top of page

Bryggers

Om kurset

Bryggers handler om bæredygtige måder at konservere og opbevare fødevarer på uden elektricitet, opvarmning, køling og kemikalier.


Du vil lære mange færdigheder, når vi salter, tørrer, ryger, gærer, brygger, konserverer, trykkoger og meget mere.


Råvarerne kommer fra vores økologiske have, der er sprængfyldt med frugt og grønt om efteråret, og vi vil samle spiselige varer fra den lokale natur. Gamle teknikker hjælper dig med at lave et mere bæredygtigt køkken. Vi laver mad med kærlighed til mad, tid, luft og naturlige syrer

 

Eksempler på projekter:

Fermenterende grøntsager

Tørring/rygning af kød og grøntsager

Lufttørrede pølser 

Fremstilling af ost

Ølbrygning

Vinfremstilling

At lave vores egen konserverede mad


Faget handler også om bæredygtighed. Skolen har sin egen vindmølle så når det blæser kan vi bruge vores egnen strøm til projekter.

Kristoffer Brun

Din underviser

Kristoffer Brun

Kristoffer er naturmand ind til benet og dyrker alle former for udendørsaktiviteter


Er flittig havemand og hønseholder. Han er stor charcuteri-entusiast og har altid et eller andet stykke kød i sit tørreskab med mindst et halvt år på krogen. Kristoffer har de sidste par år forfinet havens solbærvin og laver øl af humlen fra Forundringens Have. 


Som sønderjyde er det Kristoffers mål at sprede den sønderjyske tradition med saltede æg – solæg – til et bredt publikum. 

Kristoffer Brun

bottom of page