Aftenaktiviteter

Onsdag

Er en heldagstur til blandt andet Vesterhavet med en masse sjove aktiviteter for både børn og voksne.

Torsdag

Er en festdag, hvor vi om eftermiddagen ser, hvad der er blevet arbejdet på i de forskellige workshops. Der vil være udstillinger, forestillinger og præsentationer, og det hele kulminerer i en festmiddag og slutter med dansegulv for alle.

Fredag 

08.00 Morgenmad 
09.00 Kort morgensamling  og tak for denne gang.

IMG_5672_edited.jpg

WORKSHOPS 

Herunder finder du beskrivelser af de workshops, du og din familie kan vælge mellem på Familieugen (uge 27) og Familieugen (uge 28) på Vestjyllands Højskole. 
Lige nu er vi godt i gang med at forberede endnu flere s
pændende workshops og sjove aktiviteter, så bemærk at der indtil januar løbende vil komme lidt mere indhold at læse om. Der vil være en lille smule forskel på uge 27 og 28, men vi kan garantere, at de begge vil være fulde af dans, akrobatik, teater, syslerier, syværksted, billedkunst, Kano/SUP og keramik.

 

Efter tilmelding vil I modtage en mail med de endelige workshopbeskrivelser og information om, hvordan I tilmelder jer de forskellige workshops.


Undervisningen er dagligt fordelt i to blokke, med blok A om formiddagen (10-12)  og blok B om eftermiddagen (14-16). Du vælger ét fag i blok A og ét fag i blok B og følger dem hele ugen.

 

KERAMIK

Du skal både smadre, ælte, tegne, fortælle historier og meget mere med ler.
Det bliver sjovt, og I vil lære en masse om, hvordan man arbejder med ler og fremstiller keramik.
Vi brænder leret i el-ovn med kraft fra skolens vindmølle.

Bedst egnet aldersgruppe: Alle (børn under 8 år anbefales at være i følgeskab med voksen)
 

SKOVSYSLERIER

Velkommen til Skovsyslerier. Vi skal ud under træerne, åbne øjnene og (gen)opdage alt det skoven har at byde på. Bliver det til marmelade, en drømmefanger eller måske en halskæde? Vi lader omgivelserne inspirere os og forvandler skovens skattekammer til brugskunst, pynt, smagsoplevelser eller hvad vi nu finder på. Medbring fantasi og nysgerrighed, så sørger vi for værktøj og skaber nogle hyggelige rammer for jeres kreative udfoldelser.
Bedst egnet aldersgruppe: Alle
 

TRÆHÅNDVÆRK

I træhåndværk skal vi lave ting til vores dyrevenner i haven, på altanen eller uden for vinduet. Vi skal gøre det rigtig lækkert for vores fugle- og insektvenner, så de kan sove, spise og lave unger i de ting vi laver i træhåndværk. Vi skal lære om træ og håndværk, men også lidt om de dyr vi hjælper og hvordan de faktisk også hjælper os. Og ikke mindst så skal vi have fingrene i det. Så kom og vær kreativ og nysgerrig sammen med os. Der arbejdes med skarpt værktøj, så de yngste fingre skal have nogle voksenhænder med. Vi og dyrevennerne håber I vil være med til en sjov og lærerig uge.
Bedst egnet aldersgruppe: Alle (børn under 8 år anbefales at være i følgeskab med voksen)
 

BILLEDVÆRKSTED

I billedværkstedet vil vi arbejde med papir, papmache, maling, lim og meget mere. Kun fantasien sætter grænser for hvad vi kan finde på. Man kan få lavet nogle utrolig fine ting ud af noget, man ellers ville have kasseret. Der bliver tid til eget værk, men også et stort fælles. Vi skal rode og lege med materialerne, og det er derfor en rigtig god idé at tage tøj på, der må blive beskidt. Maling kan nemlig ikke altid vaskes af tøjet igen. Den sidste dag laver vi en fin fernisering i billedkunstlokalet, som også er en rigtig hyggeligt stund.
Bedst egnet aldersgruppe: Alle

 

SYVÆRKSTED

På syværkstedet skal vi arbejde med redesign og upcycling af tøj og tekstiler. Af gamle skjorter, cowboybukser, kjoler, sengetøj og gardiner skal vi fremtrylle nye unikke kreationer, både ved symaskinen og i hånden. Vi kommer bl.a. til at arbejde med teknikker som patchwork og applikationer. Alle kan være med, garvede syerske såvel som helt nybegyndere, så længe du kan lide at skabe og være kreativ.  Ugen afsluttes med modeshow, hvor de flotte resultater vises. Medbring eventuelt gammelt tøj, du har lyst til redesigne, og ellers har vi meget af vælge i mellem.
Bedst egnet aldersgruppe: Fra 8 år og opefter

 

PLANTEFARVNING

Kom med på en forunderlig og farverig rejse i plantefarvningens univers og giv samtidig nyt liv til din garderobe. I ugens løb skal vi indsamle planter, blade og blomster fra den omkringliggende natur og fremtrylle fantastiske nuancer på stof, tøj og garn. Vi skal også undersøge hvordan vi skabe flotte mønstre med tie-dye-teknikker og lave unikke plantetryk. Medbring evt. hvidt/lyst tøj, som du har lyst til at farve, og ellers har vi også en masse, du kan eksperimentere med.
Bedst egnet aldersgruppe: Alle

 

TEATER

I teater kan du finde din indre skuespiller frem, eller støve den af, hvis det er længe siden du har stået på de skrå bredder. For i teater er plads til store og små, unge som gamle og mere eller mindre øvede. Vi skal lege, lade som om, improvisere og meget mere. Vi bruger krop og sjæl og vi kommer helt sikkert hele følelsesregisteret igennem! Vi slutter ugen med en visning af noget af det teatermagi vi får skabt sammen.
Bedst egnet aldersgruppe: Alle

 

MUSIK

Musik er det eneste sprog i hele verden vi alle sammen deler og det er helt uden grammatik! Vi ejer alle musik indeni os og i denne workshop skal vi sammen lave musik med vores stemmer, kroppe, og et udvalg af instrumenter. Vi vil lave sammenspil så simpelt som muligt og der er plads til både de øvede og ikke så øvede og unge som gamle hos os. Det vigtigste er at man har lyst til at synge og spille med andre!

Bedst egnet aldersgruppe: Alle
 

DANS

Dans er både for dig, som har prøvet det før og til dig, som bare ikke kan sidde stille når musikken spiller. Holdet hvor vi prøver en masse sjove stilarter og danser til lækker musik som får hele kroppen til at smile. Vi vil danse en masse og lære Små sjove koreografier, hvor ALLE kan være med! Vi danser både inde i dansesalen og ude i den friske luft når vejret er godt.

Bedst egnet aldersgruppe: Alle

 

AKROBATIK

Har du mod på at udfordre og måske overvinde dig selv? Så kan Akrobatik måske være holdet til dig. Vi skal lege med bevægelse og lave en masse sjove samarbejdsøvelser i form af flotte og kreative akrobatiske stillinger. Der vil både indgå flows og statiske stillinger. Øvelserne vil blive tilrettelagt efter aldersgruppen på holdet, så der vil være udfordring og sjov til alle. Du kan komme selv eller sammen med en du holder af – I behøver ikke at være samme højde og drøjde. 
Bedst egnet aldersgruppe: Alle  

 

SANS & LEG

Kom og hyg dig i højskolens smukke, forundringens have. Her skal vi sammen udfordre vores sanser og lege i et dejligt roligt tempo. Vi skal være udenfor og dufte, smage, røre og se; bl.a. i form af blindsmagning, sankning af urter til at lave vores egen te over bål, skovtur og finurlige lege. Det foregår alt sammen udenfor i den vestjyske naturs ro og mag. Kom og vær med!
Bedst egnet aldersgruppe: Alle

 

MOUNTAINBIKE

På mountainbike skal vi ud at opleve skoven og naturen med fuld fart på en mountainbike. Først skal vi lære de helt basale teknikker på cyklen og køre på de nemme spor. Når vi bliver bedre, skal vi lære at køre over træstubbe, få flow i cyklen og køre ned ad nedkørsler for til sidst at køre det færdige mountainbikespor og måske lave et par tricks.
Aldersniveau: Fra 11 år og opefter

 

SUP & KANO

På kanoholdet tager vi på små kanoture i nærområdet. Du vil lære om hvornår og hvor man må og kan padle. Hvordan forbereder man en kanotur; hvad skal man have med og hvor langt kan man komme. Vi vil prøve kræfter med både åbent og lukket vand: å og fjord. Vi vil øve padleteknik og sikkerhed såsom redninger og bjergninger. I slutningen af hver time vil der være mulighed for fri leg og badning. 

Bedst egnet aldersgruppe: Alle som kan svømme

//
Som kursist på Stand Up Paddle (SUP) vil du få nogle sjove og legende timer på vandet. Vi vil tage en tur ned ad åen, hvor der vil være mulighed for at blive introduceret til basale teknikker og lege på SUP-boardet. I slutningen af hver time vil der være mulighed for fri leg og badning.

Bedst egnet aldersgruppe: Alle som kan svømme

Undervisere

Kirstine Kyhl Andersen.jpg

Kirstine Kyhl Andersen

Kirstine er højskolelærer på Vestjyllands højskole og underviser dagligt i Dans og Koreografi samt Danse Cirkeltræning.

Kirstine er kursusleder sammen med Nina Hulgaard, i begge familieuger.

Nina Hulgaard.jpeg

Nina Hulgaard

Nina er højskolelærer på Vestjyllands Højskole og underviser til dagligt i tekstilhåndværk.

Nina er kursusleder sammen med Kirstine Kyhl Andersen, i begge familieuger.

Og der er mange gæstelærere til de mange workshops

På vej til standen.jpg
bottom of page