top of page

ons. 16. maj

|

Vestjyllands Højskole

Caroline fortæller om de privilegeredes svære valg

Forfatter Caroline Albertine Minor holder foredrag og læser op. Her fortæller hun om hendes forfatterskab, der blandt andet har sat de unge privilegerede med uendelige muligheder under lup.

Caroline fortæller om de privilegeredes svære valg
Caroline fortæller om de privilegeredes svære valg

Tid & sted

16. maj 2018, 19.30

Vestjyllands Højskole, Skraldhedevej 8, 6950 Ringkøbing, Danmark

Om begivenheden

Caroline Albertine Minor er uddannet fra Forfatterskolen i 2012 og debuterede med romanen Pura Vida i 2013. Siden har hun udsendt novellesamlingen Velsignelser, som modtog Michael Strunge-prisen 2017 og Danske Skønlitterære Forfatteres pris Den svære Toer og blev præmieret af Statens Kunstfond. Velsignelser er desuden blevet nomineret til Montanas Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris og Nordisk Råds litteraturpris 2018.

Caroline Albertine Minor er født i 1988 og vokset op i København. Allerede som barn begyndte hun at skrive – især om marmor, roser, fjer og diamanter –, og i gymnasiet tog hun fat på lyrikken. Da Helle Helle kom på besøg på hendes gymnasium, Rysensteen Gymnasium, gik det op for hende, at man rent faktisk kan blive forfatter, og en drøm begyndte at tage form.

Caroline Albertine Minor gik på Forfatterskolen i 2012, og det beskriver hun som en blandet oplevelse: ”Jeg var slet ikke forberedt på, at man blev stillet til ansvar for sine tekster på den måde, som det var tilfældet. Der kom en masse moralske overvejelser ind over det, man skrev. […] Det var svært for mig at forstå, at kritikken var rettet mod mine tekster – ikke min person.” (Birgitte Rahbek: ”Sabbatårene reklamerer med så mange muligheder”. Berlingske Tidende, 2013-08-27).

I 2013 fik Caroline Albertine Minor – som den første fra sin årgang på Forfatterskolen – udgivet sin debutroman. Opfølgeren kom i 2017 med novellesamlingen ”Velsignelser”. I mellemtiden var hun blevet mor. Barnets far var kort efter fødslen ude for et trafikuheld, blev lagt i koma og vågnede op med hukommelsestab. I ”Velsignelser” skriver hun sig gennem chokket og sorgen over dette.

I Pura Vida skriver Caroline Albertine Minor sig ind i et ungt menneskes hverdag og en nyudklækket students udfordringer udlægges for læseren. Med denne bog i ryksækken bliver det en lille smule nemmere at forstå, hvorfor gymnasielever får stress og studerende hensynker i erkendelsen af altings ligegyldighed.

I novellesamlingen Velsignelser tager Caroline Albertine Minor fat i livet, døden, kærligheden og kampen for at få det lille barn til at sove. Også denne bog blev rost for sit levende sprog, der bringer læseren direkte ind i handlingen.

Pris: kr. 75,- inkl. kaffe og kage

Tilmelding er ikke nødvendig

Del denne begivenhed

bottom of page