Permakultur

Permakultur er en forkortelse af ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at tænke i helheder – og designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

I faget øver vi os på at anvende Permakultur-tænkningen i vores egen hverdag – og bruge det som værktøj til at skabe vores fælles grønne fremtid. Du får en bred teoretisk indføring i Permakultur som designredskab, og vi kigger på masser af praktiske eksempler – fx højskolens egen demonstrations- og skovhave, nye skovlandbrug, social Permakultur og meget mere. Vi besøger også økolandsbyen Friland og kigger på bæredygtigt byggeri, økosamfund og lokale, vedvarende energiløsninger.

 

Vi udbyder også faget "Praktisk Permakutur", og det er oplagt at vælge disse to fag sammen.

Permaradio

Permaradio er din podcast om økologi og permakultur direkte fra Vestjyllands Højskole.

Kris og Kris tager dig med igennem permakulturens krinkelkroge, og det bliver nørdet. Det bliver rigtig nørdet.

Det er samtidig din mulighed for at komme på en auditiv rundvisning i Forandringens Have, der er Vestjyllands Højskoles eksperimentelle permakulturhave.

underviser

Kristoffer_Ammitzbøll.jpg

Kristoffer Ammitzbøll

For Kristoffer er permakultur et nyttigt redskab, der kan skabe positive forandringer i en
dynamisk verden. Kristoffer er opsat på at blive en del af løsningen på nutidens udfordringer. Det gør han bedst ved at dele ud af sit nørderi.

 

Kristoffer er uddannet indenfor biologi, miljø og jordbrug. Han interesserer sig både for de helt små væsner, som lever i jorden, men også de store sammenhænge som vi alle sammen indgår i.
Han har arbejdet som frivillig på permakultur-projekter i Danmark og i Portugal, hvor han udviklede en sund passion for kompost.

 

Han har erfaring med at dyrke diverse levende kulturer såsom svampe, orme og mikroorganismer og har designet og drevet en mikrogrøntproduktion i sin lejlighed, som et selvstændigt virksomhedsprojekt i forbindelse med sin uddannelse. De praktiske dyrkningseksperimenter er centrale i hans undervisning – her er hans tilgang til tingene ofte ”Nu prøver vi, og så ser vi, hvad der sker”.

Kontakt: ka@vestjyllandshojskole.dk

Kristoffer underviser i