Permakultur

Permakultur er en forkortelse af ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at tænke i helheder – og designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

I faget øver vi os på at anvende Permakultur-tænkningen i vores egen hverdag – og bruge det som værktøj til at skabe vores fælles grønne fremtid. Du får en bred teoretisk indføring i Permakultur som designredskab, og vi kigger på masser af praktiske eksempler – fx højskolens egen demonstrations- og skovhave, nye skovlandbrug, social Permakultur og meget mere. Vi besøger også økolandsbyen Friland og kigger på bæredygtigt byggeri, økosamfund og lokale, vedvarende energiløsninger.

 

Vi udbyder også faget "Praktisk Permakutur", og det er oplagt at vælge disse to fag sammen.

Permaradio

Permaradio er din podcast om økologi og permakultur direkte fra Vestjyllands Højskole.

Kris og Kris tager dig med igennem permakulturens krinkelkroge, og det bliver nørdet. Det bliver rigtig nørdet.

Det er samtidig din mulighed for at komme på en auditiv rundvisning i Forandringens Have, der er Vestjyllands Højskoles eksperimentelle permakulturhave.

undervisere

Rebecca Kaagh Nordbo

Rebecca drømmer om at gøre Vestjyllands højskole til den bedste skole for verden og gennem sin undervisning give eleverne værktøjer til at gøre deres idéer til virkelighed. Hun er uddannet kaospilot - en international uddannelse inden for projektledelse, iværksætteri og konceptudvikling. Rebecca brænder for at sætte skub i den grønne omstilling og for at gøre vores samfund og levevis langtidsholdbar og bæredygtig.

Rebecca har tidligere startet byhaven "Cyanidhaven" i Aarhus, et eksperimentarium for lavpraktiske gør-det-selv løsninger, der forvandlede en lokal giftgrund til en grøn oase. Derudover har hun været medstifter af foreningen Zero Waste Danmark, der arbejder for et samfund uden spild og for at fremme cirkulær økonomi.

Permakultur og konkret dyrkning af spiselige afgrøder er blandt Rebeccas store passioner. Hun har løbende holdt workshops og foredrag om bl.a. frøsamling, kompostering og opstart af køkkenhaver med det formål at skabe lyst, mod og redskaber til at gå i gang derhjemme. Desuden har hun været en fast del af redaktionen på Sustain Daily, et webmagasin om hverdagsbæredygtighed, hvor hun skrev artikler om grøn livsstil.

Med filosofien "Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget" ønsker Rebecca at sætte fokus på, hvad vi hver især, der hvor vi er, med det vi har, kan gøre for at skabe en bedre verden.

Kontakt: rn@vestjyllandshojskole.dk 

Kristoffer Ammitzbøll

For Kristoffer er permakultur et nyttigt redskab, der kan skabe positive forandringer i en
dynamisk verden. Kristoffer er opsat på at blive en del af løsningen på nutidens udfordringer. Det gør han bedst ved at dele ud af sit nørderi.

 

Kristoffer er uddannet indenfor biologi, miljø og jordbrug. Han interesserer sig både for de helt små væsner, som lever i jorden, men også de store sammenhænge som vi alle sammen indgår i.
Han har arbejdet som frivillig på permakultur-projekter i Danmark og i Portugal, hvor han udviklede en sund passion for kompost.

 

Han har erfaring med at dyrke diverse levende kulturer såsom svampe, orme og mikroorganismer og har designet og drevet en mikrogrøntproduktion i sin lejlighed, som et selvstændigt virksomhedsprojekt i forbindelse med sin uddannelse. De praktiske dyrkningseksperimenter er centrale i hans undervisning – her er hans tilgang til tingene ofte ”Nu prøver vi, og så ser vi, hvad der sker”.

 
 

jord til bord

Kontakt os
@vestjyllandshojskole
Søg på siden

Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8

6950 Ringkøbing

​​

Tlf +45 9675 3777

kontor@vestjyllandshojskole.dk

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - Hvid Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - Hvid Circle