Uld-karte-strik.jpg

Tekstilhåndværk

Tekstilhåndværk er for dig, der har lyst til at lære, hvordan du helt fra bunden kan skabe dit eget tøj, og hvordan du ved hjælp af redesign og reparation kan forlænge tekstilers levetid

På faget får du indblik i hele den lange og forunderlige proces fra den mindste tekstile fiber til et færdigt produkt. Du lærer bl.a. at spinde dit eget garn, væve, strikke, farve med planter og køkkenaffald, og efterfølgende fremtrylle smukke og funktionelle kreationer ved symaskinen.

I processen har vi fokus på holdbarhed, æstetisk bæredygtighed, det gode håndværk, naturens materialer, genbrug og upcycling. Vi undersøger, hvordan det oldgamle tekstilhåndværk kan bruges i moderne og bæredygtig kontekst, og hvordan vi herigennem kan stille skarpt på de miljømæssige og sociale udfordringer, der er forbundet med den forurenende tøjindustri.

Undervejs bliver der god mulighed for kreativ udfoldelse og håndværksmæssig fordybelse, hvor du kommer helt ned i gear og oplever glæden ved det repetitive (og afhængighedsskabende) tekstilhåndværk.

Undervisningen vil bestå af specifikke forløb, hvor du får grundig erfaring med forskellige teknikker, samt selvstændige projekter, hvor du får mulighed for at fordybe dig i og eksperimentere med de emner, du finder særligt interessante.

Faget er for alle, der har lyst til at blive selvforsynende i tøj, eller bare er nysgerrige på tekstilernes forunderlige verden. Der kræves ingen forkundskaber, og hvis du kan noget i forvejen, er der også rig mulighed for at blive udfordret.

Væv.jpg
Farvning.jpg
Mønster.jpg
Nina Hulgaard.jpg

Nina Hulgaard

 

 

Læs mere om Nina her

Kontakt: 

Frida Tidemand_2021.JPG

Frida Tidemand

 

 

Læs mere om Frida her

Kontakt: ft@vestjyllandshojskole.dk