top of page

fre. 17. maj

|

Vestjyllands Højskole

Fortællesymposium

Fortælle Akademiets åbne symposium er et mødested for alle, der på den ene eller den anden måde er fascineret af fortællinger.

Fortællesymposium
Fortællesymposium

Tid & sted

17. maj 2019, 09.00 – 18. maj 2019, 15.00

Vestjyllands Højskole, Skraldhedevej 8, Ringkøbing, Danmark

Om begivenheden

Fortælle Akademiets åbne symposium er et mødested for alle, der på den ene eller den anden måde er fascineret af fortællinger – af at lytte til fortællinger, fortælle fortællinger, bruge fortællinger fagligt eller personligt.

At fortælle en historie for en eller flere, der lytter, er en ældgammel og vigtig udtryksform i menneskenes historie og udvikling. På symposiet vil vi lægge mest vægt på at fortællingen er vigtig lige nu. Når en fortælling begynder, ved vi ikke, hvor vi vil være ved slutningen. Jo, vi sidder skam på samme plet, men vi er flyttet mentalt, til en ny erkendelse, en ny indsigt. Og det sker, imens vi underholdes på allerbedste vis. Den mundtlige fortælling tilføjer dét nærvær, som opleves når fortæller og tilhørere er i samme rum, et samvær med andre mennesker som efterhånden er sjælden i vores virtuelle fællesskaber og digitaliserede samfund.

Med symposiet ønsker vi at skabe de allerbedste rammer for samværet mellem forskellige mennesker omkring fortællingerne. Vi inviterer alle til at være med til at udforske og reflektere over, hvad mundtlig fortælling er og kan. Spændende fortællere, lærerige foredrag og vidunderlige fortællinger skaber sammen med tilhørerne Symposiet. Der bliver tid til at lytte, til at samtale, til at fortælle, til at synge og danse og selvfølgelig spise og drikke! Det sker, når foråret udfolder sig allersmukkest midt i maj, i de bedst tænkelige fysiske rammer: Højskolens spændende miljø, udsigten over Ringkøbing Fjord med Vesterhav og klitter i baggrunden, Forundringens Have og Det runde Hus og ikke at forglemme højskolens økologiske køkken.

Vi glæder os til at byde velkommen!

Else Mathiassen & Ingrid Hvass

Medvirkende fortællere, oplægsholdere og workshopledere:

Vigga Bro, Tatiana Chemi, Ruth Dein, Luna Rønning Østergård, Lise Marie Seidelin, Katrine Faber, Jens Peter Madsen,

Ingrid Hvass, Helle Arnfred, Hans Laurens, Georgiana Keable, Fie Huusfeldt, Else Mathiassen, Ditte Krøgholt, Bolette

Elvstrøm, Brita Haugen, Birgit Løkke, Anna Grethe Bech samt musikere og værter.

Del denne begivenhed

bottom of page