Ny forstander: Benedikte er kommer godt i gang på Vestjyllands Højskole

Pressemeddelelse sendt 8. juni 2020

Solen varmede, og det var næsten atypisk vindstille efter vestjysk standard, da Benedikte Sten Andersens tiltrædelse som forstander på Vestjyllands Højskole blev markeret udendørs i Forundringens Have den 3. juni.

Normalvis ville man nok forvente en reception, når en højskole besætter så afgørende en post som forstanderstillingen. Men det var i denne omgang forhindret af Coronaen, der i det hele taget er en central overskrift for Benedikte Sten Andersen lige nu.

”Dels er der en række sundhedsmæssige forholdsregler, vi skal overholde, men der er også en forandring i måden, vores kursister og potentielle kursister reagere på lige nu”, forklarer Benedikte Sten Andersen.

Vestjyllands Højskole har som alle andre højskoler i Danmark stået næsten tom de sidste tre måneder, og skolens program for korte sommerkurser kommer også til at blive radikalt påvirket af Coronaen. Særligt i juni og juli vil der være ændringer i kursusprogrammet og i selve de enkelte kursers indholdsbeskrivelse.

”Det er kun rimeligt, at vi skal opfylde krav til afstand og hygiejne, som alle andre i samfundet. Når det så er sagt, er det en særlig udfordring, når vi også er en kostskole, hvor folk jo spiser alle deres måltider, sover, går i bad og holder fri”, siger Benedikte Sten Andersen.

Flere højskoler har meldt om slunkne kasser trods omfattende offentlige hjælpepakker, men Benedikte Sten Andersen understreger, at Vestjyllands Højskole er godt polstret til at stå igennem de kommende måneder.

”Det hjælper jo også på det, at vi endnu engang ser ud til at have en fyldt skole fra efteråret”, siger Benedikte Sten Andersen og fortsætter, ”jeg glæder mig sådan set bare til at komme i gang med at lave rigtig god højskole”.

Benedikte Sten Andersen kommer til en højskole, der har flere nye projekter på tegnebrættet. En ny sommerlinje, nye fag, en forlængelse af vinterskolen og meget mere. Derfor er Benedikte Sten Andersen også meget klar i mælet, når man spørger hende, hvordan hun kommer til at påvirke højskolen fremadrettet.

”Jeg skal først og fremmest lære Vestjyllands Højskole rigtig godt at kende. Jeg forventer, at det første års tid skal gå med, at vi alle her på højskole finder hinanden og får en god tillidsfuld relation opbygget, og så skal vi derfra finde ud af, hvor højskolen skal bevæge sig henad sammen”, forklarer Benedikte Sten Andersen.

Benedikte Sten Andersen kommer med en solid ballast fra højskoleverdenen, flere musikskoler og som kulturkonsulent. Hun har overtaget forstanderboligen på Skraldhedevej 1. juni og beholder en bolig i Ry, som det er planen at udleje. Benedikte Sten Andersen har en voksen søn.