BESAT - Vi søger underviser til Bæredygtighed og Naturformidling på Vestjyllands Højskole
Vil du være med til at understøtte skolens bæredygtige profil og arbejde med verdensmål, jordbrug, natur og ressourcer?


Måske er du lidt af en græsrod, iværksætter eller entreprenør?


Så er muligheden her for en udfordrende og spændende projektstilling på Danmarks vestligste Højskole med 80 elever og engagerede medarbejdere.


Vestjyllands Højskole er en grundtvigsk højskole med en stærk profil inden for bæredygtighed og kreative fag. Højskolen ligger i Velling, som er omgivet af smuk natur og tæt på Ringkøbing Fjord. Vi er i øjeblikket ved at planlægge vores nye Tiny House Village, og til juni 2021 starter vi, som den første højskole, en sommerlinje om levedygtigt jordbrug og fællesskaber. Landsbyen skal opføres i løbet af foråret.


Om stillingen


Vi søger en underviser og et højskolemenneske, der kan arbejde i tråd med skolens værdigrundlag og er uddannet inden for eller har tilsvarende kenskab til grøn omstilling. Vi ser også gerne dokumenteret erfaring med undervisning inden for området. Nogle af dine første arbejdsopgaver vil være udvikling og underviser af Natur-pilot faget, planlægning og udvikling af sommerlinjen Levedygtigt Jordbrug, samt kursusleder på linjen.


Læs mere om sommerlinjen Levedygtigt Jordbrug.


Vi søger en person, der har:

  • Viden og interesse for at formidle bæredygtig livsstil, permakultur, jordbrug, natur, energi og/eller teknologi.

  • Arbejdet med grønt iværksætteri eller græsrodsarbejde, haft fokus på FN´s verdensmål eller andet inden for grøn omstilling og bæredygtig dannelse.

  • Desuden vil erfaring med projektledelse blive vægtet højt. Særligt hvis det har været i forbindelse med etablering af øko-landsby eller anden form for community-building.

  • Byggefaglig erfaring vil være et stort plus.

  • Det er desuden et plus – men ikke et krav – at du har erfaring fra og kendskab til højskoler og højskoleliv.


Højskolelærer

Som højskolelærer vil du bruge meget tid sammen med både elever og lærere. Det er derfor vigtigt, at du kan indgå i fællesskabet på arbejdspladsen, hvor den uformelle stemning og humor vægtes højt.

Arbejdet som højskolelærer er meget alsidigt, og du skal forvente at arbejde med meget mere end dit eget fag. Du skal deltage i lærermøder, vagter, samvær, projekter, netværk, skoleudvikling, fællesarrangementer, fester mv. Der kan forventes skiftende arbejdstider.


Derfor søger vi:

  • En lærer, der sætter sin faglighed i spil og finder glæde ved at være inspirerende og nærværende, både i forhold til unge elever og kursister.

  • Et højskolemenneske, som brænder for fællesskabet og har erfaring med at stille sig op foran store forsamlinger og holde foredrag, morgensamlinger, workshops eller give beskeder.

  • En visionær og initiativrig kollega, som er god til at planlægge, en drivkraft i forhold til at få ting til at ske og holder af at være sammen med mange forskellige mennesker og evner at indgå i teamsamarbejde.


Praktisk info:

Stillingen er en projektstilling på deltid 50-60 % med tiltrædelse 1. februar eller snarest derefter.

Stillingen udløber den 15. september 2021 dog med mulighed for forlængelse.


Løn og ansættelsesforhold sker efter gældende retningslinjer fra FFD.


Ansøgningsfrist: søndag den 6. december kl. 12.00

Send din ansøgning (en side) + CV til Helle Gamst på hg@vestjyllandshojskole.dk


Vi forventer at afholde samtaler fredag den 10. december 2020.


Har du spørgsmål til stillingen er du meget velkommen til at kontakte enten:


Forstander Benedikte Sten Andersen på tlf. 20 20 22 18 på hverdage imellem kl. 13-15 eller viceforstander Michael Kirkegaard på tlf. 25 64 97 14


Læs mere om Vestjyllands Højskole.