top of page

Tekstile Syslerier

Om kurset

Vi kommer til at udforske forskellige tekstile traditioner og teknikker, især vævning, reparation, strik og spinding.

Undervejs nyder vi den ro, fordybelse og det nærvær, der opstår, når vi sysler med det repetitive, langsomme og meditative håndværk. Vi fjerner fokus fra resultaterne og fokuserer på processen og glæden ved at skabe, både for os selv og i fællesskabet.

I alle forløb har vi fokus på at arbejde med genbrugsmaterialer og rå uld fra lokale får. Du vil dermed opleve, hvordan de eksisterende resurser kan forvandles til et væld af funktionelle såvel som kunstneriske tekstilgenstande, samt hvilken rolle det traditionelle og langsomme håndværk kan spille i en moderne verden.

Uanset om du er helt nybegynder eller allerede har erfaring med nogle af de tekstile sysler, vil der være rig mulighed for at blive udfordret på forskellige måder.

I undervisningen vil du blive introduceret for forskellige teknikker, og samtidig få god tid til at fordybe dig i selvstændige projekter.

Nina Hulgaard

Din underviser

Nina Hulgaard

Nina er specialiseret i gamle håndværksteknikker og brænder for herigennem at bidrage til en øget bevidsthed omkring de materialer, redskaber og processer. ”I vores hverdag er vi omgivet af tekstiler. Men for de fleste er det stadig et mysterium, hvor tekstilerne egentlig kommer fra og hvordan de bliver skabt. Det mysterium vil jeg gerne være med til at opklare, når vi dykker helt ned i tøjets livscyklus og prøver kræfter med alle de teknikker, der er knyttet hertil. Samtidig undersøger vi hvordan cyklussen kan fortsætte i det uendelige, så vi undgår overforbrug og unødigt resursespild. Gennem upcycling og reparation skal vi finde skønheden i det slidte og eksperimentere med hvordan eksisterende materialer kan sammensættes på nye og funktionelle måder.” Nina har har været involveret i kostume- og rekvisitproduktion på forskellige teater- og operaforestillinger. Hun har lavet workshops om upcycling af tekstiler i et grønt projektfællesskab og arbejdet som syerske hos et slow-fashion-brand.Uddannet i Tekstildesign, -håndværk og formidling fra Københavns Professionshøjskole.

Nina Hulgaard

bottom of page