top of page
IMG_5353.jpeg

Sy din egen garderobe 

Uge 25: 15. - 21. juni 2024 

Drømmer du om at skabe dit eget tøj fra bunden? 

 
På dette sommerkursus vil du blive ført gennem hele syprocessen, lige fra det allerførste sting til et færdigt stykke tøj. 

 

Alle kan være med, uanset om du aldrig har siddet ved en symaskine før eller allerede har lidt erfaring inden for syning.

 

Ugen starter med en grundig indføring i symaskinen og de relevante syteknikker, samt vejledning til materialevalg. 

 

Med udgangspunkt i grundmønstre vil vi derefter give os i kast med at designe og sy simple beklædningsgenstande, såsom bukser, bluser og kjoler.

 

Du vil også lære at tilpasse og tilrette mønstrene, så de passer præcis til dine personlige mål og præferencer. For de erfarne vil der være rig mulighed for at fordybe sig i mere avancerede designs, teknikker og detaljer. 


Undervejs i processen vil der være fokus på det langsomme og gode håndværk, og på hvordan vi kan skabe tøj, der passer til vores kroppe, og som holder I mange år. 

 

På kurset arbejder vi som udgangspunkt i genbrugstekstiler og tryller smukke duge, farverigt sengetøj og gardiner om til det flotteste tøj. 

Alle nødvendige redskaber og materialer er til rådighed, men du er også velkommen til at medbringe dine egne, hvis du ønsker det. 

Kom og vær med til en højskoleuge fyldt med fordybelse, kreativitet og syglæde. 

Sy din egen garderobe 

Uge 25

15. - 21. juni 2024

Tilmeldingslink kommer snart

Underviser

Nina Hulgaard.jpg

Nina Hulgaard

Nina er højskolelærer på Vestjyllands Højskole og uddannet i Tekstildesign - håndværk og formidling fra Københavns Professionshøjskole.  


Som underviser er Nina særligt optaget af, hvordan tekstilhåndværket kan bidrage til bæredygtig og kulturhistorisk dannelse.

Hun er især specialiseret inden for gamle manuelle håndværksteknikker og brænder for herigennem at bidrage til en øget bevidsthed omkring de materialer, redskaber og processer, som lige siden oldtiden har været en del af  skabelsen af tøj og tekstiler.  

bottom of page