AOF og Vestjyllands Højskole laver kurser for de lokale

Yoga, filmhistorie eller hvad med Afrikansk Dansekultur? Vestjyllands Højskole og AOF i Ringkøbing-Skjern har udviklet en række nye AOF-kurser, der skal give folk i lokalområdet et bedre kursusudbud og bringe højskolen på Skraldhedevej mellem Velling og Ringkøbing tættere på de lokale.

I første omgang er AOF og højskolen gået sammen om kurser i Yoga, Afrikansk Dansekultur og Filmhistorie. Meningen er, at de lokale på den måde skal få glæde af de rigtig gode undervisere, der har deres gang på højskolen. Eksempelvis vil højskolens underviser i Eksistens, Christian Andersen, der er filminstruktør og aktuel med en film i 20 biografer landet over fra januar, underviser på et kursus i filmhistorie.

”Jeg synes sådan set, det er ret vildt, at vi kan have en superaktuel og upcomming filminstruktør her på en højskole i Vestjylland. Det siger jo også noget om, at vi er seriøse, og at vi kan, når vi vil, her i Vestjylland”, forklarer konstituerede forstander Michael Kirkegaard.

Også Cheikou Dirarra, der underviser i Afrikansk Dans, har arbejdet professionelt med afrikansk dans i årevis både i Danmark og Senegal. Det samme gælder højskolens yoga-underviser Daniel Pilgaard, der ud over at være en lokal Ringkøbing-dreng er uddannet yoga-instruktør i både Indien og Danmark.

”AOF er glade for samarbejdet med Vestjyllands Højskole. På den måde kan vi være med til at synliggøre aktiviteter og nye kurser med meget velkvalificerede undervisere på Højskolen. Vi har her nogle muligheder for at tilbyde helt specielle forløb, som kan udvide de folkeoplysende tilbud i Kommunen”, siger skoleleder Leif Benjaminsen.

Ud over de kurser, som du allerede kan tilmelde dig nu, er der også flere på vej. Blandt andet er der planer om kurser inden for bæredygtigt havebrug.

”Det skal være kurser, som du direkte kan bruge hjemme i din egen villahave”, forklarer Michael Kirkegaard og fortsætter, ”det her giver rigtig god mening for os. Vi vil gerne gøre mere ud af at være en egnsskole for mennesker i lokalområdet, og derfor er det oplagt at lave nogle gode kurser på den her måde”.

Tilmeld dig her.