
Foto: Søren P. Thomsen
Spisekammer
Sylte, salte, røge, fermentere, henkoge
9. - 15. august
I Vestjyllands Højskoles bryggers byder vi velkommen til et ugekursus i maden og selvforsyningens tegn.
Vi skal arbejde os igennem forskellige metoder til at gemme sommerens frugt og grønt. På kurset lærer du at fermentere, røge, salte, sylte, tørre, lave kryddereddiker og henkoge alverdens hjemmedyrkede råvarer fra skolens egne haver.
I skolens haver skal vi høste grønt og frugt fra vores haver. Alle tre haver arbejder efter regenerative metoder og principper.
Vi skal selvfølgelig også smage lidt på sagerne, før det bliver vinter.
Så vi bager surdejsbrød, brygger kombucha, vandkefir og eksperimenterer med at fremstille hjemmelavede spontant gærede sodavand med vilde blomster.
Kurset byder også på tankeføde når vi undervejs sætter de kulinariske tips og tricks i historisk og kulturel kontekst gennem samtale, oplæg og debat.
Med fokus på hvordan vores samtids måltidskultur byder på hurtige måltidsløsninger og ultra forarbejdede fødevarer reflekterer vi over, hvordan vi i vores eget køkken kan arbejde på en aktivistisk modstandsbevægelse.
Pris fra 4500-
afhængig af hvilken type overnatning du vælger i tilmeldingen.
Vi glæder os til at se dig på Vestjyllands Højskole
Overblik
Lørdag
Fra 15.00 Ankomst, indkvartering og kaffe/the
17.00 Rundvisning
18.00 Aftensmad
19.30 Velkomst
20.00 Velkomst ude på de forskellige workshops
Søndag til torsdag
08.00 Morgenmad
09.00 Morgensamling
10.00 Undervisning
12.00 Frokost
14.00 Undervisning
15.30 Kaffepause
16.00 Undervisning
18.00 Aftensmad
19.30 Aftenarrangement
Fredag
08.00 Morgenmad
09.00 Kort morgensamling og tak for denne gang.
Det er muligt, at vi laver lidt om i planerne.

Anna Østergaard Laursen
er uddannet kok i 2014 er optaget af bæredygtig mad, spiseoplevelser og installationskunst.
Interessen for at fylde forrådskamrene op med årstidens høst kommer helt fra barnsben, hvor hendes mor altid havde gang i en saftkoger eller en gryde med eddike og hvor skabene i bryggerset bugnede med syltede rødbeder.
Der er intet som at åbne en flaske hyldeblomsteddike i januar og blive ført tilbage til forsommerens blomsterflor.
Det er ren lykke