MarkedsHaven

I faget markedshave arbejder vi med økologisk grøntsagsproduktion i lille skala. Grøntsagerne dyrkes til højskolens køkken og er et skridt på vejen mod mere selvforsyning.

Vi dyrker manuelt med specialredskaber og har et regenerativt sigte på at opbygge jordens frugtbarhed. Markedshave er et praktisk fag. Vi arbejder bl.a. med planters vækstbetingelser, forspiring, udplantning, såning og høst.

Vi dyrker både på friland og i drivhus. Markedshave giver gode praktiske erfaringer hvad enten du er interesseret i den lille selvforsyningshave eller i småskala produktion.

Der er plads til 20 elever på holdet.

FORUNDRINGENS HAVE

Forundringens Have og Forandringens Have er vores forsøgshaver som vores undervisning tager udgangpunkt i. De er naturligvis i løbende udvikling og altid et besøg værd.

Vi har en lang række kurser og arrangementer, der følger årets gang i haven. Det kan være podekursus i foråret eller Halloween i efteråret. Se mere på: www.forundringenshave.dk

underviser

nynne Louise Bach

Nynne er uddannet gartner og har også en baggrund som miljøplanlægger. Hun brænder for at dyrke jorden på en hensynsfuld måde og er meget optaget af økologi og småskala produktion, særligt market gardening.

Nynne har arbejdet i forskellige økologiske grøntsagsproduktioner og bylandbrug. Hun har erfaring med at arbejde tæt sammen med kokkeskoler, restauranter og storkøkkener og finder stor drivkraft og inspiration i dette samarbejde. Nynne arbejder for at gøre Vestjyllands Højskole mere selvforsynende med økologiske grøntsager, urter og frugt

For Nynne er planternes verden magisk og grøntsager noget af det smukkeste. Et arbejdsliv der primært foregår under åben himmel ser hun som en gave. Denne grønne glæde vil hun gerne dele med højskolens elever.

jord til bord