top of page

Madkultur

På Vestjyllands Højskole elsker vi mad og derfor kan du som elev komme med ind i hjertet af skolen, altså køkkenet, hvor vi en gang om ugen forbereder et måltid til resten af skolen. 


I undervisningen vil du stifte bekendtskab med teknikker som stegning, kogning, dampning, bagning, sautering, braissering, syltning og fermentering. Og derudover vil du få rigtig godt styr på din håndtering af knive.


Vi skal også stifte bekendtskab med madkulturens betydning for vores samfund og vores sociale forbindelser og vi skal lære om fødevaresystemer, mærkeordninger og tale om forskellige mad-politiske emner som madspild og køderstatninger eller noget helt tredje.  


Vi starter forløbet med at tale om hvilke emner indenfor gastronomien, der rører sig, og hvad vi som hold kunne tænke os at arbejde med. Måske er du international elev og vil gerne vise dine medstuderende en bid af den madkultur, du kommer fra, eller måske lavede din bedstemor den allerbedste ret nogensinde, som du gerne vil prøve at genskabe.  


En god del af råvarerne får vi fra skolens egne haver og lokale producenter, og der vil også indgå besøg hos fødevareproducenter undervejs i forløbet. 

Underviser

Anna Østergaard

Anna Østergaard

Anna er uddannet kok fra Hotel og Restaurantskolen i 2014 og bruger sin kokkeuddannelse på kreativ vis i sin egen virksomhed, hvor hun arbejder med specialdesignede spiseoplevelser til virksomheder og kunstudstillinger.  


Anna har arbejdet som højskolelærer siden 2018 og har i den tid undervist i en bred vifte af gastronomiske, natur, kreative og kulturelle fag.


I sit private liv dyrker Anna naturen på mange måder, især på lange vandreture og som et rum til fordybelse og nærvær. 


Hun bruger meget tid på at læse bøger, sylte og fermentere, bage surdejsbrød og spise det med god ost, arbejde kreativt og pleje sit familieliv og  relationer. Hun elsker katte og kaffe - og virkelig store puslespil.

Anna Østergaard

bottom of page