top of page

Vestjyllands Højskole er et sted med rummelighed og højt til himmelen

Der er plads til livslyst, nysgerrighed, undren og eftertanke.

 

Det er en dansk folkehøjskole, hvor man uden begrænsende og uddannelsesrettede krav og vurderinger gør sig klogere på livet, sig selv og de mennesker, man har omkring sig.

Gennem morgensamlinger, cafeaftner og fællesfredag, foredrag og debatter dannes vi som mennesker.

Det fællesmenneskelige har altid været i højsædet på Vestjyllands Højskole. Vi peger på verden, som et fælles rum både ved at understrege det givne fællesskab og det fællesskab, som vi kan medvirke til at skabe.

Højskolen pulserer, ånder og lever - sammen med dig, og sammen med alle de andre, der er her. Et levende sted hele døgnet udenfor som indenfor!

Ringkøbing Fjord er et skønt sted for cykel- og gåture, og det er et af de bedste steder for wind- og kitesurfing i Danmark. Har du dit eget udstyr, så tag det med.

Desuden har vi kanoer som kan afprøves på Fjorden.

Ringkøbing ligger kun 5 km væk med et hyggeligt bymiljø og af og til tager vi ind til spillestedet Generator og hører musik.

Der er i høj grad mulighed for at planlægge og afprøve impulsive idéer som vinterbadning, fester med og uden tema, filmaften, sauna, gåture eller andet der er energi omkring.

Rasmus og Filippa fortæller om deres liv på højskolen

Højskoleåret

Året er i grove træk planlagt fra vores side, men dine input er med til at skabe dit højskoleophold

Du sammensætter selv dit skema udfra fagtilbudene og en de aktiviteter vi har planlagt på forhånd.

I weekenderne finder vi sammen ud af hvad der skal ske. Der vil altid være mange forskellige aktiviteter, som du kan være med til at bestemme. 

Vores faciliteter er der adgang til døgnet rundt: klatrevæggen, udekøkkenet, dansesalen, musiklokalet, Det runde hus hvor du kan dyrke yoga. Bryggers lokalet, hvor der f.eks. kan fermenteres og også tekstillokalet, hvor der arbejdes med uld og spinning og syning. Og endelig er der også vores træværksted og vores Tiny House område med den mongolske Yurt, hvor der også er meget dejligt at opholde sig og tænde op i brændeovnen. Der er  mange klaverer og der er altid mulighed for at spille.

Vi har planlagt kulturelle arrangementer med kunstnere udefra. Vi holder åbent hus, hvor vi inviterer venner og familie, så de kan få en lille fornemmelse af, hvad vi laver - og så er der selvfølgelig alt det, som du er med til at finde på!

​Hen over sommeren har vi ugekurser, som tager udgangspunkt i vores kreative fag og almene højskole. 

​Vi vil gerne give dig så meget med som muligt, mens du er her. Derfor holder vi ikke efterårsferie og vinterferie, men holder undervisningsfri i påskedagene.

 

Mens du er her, er Vestjyllands Højskole dit hjem og vil altid være åbent.
Venner og familie er velkomne på besøg og til overnatning i weekenderne.

Lasse Carstens Larsen
26 år, fra Ruds-Vedby

Fag: Forfatter, Økologisk Iværksætter, Eksistens, Udeliv, Maleri.

"Hvis man betragter sig selv som et spøgelse, der går gennem skolen, så er der folk, der snakker sammen og går rundt sammen. Folk, der laver noget, folk der sidder og drikker te og hygger…  De der småsamtaler.

 

Der opstår hele tiden den store gruppefølelse.

 

Jeg synes, at det som højskolen virkelig kan er at skabe et fællesskab, hvor alle kender hinanden, og alle på et eller andet plan er gode venner.

Vikki Weigelt Pedersen
24 år, fra Århus

Fag: Musik, Teater, Eksistens, Sanger og Sangerens Stemme

"Jeg havde nok ikke regnet med, at jeg selv skulle skrive musik. Jeg havde slet ikke troet, at jeg ville nå så langt i Musik, som jeg synes, jeg er. Det er  rigtig fedt.

 

Mit yndlingssted på højskolen er musiklokalet.

 

Jeg føler mig helt vildt rolig deroppe, og det åbner op for alle muligheder. Det er sådan en lille hule!

bottom of page