top of page

Tekstilhåndværk

Om kurset

Tekstilhåndværk

Er for dig, der har lyst til at lære, hvordan du helt fra bunden kan skabe dit eget tøj, og hvordan du ved hjælp af redesign og reparation kan forlænge tekstilers levetid

På faget får du indblik i hele den lange og forunderlige proces fra den mindste tekstile fiber til et færdigt produkt. Du lærer bl.a. at spinde dit eget garn, væve, strikke, farve med planter og køkkenaffald, og efterfølgende fremtrylle smukke og funktionelle kreationer ved symaskinen.

I processen har vi fokus på holdbarhed, æstetisk bæredygtighed, det gode håndværk, naturens materialer, genbrug og upcycling.

 

Vi undersøger, hvordan det oldgamle tekstilhåndværk kan bruges i moderne og bæredygtig kontekst, og hvordan vi herigennem kan stille skarpt på de miljømæssige og sociale udfordringer, der er forbundet med den forurenende tøjindustri.

Undervejs bliver der god mulighed for kreativ udfoldelse og håndværksmæssig fordybelse, hvor du kommer helt ned i gear og oplever glæden ved det repetitive (og afhængighedsskabende) tekstilhåndværk.

Undervisningen vil bestå af specifikke forløb, hvor du får grundig erfaring med forskellige teknikker, samt selvstændige projekter, hvor du får mulighed for at fordybe dig i og eksperimentere med de emner, du finder særligt interessante.

Faget er for alle, der har lyst til at blive selvforsynende i tøj, eller bare er nysgerrige på tekstilernes forunderlige verden.

Der kræves ingen forkundskaber, og hvis du kan noget i forvejen, er der også rig mulighed for at blive udfordret.

Nina Hulgaard

Din underviser

Nina Hulgaard

Nina er specialiseret i gamle håndværksteknikker og brænder for herigennem at bidrage til en øget bevidsthed omkring de materialer, redskaber og processer. ”I vores hverdag er vi omgivet af tekstiler. Men for de fleste er det stadig et mysterium, hvor tekstilerne egentlig kommer fra og hvordan de bliver skabt. Det mysterium vil jeg gerne være med til at opklare, når vi dykker helt ned i tøjets livscyklus og prøver kræfter med alle de teknikker, der er knyttet hertil. Samtidig undersøger vi hvordan cyklussen kan fortsætte i det uendelige, så vi undgår overforbrug og unødigt resursespild. Gennem upcycling og reparation skal vi finde skønheden i det slidte og eksperimentere med hvordan eksisterende materialer kan sammensættes på nye og funktionelle måder.” Nina har har været involveret i kostume- og rekvisitproduktion på forskellige teater- og operaforestillinger. Hun har lavet workshops om upcycling af tekstiler i et grønt projektfællesskab og arbejdet som syerske hos et slow-fashion-brand.Uddannet i Tekstildesign, -håndværk og formidling fra Københavns Professionshøjskole.

Nina Hulgaard

bottom of page