top of page

ons. 28. nov.

|

Vestjyllands Højskole

Foredrag: Forfatter og naturmand Jens Thejsen fortæller om et langt liv med have, natur og økologi.

Havemand og naturskribent Jens Thejsen fortæller om et langt liv med økologi og havebrug.

Foredrag: Forfatter og naturmand Jens Thejsen fortæller om et langt liv med have, natur og økologi.
Foredrag: Forfatter og naturmand Jens Thejsen fortæller om et langt liv med have, natur og økologi.

Tid & sted

28. nov. 2018, 19.30

Vestjyllands Højskole, Skraldhedevej 8, Ringkøbing, Danmark

Om begivenheden

I dag er Jens Thejsen selvstændig økologi- og plantekonsulent primært for kommuner og tegnestuer, men han har faktisk brugt hele sit liv i og med naturen.

Allerede i Jens barndom voksende glæden ved naturen, faktisk så meget at han og en kammerat i 10 års alderen startede en klub – naturklubben. De havde et optagelses ritual, der er lige til en film; begge nøgne fødder skulle plantes i en dampende varm kokasse – hvis det var klaret, var medlemmet også klar, til de naturoplevelser der ventede! Allerede dengang var der planter, der havde en speciel status, til trods for, at Jens ingen faglig viden havde at binde det op på. De store gamle egetræer var hellige, og drengene kunne tilbringe timer på de grove grene langt oppe i kronerne. De kunne drømme, se på myrer, finde fuglereder eller når de havde siddet der længe og stille nok kom der måske en ræv listende. En anden plante der havde en særstatus var agertidslen, dens vækstkraft, størrelse, popularitet hos insekterne og skønhed gjorde den til noget særligt.

Jens fascination og glæde ved naturen gik ikke i sig selv, men blomstrede op og blev en profession. Både Beder Gartnerskole og Jordbrugets Uddannelses Center Århus har haft glæde af Jens og hans passion i over 35 år, hvor han har givet videre til de næste generationer.

Mennesker i alle aldre har fundet nyt viden og inspiration til at gå hjem og prøve nye dyrkningsmetoder i den økologiske have i Odder, hvor Jens Thejsen har været med til at eksperimentere i mange år.

Fra 1992–2007 var Jens medredaktør på Praktisk Økologi’s blad, og kunne der øse ud, ikke bare af sin erfaring, men også af de projekter han kunne prøve af og observere i den Økologiske have. Han har skrevet en del bøger bl.a. Den Vilde Have, Græsser og Bytræer – ikke alle om økologisk havebrug – for han interesser sig også for byens planter, jord, vilde haver, træer og græsser. Inspirationen har Jens bl.a. fået gennem undersøgelser af planters natur ved at se på plantesamfund – hvad vokser sammen og i hvilken jord. Der hvor de vokser naturligt, for at se helheden. Ud over rejser i Norden og Europa, er der også undersøgt plantesamfund i Nordamerika, De Pontiske Bjerge, Nepal, Bhutan og Bjerget Emei Shan i Kina som regnes for et af de botanisk set mest rige og varierede bjerge på den Nordlige halvkugle siger Jens

Tid og sted:

Foredragssalen på Vestjyllands Højskole d. 28. nov. kl. 19.30

Fri entré

Kaffe og kage kan købes for 50,-

Del denne begivenhed

bottom of page