top of page
fortael-dit-liv-cover.png

Skriv dit liv

Erindringer der bliver læst

Uge 26: 22.-28. juni 2024 

Går du med et ønske om at få skrevet om dit liv?

Velkommen til en uge på højskole, hvor du får det gjort! Det har stor betydning at skrive om sit liv. Det skaber glæde hos børn, børnebørn og i vore omgivelser. Men det skaber også stor værdi hos os selv. Dét at skrive om sit liv rækker både bagud i tiden og peger fremad mod det liv, der skal leves. Formålet med kurset er at skrive gode erindringshistorier, der bliver læst.  

   

Det afgørende er at finde de gode historier fra livet. Gode historier er dem, hvor der er noget på spil, og hvor holdninger og livsændringer kommer til syne.

 

Du lærer at finde en vinkel i dine erindringshistorier og lærer at holde den hele vejen igennem teksten. Du bliver skarpere på dit eget sprog gennem øvelser og eksempler.

 

Sproget skal fange og fastholde læseren – dét lærer du. Vi taler om billedsprog, scener, associationsfælder og referatfælder. Vi taler også om redigering, tryk og kontakt til forlag.  

  

Når du skal skrive, er det vigtigt, at dine tekster har en form. Enten kan du finde din egen form, eller følge en allerede eksisterende form.

 

På kurset får du en grundig indføring i, hvordan du skriver fortællinger, breve, essays og noveller.   

   

En vigtig kilde til gode tekster er at læse – på kurset bliver du præsenteret for en række forfattere og forfatterskaber, som du kan hente inspiration hos. Linn Ullmann, Ida Jessen, Flannery O’Connor og Karl Ove Knausgård er nogle af dem. Du lærer at læse andre på en måde, så du selv bliver en bedre forfatter.    

  

Flere etablerede forfattere har i disse år stor succes med autofiktion og slægtsromaner – de skriver skønlitteratur om egne eller familiens oplevelser.  Måske har du også lyst til at skrive skønlitterært om dit eget eller familiens liv? Kurset viser, hvordan du kan gribe den proces an.   

   

Vestjylland Højskole danner rammen. Her møder du andre mennesker. Du oplever den gode højskolestemning og den flotte vestjyske natur. Vi starter dagen med morgensamling og slutter med fællesoplevelser som foredrag og Vesterhavstur.  

  

Vi glæder os til at se jer på Vestjyllands Højskole

Skriv om din slægt - blomst og bøger.jpg

Underviser

Marie Østergaard Knudsen

Forfatter og redaktør

Marie har udgivet en lang række skøn- og faglitterære bøger.


Igennem en lang årrække har hun undervist i at skrive erindringer. Undervisningen er foregået både i eget regi og i samarbejde med højskoler og andre kursusudbydere.

Med en baggrund i dansk og nordisk folkeoplysningstradition er hun god til at skabe tryghed i en gruppe og omkring skriveprocesser. Hun underviser efter sin egen metode, der kan sammenfattes i dette motto: Skriv ikke alt det, du kan huske, men dét, du ikke kan glemme.  

Hun er forfatter til bøgerne Fortæl dit liv – sådan skriver du dine erindringer og Skriv om din slægt – sådan fortæller du om andre og bliver læst.  

 

Til daglig er hun tilknyttet Skriveværkstedet, der hjælper folk med at få vinklet og skrevet de bøger, de gerne vil.

 

Marie Østergaard Knudsen er cand.mag. i litteraturvidenskab.  

MariefarveLisbethhænder.jpg

Overblik

​Lørdag 

Fra 15.00 Ankomst, indkvartering og kaffe/the 
17.00 Rundvisning 
18.00 Aftensmad 
19.30 Velkomst  
20.00 Velkomst i de forskellige workshops 

Søndag til torsdag

 08.00 Morgenmad 
09.00 Morgensamling 
10.00 Undervisning
12.00 Frokost 
14.00 Undervisning
15.30 Kaffepause 

16.00 Undervisning
18.00 Aftensmad 
19.30 Aftenarrangement 

Fredag 

08.00 Morgenmad 
09.00 Kort morgensamling  og tak for denne gang.

HerbariumVHpåjagt efter ord.jpg
VHBøgerblomsterNøgle.jpg
bottom of page