store-nordiske-fortaellere-cover.jpg

UGE 27: 2. juli - 8. juli 2022 - VENTELISTE

skriv dit liv

erindringer der bliver læst

Går du med et ønske om at få skrevet om dit liv? Velkommen til en uge, hvor du får det gjort!

Det har stor betydning at skrive sine erindringer. Det skaber glæde hos børn, børnebørn og i vore omgivelser. Men det skaber også stor værdi hos os selv. Dét at skrive om sit liv rækker både bagud i tiden og peger fremad mod det liv, der skal leves. Formålet med kurset er at skrive gode erindringshistorier, der bliver læst.

Det afgørende er at finde de gode historier fra livet. Gode historier er dem, hvor der er noget på spil, og hvor holdninger og livsændringer kommer til syne. Du lærer at finde en vinkel i dine erindringshistorier og lærer at holde den hele vejen igennem teksten. Du bliver skarpere på dit eget sprog gennem øvelser og eksempler. Sproget skal fange og fastholde læseren – dét lærer du. Vi taler om billedsprog, scener, associationsfælder og sætningsopbygning. Vi taler også om redigering, tryk og kontakt til forlag.

Flere etablerede forfattere har i disse år stor succes med autofiktion og slægtsromaner – de skriver skønlitteratur om egne eller familiens oplevelser.  Måske har du også lyst til at skrive skønlitterært om dit eget eller familiens liv? Kurset viser, hvordan du kan gribe den proces an.

Vestjyllands Højskole danner rammen. Her møder du andre mennesker. Du oplever den gode højskolestemning og den flotte vestjyske natur. Vi starter dagen med morgensamling og slutter med fællesoplevelser som foredrag og Vesterhavstur.

Marie Østergaard Knudsen, forfatter og underviser
Benedikte Sten Andersen, forstander og kursusleder

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!

​Se detaljeret program for kurset her

Ret til ændringer i programmet forbeholdes!

Pris pr. person

Hjemmeboende / sovesal / telt kr. 4.800,-

Dobbeltværelse kr. 5.300,-

Dobbeltværelse med bad kr. 5.800,-

Eneværelse kr. 5.800,-

Eneværelse med bad kr. 6.300,-

• Linned og 2 håndklæder er inklusiv

• Tilmeldingsgebyr skal betales ved tilmelding

• Restbeløbet skal betales senest 4 uger før kursusstart

mandag den 4. juli kl. 19.30 -  Få indblik i ravets dybeste hemmeligheder foredrag med Rav-Anders (Anders Leth Damgaard) bl.a. kendt fra Go' Morgen Danmark.

Du kan læse mere om foredraget her

Rav-Anders - krediteret Tina Løkke ved brug af billedet.png

Anders Leth Damgaard Foto: Tina Løkke

Som deltager på Sommerkursus 2022 kan du:

torsdag den 7. juli kl. 18.30 - festaften og underholdning med Gadedrengene

Du kan læse mere om Gadedrengene her

GD 51234, bredstående.jpg
Ugeprogram

Ankomst og indkvartering lørdag den 2. juli fra kl. 15.00

Afrejse fredag den 8. juli kl. 09.00-09.30

Fra kl. 15.00 Ankomst, indkvartering og kaffe/the

Kl. 17.00 Rundvisning

Kl. 18.00 Aftensmad

Kl. 19.30 Velkomst v/ forstander Benedikte Sten Andersen - fortæller om højskolen

Kl. 20.00 Velkomst ud på de forskellige workshops

Dagsprogram

Kl. 08.00 Morgenmad

Kl. 09.00 Morgensamling
Kl. 10.00 Undervisning

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 14.00 Undervisning

Kl. 18.00 Aftensmad

Kl. 19.30 Aftenarrangement

Fredag - Tak for denne gang

Kl. 08.00 Morgenmad

Kl. 09.00 Kort morgensamling v/ forstander Benedikte Sten Andersen - herefter afrejse

MarieHjemmeSkrivSlægt.jpg
Marie Østergaard knudsen

Marie er cand.mag. i litteraturvidenskab, journalist og forfatter.
Marie har i en årrække afholdt kurser i kunsten at skrive sine erindringer.

​Marie Østergaard Knudsen er forfatter bag flere bøger, bl.a. Fortæl dit liv - Sådan skriver du dine erindringer og Fortæl om din slægt – Sådan skriver du om andre og bliver læst.
www.skrivditliv.nu