Copy of DSC_0080.jpg
Copy of DSC_0173.jpg

LEvedygtigt jordbrug
Sommerlinje - 12 uger

25. juni - 16. september 2022

 

Drømmer du om at leve mere bæredygtigt? Og vil du lærer om regenerativt jordbrug, selvforsyning, permakultur, grøn omstilling og bæredygtig livsstil? Så er sommerlinjen Levedygtigt Jordbrug måske lige noget for dig.

 

I 12 uger tager vi dig gennem en række aktuelle emner og fag, og inspirerer til at leve et spændende og bæredygtigt liv. Vi skal have hænderne i jorden, tilbringe mange timer udendørs, lære at forstå og dyrke jorden, perspektivere livet i en omstillingstid, prøve at leve mere simpelt, danne nye fællesskaber og møde verden i form af grønne ekskursioner til forskellige gårde, økosamfund og ildsjæle. Derudover skal vi synge fra Højskolesangbogen, lære bæredygtige “life hacks” og kaste os ud i selvforsyning, byggeri og keramik, hvor håndværk, kreativitet og kunstneriske udtryk, går op i en højere enhed. Kort sagt skal vi helt konkret forholde os til den tid vi lever i, lærer nye færdigheder, blive inspirerede, udtrykke os og skabe nye fællesskaber.

 

Den praktiske undervisning foregår primært udendørs. Først og fremmest i Markedshaven, hvor vi lærer om regenerativt jordbrug og opstart af småskala landbrug/køkkenhave. Derudover vil vi være at finde skolens permakultur-have, omkring træ- og keramik værkstedet og i forundringens have, hvor vi også spiser samtlige måltider. Den mere teoretiske undervisning vil finde sted i skolens yurt, rundt om bålet eller i andre af skolens kreative undervisningslokaler.

Levedygtigt Jordbrug har et tæt samspil med højskolens køkken, og alt hvad vi høster bliver til den lækreste mad. På sommerlinjen får vi derfor hænderne i mulden, arbejder fra jord-til-bord, vi ser på hvad bæredygtige fællesskaber kan, og vi lærer at leve og arbejde med og ikke mod naturen.

 

Vil du være med til at tage del i udviklingen af fremtidens brug af jord, - og vil du blive inspireret til at leve mere bæredygtigt? Så tilmeld dig sommerlinjen 2022 allerede nu og få en unik oplevelse. Der er 24 pladser i alt.

Her kan du læse mere om:

Hverdagen på Sommerlinje 2022
Fagene på Sommerlinje 2022
Temaerne på Sommerlinje 2022

 

Haven.jpg
Skema

Herunder kan du se et eksempel på en almindelige uges gang. Undervisningen veksler mellem praksis og teori, ude og inde, ekskursioner, oplæg, gæsteundervisere, morgensamlinger og fællesarrangementer. Du vil også komme til at arbejde med selvvalgte projekter i grupper og få mulighed for at bidrage til opbygningen af selve linjen - især med henblik på udvikling af udearealer.

Skema-2022-Levedygtigt Jordbrug.png

undervisere

Asger Kjær Andersen.jpg
Frida Tidemand_2021.JPG
Kristoffer_Ammitzbøll.jpg

Asger Kjær Andersen

Asger er underviser og kursusleder på sommerlinjen Levedygtigt Jordbrug. Han er oprindeligt uddannet pædagog og kandidat i pædagogik, psykologi og uddannelsesstudier. Han brænder for arbejdet med mennesker, og hvordan vi sammen kaster os ud i den grønne omstilling af vores eget og fælles liv.
 

”Omstilling til bæredygtig levevis er vor tids største ansvarsopgave. Jeg tror på et liv og en verden i bevægelse – og på at vi har mulighed for at danne os selv og andre i forhold til at skabe en tilværelse der indbefatter; glæde over, samarbejde med og respekt for naturen”.
 

Asger har boet fem år i bofællesskab Munksøgård. En tid hvor han bl.a. var med til at drive en lille økologisk gårdbutik, startede en gadeteater-forening og var aktiv i den danske græsrodsbevægelse. Derudover har han været ansat på Brenderup Højskole og været med til at starte Højskolen Handar. Asger er også tidligere elev på Vestjyllands Højskole.
 

Asger er optaget af at forstå, hvordan vi rent historisk er endt, hvor vi er, og hvad vi stiller op herfra. Derfor er en del af undervisningen også at se på fremtidens klimaløsninger – både globalt og lokalt.

Kontakt: aka@vestjyllandshojskole.dk 

Frida tidemand

Frida er uddannet gartner og har arbejdet med økologisk grøntsagsproduktion i både stor og lille skala. Hun har en brændende passion for bæredygtig dyrkning af fødevarer, og i sit arbejde lægger hun vægt på nænsomhed, der skåner jorden.

 

Frida har stort fokus på den praktiske tilgang til grøntsagsdyrkningen, men synes også det er vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor vi gør, som vi gør. Hun er optaget af tanken om at gentænke hele måden, vores fødevaresystem er bygget op på. Derfor er det også spændende for Frida at eksperimentere med nye idéer og metoder inden for produktionen.

 

Frida er desuden tidligere elev på Vestjyllands Højskole, og det var her, hendes interesse for ’det grønne’ for alvor blev vakt. Nu er hun vendt tilbage med en vision om at dele sine erfaringer med højskolens elever.

 

For Frida handler arbejdet i markedshaven ikke kun om at gøre Vestjyllands Højskole mere selvforsynende, men også om at skabe et læringsrum, hvor den grønne glæde, Frida gerne vil dele med sine elever, er i centrum.

Kontakt: ft@vestjyllandshojskole.dk

Kristoffer Ammitzbøll

For Kristoffer er permakultur et nyttigt redskab, der kan skabe positive forandringer i en dynamisk verden. Kristoffer er opsat på at blive en del af løsningen på nutidens udfordringer. Det gør han bedst ved at dele ud af sit nørderi.

 

Kristoffer er uddannet indenfor biologi, miljø og jordbrug. Han interesserer sig både for de helt små væsner, som lever i jorden, men også de store sammenhænge som vi alle sammen indgår i.
Han har arbejdet som frivillig på permakultur-projekter i Danmark og i Portugal, hvor han udviklede en sund passion for kompost.

 

Han har erfaring med at dyrke diverse levende kulturer såsom svampe, orme og mikroorganismer og har designet og drevet en mikrogrøntproduktion i sin lejlighed, som et selvstændigt virksomhedsprojekt i forbindelse med sin uddannelse. De praktiske dyrkningseksperimenter er centrale i hans undervisning – her er hans tilgang til tingene ofte ”Nu prøver vi, og så ser vi, hvad der sker”.

Kontakt: ka@vestjyllandshojskole.dk

 
 
 
PRISER

Vestjyllands Højskole er blandt de billigste højskoler, fordi vi gerne vil give mange mulighed for at tage på højskole. Prisen for at deltage på 12 ugers sommerlinje i Levedygtigt Jordbrug følger prisen for vores andre lange kurser. Find alle priser her.