ons. 22. jan.
|Vestjyllands Højskole
En aften med myter & religiøse fortællinger
Fortælling og fortællende foredrag på én aften, leveret af to af Danmarks store fortællere Erik A. Nielsen og Lise Marie Seidelin Nedergård. Visdomsfortælling fra Mellemøsten og fortællende foredrag om Bibelen som billedbog – om at fortælle bibelhistorier med ”åndelige lysbilleder”.
Tid & sted
22. jan. 2020, 19.30
Vestjyllands Højskole, Skraldhedevej 8, Ringkøbing, Danmark
Om begivenheden
Onsdag aften den 22. januar fra kl. 19.30 kan man opleve to medrivende formidlere og fortællere på Vestjyllands Højskole. Det er Fortælle Akademiets to gæstelærere der vil tryllebinde publikum med fortælling og fortællende foredrag. Lise Marie Seidelin Nedergård og Erik A. Nielsen gæster Vestjylland denne vinteraften.
Når Erik A. Nielsen holder sine fortællende foredrag, tager han os med ind i en billedverden så klar og tydelig, at selv de sværeste bibelske fortællinger bliver til at forstå. Han har nemlig som mål at gøre os moderne mennesker bekendte med de bibelske myter, hjælpe os til at ’knække koden’. Og den medrivende mundtlige fortælleform har igennem århundreder åbnet ukendte universer for tilhørerne ved hjælp af et stærkt billedsprog. Erik A. Nielsen kalder sine foredrag for ”Poetisk Bibellæsning” eller ”Bibelen som billedbog”. Hvis man ikke har oplevet ham før, så er dette en enestående chance.
Lise Marie Seidelin indleder aftenen med en visdomsfortælling fra de gamle mellemøstlige fortælletraditioner. Fortælleformer og fortællemåder som vi også møder i Bibelen, og som Lise Marie Seidelin mestrer med et glimt i øjet, for disse gamle fortællinger rummer en stor portion humor.
Begge er gæstelærere på Fortælle Akademiets Modul 7, som begynder onsdag d. 22. januar og fortsætter til søndag, hvor kursisterne medvirker i gudstjenesten i Torsted Kirke kl. 10.30. Else Mathiassen og Ingrid Hvass er gennemgående lærere på Fortælle Akademiets moduler.
Lise Marie Seidelin Nedergaard: BA i Russisk og Oldnordisk, KU, er fortæller og ansat ved Odense Bys Museer, hvor hun formidler H.C. Andersens eventyrverden til børn og voksne. Er også 3. generation i en familie af professionelle fortællere, kunstnerisk leder af International Storytelling Days i Odense og har udgivet flere samlinger med eventyr fra Mellemøsten og Centralasien, bl.a. KAMELDRENGEN (2002)
Erik A. Nielsen: Professor emeritus fra 2011, ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, KU, dr. fil og dr. teol, tilknyttet Institut for Nordisk Filologi, KU som lektor, amanuensis, seniorstipendiat fra 1969. Har igennem årtier arbejdet med sammenhængen mellem digtning, billedkunst og teologi. Er forfatter til en lang række bøger, seneste udgivelser er GÅDETALE (2018) og firebindsværket BILLED-SPROG (2009-2018).
Pris: 75 kr. inkl. kaffe og kage