Kor- Klassisk & rytmisk

Uge 28: 10.-16. juli 2021
Klassisk & Rytmisk

 

Velkommen til en intens uge med den inspirerende trio: korlederne Birgit Nielsen, Erik Bjørn Lund og pianist Allan Dahl Hansen.

 

Vi vil igen i år udforske kormusik fra både den rytmiske og den klassiske tradition med fokus på velklingende arrangementer og traditionel korklang.

Det kan allerede nu afsløres, at vi i den klassiske afdeling skal arbejde med kompositioner af bl.a. Carl Nielsen og Erik Bjørn Lund og i den rytmiske afdeling skal synge sange i bl.a. genrerne pop og jazz.

Gennem ugen arbejder vi løbende med korisk stemmedannelse, intonation, præcision og musikalsk udtryk. Nodekendskab og korrutine er en fordel.


Ugen afsluttes med en offentlig koncert I Ringkøbing kirke.

“Kor” er en højskoleuge fyldt med sang og højskoleliv. Vi starter dagene med morgensang og -samling, hvor vi naturligvis synger fra højskolesangbogen, men også lytter til inspirerende og perspektiverende foredrag. Vi besøger  “Forundringens Have”, tager på aftentur til Vesterhavet og måske en tur i bølgerne... Sidst men ikke mindst, så bliver vi hver dag forkælet af højskolens økologiske “guld køkken”.

Nodekendskab og korrutine er en fordel.

Velmødt på Vestjyllands Højskole!
Birgit Nielsen, korleder, fløjtenist og lektor i musik
Erik Bjørn Lund, korleder, musikpædagog i musikledelse og sang
Allan Dahl, pianist, arrangør og musikvidenskab
Benedikte Sten Andersen, højskoleforstander og kursusleder

 

Kurset er samtidig med “Dans så du sveder”.

Ugeprogram

Ankomst og indkvartering lørdag d. 10. juli fra kl. 15.00

Afrejse fredag d. 16. juli kl. 9.00-9.30


Detaljeret ugeprogram kommer senere.

Kor billede.jpeg

Pris pr. person:

Hjemmeboende / sovesal / telt 4850,-

Dobbeltværelse 5350,-

Dobbeltværelse med bad 5850,-

Eneværelse 5850,-

Eneværelse med bad 6350,-

  

Tillæg ved allergimad+ 50,-

Evt. afbudsforsikring 250,-

  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.

  • Tilmeldingsgebyr + evt. afbudsforsikring skal betales ved tilmelding. Restbeløbet skal betales senest 4 uger før kursusstart.

  • Læs mere om afbudsforsikring

Undervisere

Til fællesarrangementer vil du også møde:

birgit-nielsen.png
Birgit Nielsen

Uddannet fløjtenist ved Vestjysk Musikkonservatorium og har desuden efteruddannet sig i klassisk/rytmisk sang og korledelse, bl.a. med en Certified Master Teacher (CMT) i Estill Voice Training.

 
Hun er lektor, ansat på VIA UC Læreruddannelsen i Aarhus, hvor hun underviser i musik og solosang og er dirigent for Læreruddannelsen kor, i et samarbejde med pianist Allan Dahl Hansen.


Herudover har hun i 15 år undervist på musikskoler i fløjte og sang og fungeret som kor- og orkesterleder. Birgit har tidligere bl.a. været dirigent for det rytmiske Aarhus-kor Looney Tunes.

Erik Bjørn Lund

Uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium som statsprøvet musikpædagog i musikledelse og sang.

Han er dirigent for Aarhus Kammerkor og Skanderborg Brass Band og har en omfattende virksomhed som kursusinstruktør. Han har tidligere dirigeret Aarhus Studiekor, Århus BrassBand og Silkeborgblæserne, samt medvirket som instruktør ved talrige kor- og brass­bandstævner.

Erik har komponeret og arrangeret en del musik for kor og for amatørkor og -ensembler. Desuden er han i samarbejde med sin kone, Kirsten Busk, en flittig børnekorkomponist.

Allan Dahl Hansen

Uddannet pianist og arrangør fra Det Jyske Musikkonservatorium og har studeret musikvidenskab ved Århus Universitet.

Han har arbejdet som repetitør og orkestermusiker på et utal af musicals bl.a. ved teatrene i Ålborg, Århus og Odense og har været kapelmester på bl.a. Team Teatret i Herning og ved Den Jyske Opera.

Siden begyndelsen i 2006 har han været pianist og musikalsk ansvarlig for operakompagniet “Figaros”, der, med deres respektløst opdaterede udgaver af gamle klassikere, i dag er et af landets største turnéteatre.

Allan dirigerer til daglig “Vokalgruppen Harperne” i Århus og er fast akkompagnatør for Aarhus Kammerkor og læreruddannelsens kor i Århus.