top of page
Fordybelse-1.jpg
Sangskriver-1.jpeg
IMG_1214.JPG

Sangskriver

I Sangskrivning er du både tekstforfatter, komponist, musiker og performer 

Sangskrivning er både en kunstform og et håndværk. Som kunstner bruger du din skaberkraft til at udtrykke dine indre følelser, tanker og meninger gennem sangen.

Som håndværker bruger du faglige færdigheder til at skrive sangens tekst og musik.

Sangskrivning er en disciplin, du kan lære ligesom ethvert andet håndværk. Det gælder ikke kun de faglige færdigheder, men også de kunstneriske og kreative færdigheder, der er en del af processen.

 

Vi vil i Sangskrivning afprøve forskellige arbejdsprocesser, dels for at afklare din foretrukne måde at arbejde på, og dels for at variere din sangskrivning.

 

Sangskrivning kræver ikke en stor musikfaglig viden, men jeg vil gerne lære dig om genrekendskab, formopbygning, akkorder, instrumentkendskab mm. I det omfang det er relevant for dig og for holdet.  De foretrukne værktøjer er en notesbog, noget at optage på (fx telefon). Vi har mange klaverer og guitarer men du er også meget velkommen til selv at medbringe dine instrumenter.

 

En fast form på timerne vil være at vi starter og slutter timerne sammen. Når timen starter vil vi begynde med et fælles tema. Derefter er der tid til fordybelse hvor jeg kommer rundt og hjælper dig i processen. Vi afslutter altid samlet for at dele alt hvad der er lykkedes og også det der (måske) ikke blev til noget.

Når sangene tager form og vi er klar til det begynder vi at spille dem for hinanden og senere til skolens cafeaftner. Pas på det er stærkt vanedannende!

 

Jeg glæder mig til at møde dig, og hvis du synes det kunne være noget for dig kan du jo ligeså godt begynde med det samme.

Der er stor forskel på, hvordan sangskrivere skriver sange, og hvilken arbejdsproces de benytter. Men grundlæggende starter enhver sang med en idé, der på et overordnet plan kan placere sig i en af følgende fire kategorier:
 

  • Tekst. Et ord, en sætning eller et minde danner afsæt for sangteksten. Melodien og akkorderne skabes med afsæt i sangteksten

  • Melodi. Et kort motiv eller et antal sangbare fraser danner afsæt for melodien. Akkorderne og sangteksten skrives med afsæt i melodien

  • Akkordfølge. En række akkorder danner afsæt for melodien, som skabes ved at improvisere henover akkorderne. Sangteksten skrives til sidst

  • Groove. Et groove (evt. med akkorder) danner afsæt for melodien, som skabes ved at improvisere henover groovet. Sangteksten skrives til sidst

underviser

kristian-skov.jpg

Kristian Ravn

Kristian Ravn er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorie i 2003 med sang som speciale, efteruddannet på Roy Hart i Maleragues i Frankrig og har siden taget den toårige uddannelse VoiceEmbodiment. Uddannelsen hos Roy Hart og VoiceEmbodiment fokuserer på at give stemmen bund i kroppen og bygger på den helt tætte forbindelse mellem krop, sind, følelser og stemme. Man kan kalde det en holistisk og kropslig tilgang – eller overbygning - til det at synge. Ved siden af alle de mange rent stemme- og musikalsk tekniske elementer, som undervisningen giver kendskab til.

Kristian Ravn har tidligere været sanglærer og censor på Musikkonservatoriet i Esbjerg og højskolelærer på Testrup Højskole. Derudover optræder han som sanger i bandet ’Gadedrengene’ og i Granhøj Dans’ Leonard Cohen inspirerede og Reumert-nominerede forestilling, ”Dance me to the end on/off love”. Forestillingen har turneret med stor succes siden 2010.

Kristian Ravn har været ansat på Vestjyllands Højskole siden 2007.

Kontakt: ks@vestjyllandshojskole.dk

Øvelse.jpg
Sangskriver-stor.jpg
image00010.jpeg
bottom of page