top of page
GP-spisning.JPG

Gode Penge 

Et pengesystem for alle & en økonomi for fremtiden  

Uge 30: 20.-26. juli 2024 

Du har sikkert hørt det – den grønne omstilling må og skal finansieres, og samtidig stiger uligheden både herhjemme og globalt!

  

Sommerkurset ’Et pengesystem for alle & en økonomi for fremtiden’ klæder dig på til at forstå og være med til at løse nogle af tidens største problemer! Vi skal snakke om de dominerende økonomiske skoler, om alternative økonomiske skoler, om pengesystemets funktion i samfundet, om de stigende boligpriser og om ulige internationale gældsforhold.

 

Vi skal snakke om, hvorfor den grønne omstilling ikke allerede er blevet finansieret, og hvordan vi får den finansielle sektor til at bidrage til – snarere end at modarbejde – omstillingen til et bæredygtigt samfund: Også når det kommer til både klima, miljø og biodiversitet! Og vi skal sammen udforske hvad en retfærdig økonomi er og bør være. 

  

Tidens store kriser kalder på nysgerrig, undersøgende og åben debat om, hvordan vi kan skrue vores økonomiske system sammen, så det kommer os alle til gode. Den debat tager vi hul på og fordyber os i her!  

  

Diskussioner om samfundsøkonomi kan virke overvældende for nogle – men på det her kursus får du muligheden for i nysgerrige rammer at fordybe dig i den vigtige grundsten i vores samfund, som økonomien er.

  

Alle kan være med på sommerkurset! Både dig, der har læst økonomi på universitetet og har brug for nye perspektiver og input i din faglighed, og dig for hvem ordet pengesystem gør dig svimmel. Det eneste krav, vi stiller, er nysgerrighed og videbegær.

 

Sammen skal vi forstå og udfordre økonomiske dogmer og det danske pengesystem, så vi bliver klogere på, hvordan vi kan skabe et økonomisk system, der gavner os alle. Vi mener, at fremtidens løsninger skabes i fællesskab, og derfor vil der være stor inddragelse af dig som deltager.   

 

I løbet af ugen lærer du gennem fordybelse, oplæg, workshops, spil og inspiration økonomiens problemstillinger bedre at kende. Du præsenteres for løsningsforslag og bud på, hvordan vi kan skabe en mere demokratisk økonomi. Det er ikke småting, vi giver os i kast med, og vi lover, at du tager klogere, mere håbefuld og inspireret hjem!  

  
Programmet offentliggøres så snart det er ved at være klar – men vi sørger for, at du får en fremragende uge uanset om du lige har læst ordene 'gode penge' for første gang, eller om du har været med på Gode Penges sommerhøjskole flere gange før. Uanset hvad, glæder vi os til at se dig!

 

Vi glæder os til at se dig på Vestjyllands Højskole

Overblik

Lørdag

Fra 15.00 Ankomst, indkvartering og kaffe/the 
17.00 Rundvisning 
18.00 Aftensmad 
19.30 Velkomst  
20.00 Velkomst ude på de forskellige workshops 


Søndag til torsdag

08.00 Morgenmad 
09.00 Morgensamling 
10.00 Undervisning 
12.00 Frokost 
14.00 Undervisning
15.30 Kaffepause 

16.00 Undervisning
18.00 Aftensmad 
19.30 Aftenarrangement 

Fredag

08.00 Morgenmad 
09.00 Kort morgensamling  - Tak for denne gang

_DSC0918.JPG

PRISER


alle priser er med alle lækre økologiske måltider og rengøring!

Bo alene og have dit eget bad og toilet: 6.575,- pr person.
 

Del værelset med anden kursist og have jeres eget bad og toilet: 6.075,- pr person
 

Bo alene på et værelse, med egen håndvask, men bad og toilet er fælles på gangen: 6.075,- pr person
 

Del værelset med en anden kursist, med håndvask på værelset, men bad/toilet er fælles på gangen: 5.575,- pr person
 

Sov i telt, på sovesal, i egen campingvogn eller hvis du bor et andet sted under kurset: 5.075,- pr person

 

"Gode Penge" støtter deltagere med lav eller usikker indkomst

"Gode Penge" kan tilbyde et begrænset antal pladser til en speciel "Studiepris". Du skal sove i telt eller på sovesal. 3.075,- pr person. Studiepris kræver en ansøgning til Gode Penge til runa@godepenge.dk, da der er begrænset antal pladser med rabat. Når du har fået godkendt din ansøgning af "Gode Penge"sørger Vestjyllands Højskole for, at du får studierabat på din tilmelding.

Andrea.jpg

Underviser Andrea Thorup

Andrea er cand.mag. i bæredygtig udvikling og har skrevet speciale om pengesystemer og international udvikling. Andrea har været aktiv i Gode Penge i mange år, og er nu ansat som sekretariatsleder. Derudover underviser hun valgfag på Krogerup Højskole.

Runa Jørgensen

Underviser Runa Jørgensen

Uddannet antropolog og læser nu til gartner. Runa er specialiseret i økonomisk antropologi, og har skrevet speciale om Jyske Banks bekæmpelse af hvidvask.

 

Runa har været aktiv i Gode Penge siden 2018, hvor hun blandt andet har stået for at afholde sommerhøjskolen de seneste to år.

Morgensamlinger 9.00 - 9.45

Søndag 21. juli:

Arendse:

Rundvisning i haverne.

Mandag 22.juli:

Runa:

En plantes livshistorie.

Tirsdag 23 juli:

Ann-Sofie:

AI.

Onsdag 24.juli

Grisell

En mor med to kulturer.

Torsdag 25.juli

Teis:

Eventyrlige rejser.

Aftensamlinger fra 19.30

Søndag 21.juli

Gode Penge:

Spilaften: Moneymaker og rødvin.

Mandag 22. juli

Magnus:

Sangaften.

Tirsdag 23. juli

Gode Penge:

Filmaften Push.

Onsdag 24.juli

Tur til Vesterhavet.

Torsdag 25. juli

18.30 Festmiddag med afslutning, sang og dans.
Mulighed for at vise noget frem fra ugen.

bottom of page