top of page

Verdensdans

Det er teknik, hårdt arbejde og masser af sjov, når vi kaster os ud i dansene fra Afrika, Cuba og Brasilien: afro, reaggaeton, afro-cubansk, samba-reggae, salsa, hiphop og axé.

Vi arbejder i dybden med de enkelte danse, og gennem det tekniske arbejde med kroppen får du en fysisk oplevelse af forskellen mellem dem. På den måde bliver du mere bevidst om den enkelte dans' karakteristika.

Vi arbejder både med dansene i deres oprindelige form, som rituelle manifestationer, og som koreograferede danse, der kan bruges i forestillinger.

Vi blander det hele sammen, tilsætter det et stænk af funk eller dancehall og fyrer den af til groovy musik.

Verdensdans er en fest på en hverdag.

Michael.jpg

Michael Kirkegaard

Michael Kirkegaard er viceforstander og underviser i Verdensdans. Han dimitterede fra Den Frie Lærerhøjskole i 2004.

Michaels fascination af dansen ligger i alt det, dansen repræsenterer. Han fortæller: ”Meget af det, vi arbejder med, har rødder i det afrikanske, og det er rødder som stikker dybt og går langt tilbage i tiden, men som har udviklet sig der, hvor det er blevet mødt af andre kulturer.

Ritualer og religion spiller stadig en stor rolle i de originale stilarter, og der er mange historier, der bliver fortalt i dansene, og som har tilknytning til hverdagen.

 

Dansen har udviklet sig forskelligt i de forskellige lande, men der er mange fællestræk også til de stilarter, vi kender mest til i vesten. Vi arbejder med at opdage disse fællestræk og bruge dem aktivt i skabelsen af nye danse.

Michaels øvrige daglige arbejde består af pædagogisk ledelse, administration og organisering af hverdagen på skolen. Michael har arbejdet på Vestjyllands Højskole siden 2004 og siden 2008 som viceforstander.

Kontakt: mkk@vestjyllandshojskole.dk

bottom of page