Salsa

11. -17. Juli 2020
Cubansk dans, sang og musik

Dyk ned i den cubanske kulturs skatkammer og få undervisning i både dans og musik. Oplev salsa, timba, son, chachacha og andre stilarter, der udspringer fra en af verdens rigeste musik- og dansekulturer: Den cubanske. På Vestjyllands Højskole danser og spiller vi cubansk. Og vi taler, lytter og lærer om den cubanske kultur.

Som danser kan du deltage i flere workshops med dans uden partner: afrocubansk dans, et cubansk dansemix, der kommer omkring forskellige stilarter, bl.a. son, rumba, mambo, chachacha og reggaeton.  Og i krop og stil kan du fordybe dig i teknik, personlig stil og indlevelse. Og du kan deltage i enkelt workshops i salsa pardans (dans med fast dansepartner) NB. Grundet coronarestriktioner kan du kun deltage i disse workshops, hvis du tilmelder dig workshoppen med en dansepartner.

Som musiker, eller musikinteresseret danser har du mulighed for Salsa-, Timba- og Son-sammenspil med moderne og traditionelle salsarytmer samt nørde den cubanske percussion.

I den fælles workshop “Cubanske Rytmer” blander vi det hele med dans og spil for alle, både dansere og musikere. Som danser lærer du at forstå og mærke både rytme og musik og som musiker bliver du opmærksom på, hvor tæt krop og bevægelse er knyttet til musikken.

Salsa-kurset er en skøn og intens højskoleuge med morgensamlinger og aftenarrangementer, forestillinger, fortællinger, foredrag og højskolesang, og med cubansk caféaften med mojitos samt ikke mindst højskolens prisbelønnede økologiske mad. Glæd dig til en uge med dans, gode rytmer og masser af nye bekendtskaber.
 

Ved tilmelding skal du vælge workshops. Skriv i kommentarfeltet, hvilke workshops du ønsker

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Juan Armand, Grisell Gonzales Bravo, Jan Linnemann, Thomas Ousager,
Michel Justiz, Oldrich Gonzalez Barrueta, Thomas Mulvad og Steve Kelly

Workshops - ved tilmelding skal du vælge en i hvert modul.

WORKSHOP A (kl. 10.00 - 11.45):

Salsa/Son sammenspil med Oldrich: Har du lyst til at blive forført af en vidunderlig musiktradition og lære den bedre at kende, så er musikworkshoppen det helt rigtige sted. Workshoppen henvender sig til alle, der har lyst til at stifte bekendskab med eller dykke dybere ned i cubansk musik. Vi spiller traditionelle og moderne salsa arrangementer, og vi taler sammen om den cubanske musiktradition. Alle er velkomne og vil blive udfordret uanset niveau. Holdet spiller et par numre til festen torsdag aften.

Salsa - pardans med Jan - minimum letøvede: Der arbejdes med finpudsning af grundtrin (herunder rytmeforståelse) og med at opbygge et repertoire af enkle variationer. Du skal minimum være let-øvet for at vælge denne workshop, og det er en forudsætning, at du har fast partner ugen igennem.

Afrocubansk dans med Grisell: I denne workshop stifter vi bekendtskab med den danse- og musikkultur, som slaverne havde med fra Vestafrika til Cuba. Vi skal lære trin fra Santería-religionen og møder guderne Chango, Eleggua og Oshun. Dansene er bløde og flydende og hjælper dig til at få mere koordination, elegance og stil.

Salsa krop & stil (mænd og kvinder) - med Juan: Vi arbejder med at styrke dit kropslige udtryk i dansen til traditionelle og moderne cubanske rytmer (ikke pardans). Der undervises primært efter den cubanske metode.

WORKSHOP B (kl. 14.00 - 15.30):

Cubanske rytmer for alle med Michel: Vi arbejder med rytmetræning og forståelse for de cubanske rytmer med inspiration fra forskellige cubanske stilarter. Vi spiller på forskellige rytmeinstrumenter, men bruger også lidt bevægelse og sang til at få rytmerne ind under huden. Både musikere og dansere kan deltage.

Musikken bag dansen med Thomas M: Vi skal høre en masse fed salsamusik og se på hvad der kendetegner et salsanummer; hvordan er det opbygget og hvorfor giver det os lyst til at danse? Vi skal se på den cubanske musiks udvikling frem til det musikalske landskab på Cuba i dag. Tag selv dit yndlings salsanummer med, så vi kan lytte sammen!

Cubansk percusion for rytmenørder med Thomas O:

Vi kommer til at spille på Congas, der er bunden af rytmegruppen i et hvert salsa band. Du vil få indføring i spilleteknikker, og klang. Vi taler om funktion og placering i musikken. Vi kommer til at spille i store og små grupper (hvis det er muligt) og spiller forskellige rytmer: Bolero, Cha cha cha, Son, Rumba, Mambo, La Conga, og måske Afro 6/8. Hvis der er tid kommer vi også omkring claves, maracas, guiro, shakere, koklokke, bongos og tiimbales. Slagtøjs instrumenter der alle indgår i den cubanske rytmegruppe. Glæder mig til at spille med dig 

Mix cubanos med Juan: Vi arbejder de populære cubanske danse gennem alle tider.  Fokus ligger på musik, rytme og koordination af bevægelser. Salsa, el son, mambo, chachachá, rumba, afrocubano, contradanza, cabaret og reggaeton er basen for undervisningen, men vi vil også invitere andre carabiske stilarter indenfor; Merengue, la bachata, cumbia, rumba flamenca, tango, lambada og samba. Tag gerne hat og tørklæde med!

WORKSHOP C (kl. 16.00 - 17.30):
 

Salsa/Son sammenspil med Oldrich: Har du lyst til at blive forført af en vidunderlig musiktradition og lære den bedre at kende, så er musikworkshoppen det helt rigtige sted. Workshoppen henvender sig til alle, der har lyst til at stifte bekendskab med eller dykke dybere ned i cubansk musik. Vi spiller traditionelle og moderne salsa arrangementer, og vi taler sammen om den cubanske musiktradition. Alle er velkomne og vil blive udfordret uanset niveau. Holdet spiller et par numre til festen torsdag aften.

Salsa - pardans med Jan - minimum letøvede: Der arbejdes med finpudsning af grundtrin (herunder rytmeforståelse) og med at opbygge et repertoire af enkle variationer. Du skal minimum være let-øvet for at vælge denne workshop, og det er en forudsætning, at du har fast partner ugen igennem.

Salsa krop & stil (mænd og kvinder) Grisell: Vi arbejder med at styrke dit kropslige udtryk i dansen til traditionelle og moderne cubanske rytmer (ikke pardans). Der undervises primært efter den cubanske metode.

Cubanske rytmer for alle med Thomas O: Vi arbejder med rytmetræning og forståelse for de cubanske rytmer med inspiration fra forskellige cubanske stilarter. Vi spiller på forskellige rytmeinstrumenter, men bruger også lidt bevægelse og sang til at få rytmerne ind under huden. Både musikere og dansere kan deltage.

Pris pr. person:

Hjemmeboende / sovesal / telt 4500,-

Dobbeltværelse 5000,-

Dobbeltværelse med bad 5500,-

Eneværelse 5500,-

Eneværelse med bad 6000,-

  

Tillæg ved allergimad+ 50,-

Evt. afbudsforsikring 250,-

  •  Linned og 2 håndklæder er inklusiv.

  • 1. rate + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. 
    Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.

  • Læs mere om afbudsforsikring

UnderviserE

Thomas Mulvad
Jan Linnemann

Erfaren salsadanser og pædagogisk fritidsunderviser fra København.

Underviser på Vestjyllands Højskoles salsakursus gennem mange år.

Steve er kurusleder på salsakurset og er til daglig musiklærer på Vestjyllands Højskole. Steve er uddannet i skrivekunst fra Dartington College of Arts i England.

Steve er er særlig interesseret i latinamerikanske og sydeuropæiske rytmer, hvad enten vi snakker salsa, bozzanova eller flamenco ​

Thomas er til daglig lærer på Vestjyllands Højskole, hvor han underviser i musik, dansk og kor. Thomas har studeret spansk og latinamerikansk musikhistorie i hhv. Madrid og Buenos Aires. Udover at lede højskolesangen i salsaugen, underviser Thomas i musikken bag dansen på salsakurset

Grizell Gonzales Bravo 

Født og opvokset i Havanna, Cuba.

Har fået dans og rytme ind med modermælken og er derudover uddannet danser på instituttet Dansa Variades CIRCUBA i Havanna.

Michel Justiz

Er fra Cuba og spiller trommesæt og perkussion. Han har boet i Danmark siden 2006, hvor han blev færdig med kandidat uddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2015. Har derudover en uddannelse fra Musikkonservatoriet Felix Varela i Havana.

Michels musikalske repertoire spænder vidt. Han mestrer de fleste stilarter, men brænder primært for den cubanske musik, jazz og latin jazz.

Han har spillet i flere forskellige bands og har været involveret i adskillige musik projekter. Til daglig underviser han på musikskoler i Aarhus.

Juan Armand

Danseinstruktør fra Cuba. Dansk salsamester og skandinavisk salsamester i 2003. De sidste 19 år har Juan undervist på internationale salsafestivaler i hele Europa. Juan har en erfaring inden for flere stilarter og har bl.a. arrangeret events i Spanien og Danmark inden for salsa, son, afrocubansk dans, bachata og kizomba. 

Thomas Ousager

Thomas Ousager og er professionel percussionist. Han har studeret Cubansk percussion på CRMB ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Birger Sulsbrück. Udover at arbejde som freelance percussionist underviser han rundt omkring på landets Musikskoler, Højskoler mm. Thomas spiller i en lang række orkester- og bandsammenhænge. I 2019 modtog han en Danish Music Award i kategorien ”bedste børnejazz” for sin koncert Trommerum Express, som er en rejse med slagtøj rundt i verden.

Oldrich Gonzalez Barrueta

Er uddannet musiklærer fra the National Scool of Arts i Cuba i 2003 og har specialiseret sig i klassisk guitar og klaver. I 2006 var han en del af et stort musik projekt som fusionerede cubansk musik med flamenco og arabisk musik.

Siden 2008 har han boet i Stockholm og spiller ofte på diverse festivaller med skandinaviske "Cuba- orkestre" og deler scenen med nogle af de store cubanske musikere som Calixto Oviedo, Pepe Espinoza, Carlos del Puerto, Pepe Espinoza og Joel Terry.

Senest har Oldrich været en del af den Afro-cubanske All Stars Juan de Marcos Europa turné. 

Kontakt os
@vestjyllandshojskole
Søg på siden

Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8

6950 Ringkøbing

​​

Tlf +45 9675 3777

kontor@vestjyllandshojskole.dk

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - Hvid Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - Hvid Circle