top of page

Permakultur

Du får en bred teoretisk indføring i Permakultur som designredskab, og vi kigger på masser af praktiske eksempler

Permakultur er en forkortelse af ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at tænke i helheder – og designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

I faget øver vi os på at anvende Permakultur-tænkningen i vores egen hverdag – og bruge det som værktøj til at skabe vores fælles grønne fremtid.

 

Vi kigger på masser af praktiske eksempler: Højskolens egen demonstrations- og skovhave, nye skovlandbrug, social Permakultur og meget mere. Vi besøger også økolandsbyen Friland og kigger på bæredygtigt byggeri, økosamfund og lokale, vedvarende energiløsninger.

Permakultur-suppe-bål.jpeg
image00036.jpeg

underviser

Arendse Gul-eget_edited.jpg

Arendse Marie Gulløv

Arendse brænder for grøn omstilling og social retfærdighed og har arbejdet med permakultur og regenerativt jordbrug i årevis. Hun er passioneret optaget af jord og mikroliv, planter og klimaomstilling.

 

Arendse har blandt andet arbejdet på gård i Island og været med til at starte to permakulturelle gårdskollektiver. Her har hun arbejdet fuldtid med gårdsdrift, selvforsyning, traditionelle håndværk og byggeprojekter.

 

Arendse er uddannet bonde fra den økologiske landbrugsskole i Norge og har også læst miljøplanlægning på Roskilde Universitet.

 

Hun har været aktiv i miljøpolitik siden hun som 16-årig begyndte hos Greenpeace, hvor hun har været aktivist i over ti år. Siden har hun været aktiv i en række organisationer. Hun har blandt andet siddet i Permakultur Danmarks bestyrelse i en årrække og er en aktiv del af foreningen Regenerativt Jordbrug.

 

For Arendse er skønheden i permakultur, at det er et praktisk og jordnært redskab til at forstå og imødegå mange af de store kriser, verden står overfor. Det giver håb for en fremtid med en rig og sprudlende verden, hvor natur og mennesker kan eksistere og blomstre side om side.

Arendse
bottom of page