Vandringer i Vestjylland

Uge 24: 12. - 18. juni 2021
Med natur, kultur og fortællinger

At vandre er livet!

Find vandreskoene frem og kom med ud i den fantastiske vestjyske natur – få ro i sindet og masser af frisk luft og motion.

 

Ta’ med på fem dages vandringer i vestjyske landskaber, hvor vi skal langs fjorde og søer, gennem egekrat og plantager, over heder og indsande og klitter ved Vesterhavet.

Alle fem dage kører vi med bus fra højskolen efter morgensamlingen ud til de forskellige naturområder. Vi vandrer og får undervejs fortællinger om natur, kultur og mennesker i fortid og nutid.

Hver dag vil ”det kolde bord og de lune retter” blive bragt ud fra højskolens fantastiske økologiske køkken. Ingen flade madpakker her, herligt med en lækker anretning i det fri.

Ud over de daglige vandringer vil der på højskolen være foredrag, sang, musik, dans og sidst men ikke mindst hyggeligt samvær i godt selskab med dejlige mennesker.

 

Vi skal besøge:

  • Lokalområdet omkring højskolen

  • Skjern å

  • Husby klitplantage

  • Dejbjerg hede og Rakkerne

  • Istid og vesterhavsost

 

Vandringerne er mellem 10 og 12 km og strækker sig over 4-5 timer. Vi vandrer uanset vejrgudernes humør og det tilrådes derfor at medbringe tøj til al slags vejr samt gode vandresko/-støvler. Medbring gerne en lille turrygsæk til vandflaske mm. samt evt. kikkert.

 

Velkommen til en uge i Vestjylland med vandringer, natur, kultur og fortællinger.

 

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Danny Møller, vandrer og højskolelærer

 

Kurset er samtidig med “Keramik” og “Tegning og maleri."

Ugeprogram

Lørdag:

Ankomst
Ankomst fra kl. 15.00. Eftermiddagskaffe og indkvartering.
Aftensmad kl 18.00.
Velkomst og introduktion til ugen ved Danny Møller.
Aftenkaffe og sang.

Søndag: Lokalområdet omkring højskolen

Morgenmad kl. 8.00 og morgensamling kl. 9.00

Busafgang kl. 10.00

Denne første vandringsdag skal vi lære lokalområdet at kende.

Vi skal besøge Velling, landsbyen på kanten af Ringkøbing Fjord. Her er tre skoler, kirken, studedriverkro og herregård. Vi skal møde et par af egnens spændende mennesker og selvfølgelig have frokost halvvejs og vi slutter denne første vandredag af med en lille times sang.


Aftensmad på højskolen kl. 18.00 og derefter aftenprogram.

Mandag: Husby klitplantage

Morgenmad kl. 8.00 og morgensamling kl. 9.00

Busafgang kl. 9.45.

 

Denne dags vandring starter ved Helmklink Havn i bunden af Nissum Fjord og fører os mod havet, igennem klitter og skov. En utrolig smuk natur hvor vi kommer igennem alle variationer af Husby klitplantage. Inden for få kilometers vandring byder ruten på både skov, hav, fjord, klitter og hedelandskaber, som alle er en del af den enestående natur i Vestjylland.

 

Frokosten holder vi ved den klareste badesø, hvor det vil være muligt at få sig en dukkert. Eftermiddagens vandring fortsætter i dette prægtige landskab og dagen slutter ved Fjand Gårdbutik, hvor det vil være muligt at forkæle sig selv.


Aftensmad kl. 18.00 og derefter aftenprogram.

Tirsdag: Istidslandskab og Vesterhavsost

Morgenmad kl. 8.00 og morgensamling kl. 9.00

Busafgang kl. 9.45.

 

Dagen byder på vandretur langs sidste istids hovedstilstandslinje. Vi skal vandre fra nordsiden af Ferring sø, og nyde dette fantastiske landskab. Undervejs kommer vi forbi Jens Søndergård museet, hvilket vi gerne vil besøge. I umiddelbart nærhed heraf, kommer vi til Bovbjerg fyr, der på toppen af klitten spejder ud over havet. Det er også i dette område Vesterhavsosten lagres og får sin salte smag. Vi runder Trans kirke, inden vi søger ned mod Høfde Q, hvor vi bliver hentet af bussen.


Aftensmad kl. 18.00 og derefter aftenprogram.

Onsdag: Dejbjerg Hede og Rakkerne

Morgenmad kl. 8.00 og morgensamling kl. 9.00

Busafgang kl. 9.45.

 

På denne vandredag kører bussen os til Hellig Kors kloster. Her får vi historien om kirken og klostret og strækker øjnene i landskabet. Vi vandrer ned over Dejbjerg hede og plantage og når Bjørnemosen, hvor vi besøger det sidste rakkerhus i Vestjylland. Vi fortsætter mod Bundsbæk mølle og slutter dagens etape ved Dejbjerg kirke, hvor vi også ender fortællingen om rakkerne og deres liv på heden. 


Aftensmad kl. 18.00 og derefter aftenprogram.

Torsdag: Skjern Å

Morgenmad kl. 8.00 og morgensamling kl. 9.00

Busafgang kl. 9.45.

 

På den sidste vandredag på ugen vil byde på bakkeø, eng og ådal. Vi skal besøge det storslåede naturområde omkring Skjern Å, der har fået sin plads i historien for at være et af de største naturgenopretningsprojekter i Danmark. Her er et rigt flora og faunaliv - Skjern å laksen, havørnen og ikke mindst vildeheste. Vi krydser åen med små trækfærger, besøger Lønborggård og  Kirke og nyder den storslåede udsigt fra Lønborg banke, inden vi for sidste gang drager hjem mod skolen, for at afholde en dejlig festaften.  


Afslutningsaften på højskolen kl. 18.30 med festmiddag og underholdning.

Fredag:

Tak for denne gang
Morgenmad kl. 8.00 og derefter hjemrejse.

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

IMG_0885.JPG

Pris pr. person:

Hjemmeboende / sovesal / telt 4750,-

Dobbeltværelse 5250,-

Dobbeltværelse med bad 5750,-

Eneværelse 5750,-

Eneværelse med bad 6250,-

  

Tillæg ved allergimad+ 50,-

Evt. afbudsforsikring 250,-

  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.

  • Tilmeldingsgebyr + evt. afbudsforsikring skal betales ved tilmelding. Restbeløbet skal betales senest 4 uger før kursusstart

  • Læs mere om afbudsforsikring

Underviser

danny_Volder_Møller.jpg
Danny Møller

Vestjyde, friluftsmenneske og højskolelærer.
Danny er turguide og koordinator på vandrekurset.

Til fællesarrangementer på højskolen vil du også møde underviserne fra de øvrige kurser: