Praktiske oplysninger

Velkommen til Vestjyllands Højskole Sommer 2021

 

Vi håber, du får et dejligt ophold og vi vil her på skolen gøre alt, hvad vi kan for at sikre det.

På Vestjyllands Højskole er vi fortsat opmærksomme på den alvorlige situation i forhold til Corona virus og risikoen for smitte.

Her følger information omkring, hvordan vi på Vestjyllands Højskole udmønter retningslinjerne.

Med baggrund i Sundhedsstyrelsens retningslinjer overholder vi en række forholdsregler set i lyset af, at Vestjyllands Højskole er et sted, hvor mennesker mødes – både dem, der til dagligt danner fællesskabet, og dem, der kommer på besøg som kursister og gæster i øvrigt.

Vi har skærpet opmærksomheden på de generelle råd, for at man kan beskytte sig selv og andre mod smitte.


• Vask dine hænder tit og brug håndsprit (også til mobilen)
• Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
• Undgå håndtryk, kindkys og kram – og begræns den fysiske kontakt
• Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand - og bed andre tage hensyn


Det er selvfølgelig givet at personale og andre der har deres gang på højskolen, som har blot de mindste symptomer, der kunne have relation til Corona virus, holder sig hjemme, dvs. væk fra Vestjyllands Højskole i min. 14 dage.

De generelle retningslinjer som Statsministeriet og Sundhedsstyrelsen løbende kommer med, tilpasser vi vores forhold og fysiske rammer på Vestjyllands Højskole, for at sikre kursisterne et trygt og godt ophold. Det betyder, at deltagere på kurser inddeles i ”familiegrupper”. I disse grupper er der ingen afstandskrav, og hver deltager har ved fællessang i gennemsnit 2 kvadratmeter rum i forhold til kursusrummets samlede areal.

Forplejningen foregår således, at kursusdeltagere ikke, som vanligt, er involveret i tilberedningen af maden eller i øvrigt deltager i køkkenarbejde. Man får serveret portionsanretninger og ’take away’, hvilket betyder, at kun meget få har været i berøring med fødevarerne. Man sidder sammen med sin familiegruppe til alle måltider og har den samme plads gennem hele ugen i spisesalen. Dertil er bordkaptajner som sørger for servering ved det enkelte bord.

 

Fællessang afvikles med 2 meters afstand til øvrige familiegrupper, man sidder på samme stol med ens navn på og man deler sangbøger indenfor sin familiegruppe. Vi er ekstra grundige med rengøringen og opdager du i ugens løb noget, du finder kan blive bedre, så kontakt venligst kursuslederen på det enkelte kursus.

 

Jeg ønsker dig et rigtig godt sommerkursus.

 

Venlig hilsen

 

Benedikte Sten Andersen

Forstander

Om tilmelding

Der er flere muligheder for at tilmelde dig vores kurser:

 • Udfyld tilmeldingen under de enkelte kurser - se kursusoversigten og send her fra hjemmesiden,

 • Print tilmeldingsformularen ud - udfyld den og send den til os med posten.

 • Har du modtaget vores samlede oversigt, kan du udfylde tilmeldingsformularen på denne og sende den til os med posten.

 

Har du spørgsmål til eller problemer med din tilmelding, er du altid meget velkommen til at kontakte kontoret i vores åbningstid. Kontoret har åbent mandag - torsdag 8.30 - 15.00 og fredag 8.30 - 13.00

 

Efter modtagelsen bekræfter vi din tilmelding, og sender også en betalingsoversigt. 

Bekræftelser m.m.

Vi sender bekræftelser på din tilmelding og en betalingsoversigt, til dig pr. mail, medmindre du på tilmeldingen krydser af, at du ønsker at modtage det med posten. Praktiske oplysninger sendes ud ca. 4 uger før kurset starter.

For at imødekomme persondata forordningen, udleverer vi ikke deltagerlister, men opfordrer til at kursisterne under hvert enkelt kursus udveksler kontaktoplysninger, hvis der er behov for dette.

Pris

Læs mere under de individuelle kurser omkring bl.a. pris, som er varierende fra kursus til kursus. 1. rate af kursusbeløbet skal betales 8 dage fra du modtager vores bekræftelse og betalingsoversigt. Restbeløbet skal betales 4 uger før kursusstart. Din tilmelding er først endelig, når 1. rate er indbetalt.

Afbudsforsikring

Vi opfordrer til at tegne en afbudsforsikring enten her hos os (+250,-) eller ved eget forsikringsselskab. Måske har du allerede en?
Hvis du mod forventning må melde fra, refunderer vi med en afbudsforsikring hele kursusbeløbet.


Melder du fra uden afbudsforsikring mister du 1. rate, og sker det inden for de sidste 4 uger inden kurset mister du også hele kursusbeløbet.

Afbudsforsikringen skal senest betales sammen med 1. rate for at være gældende.

 

CPR nummer

På tilmeldingen skal du oplyse CPR nummer. Dette skyldes, at det er et højskolekursus og vi skal indsende deltagerlister til Undervisningsministeriet. Ønsker du ikke at oplyse CPR på formularen, så ring til os. Er du udlænding og ikke har et CPR, skal du blot oplyse os din fødselsdato.

Rejseforbindelser med mere

Der er gode rejseforbindelser fra hele landet. Fra Sjælland er der typisk gode ruter til Herning, hvorfra X-bussen kører videre mod Ringkøbing.

Kommer du fra nord eller syd ligger Ringkøbing station på togstrækningen Esbjerg - Struer. Fra Ringkøbing Banegård til højskolen er der ca. 5 km. Vi sørger altid for, at kursister, der ankommer med offentlig transport umiddelbart inden kursusstart, bliver afhentet af vores lille skolebus.

Inspiration til bus- og togafgange sendes sammen med øvrige praktiske oplysninger ca. 4 uger før kurset starter.
Vi henviser oftest til følgende trafikselskaber/hjemmesider:

Vi vil også gerne opfordre til samkørsel. Øverst finder du menu-punktet Forum - her kan du skrive hvis du søger eller tilbyder samkørsel. Husk at skrive, hvilket kursus det drejer sig om samt angiv kontaktoplysninger enten telefon nr. eller e-mail adresse.

Ankomst og afrejse

Størstedelen af kurserne starter med eftermiddagskaffe kl. 15.00 på ankomstdagen, og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Der er dog enkelte kurser, som har andre start- og sluttider. Se under hver enkelt kursus.

Indkvartering

Det er muligt at indlogere sig på følgende måde:

 • Hjemmeboende: En god mulighed for "lokale", som også ønsker at deltage i vores kurser.

 • Sovesal: Vi indretter sovesal, hvor det er muligt. Det kan være: Værelse med ekstra opredninger eller klasselokale med plads til 6-8 "klap-ud" senge.

 • Telt: I haven ved den gamle fløj eller ved elevfløjen.

 • Dobbeltværelse uden bad og toilet. Vær opmærksom på, at du deler værelse med en anden kursist.

 • Dobbeltværelse med bad og toilet. Vær opmærksom på, at du deler værelse med en anden kursist.

 • Enkeltværelse uden bad og toilet.

 • Enkeltværelse med bad og toilet.

 • Handicapvenlige værelser med bad og toilet og med god plads til hjælpemidler (forbeholdt handicappede).

 

På tilmeldingen skal du krydse af, hvilken indkvartering du ønsker.
Se også film omkring vores faciliteter herunder.

Særligt omkring allergier og specialkost

Vi tager hensyn til følgende: Minus sukker/diabetes og glutenallergi. Det koster 50,- pr. uge for køkkenets ekstra arbejde. Hvis man har flere eller andre allergier, må man selv lave mad og ellers tage, hvad man kan tåle fra bordet. Man kan hente råvarer i køkkenet til at lave sin egen mad.

Vi har altid vegetariske og veganske retter, til de kursister, der angiver ønsket om dette i forbindelse med tilmelding. Det er uden beregning at spise vegetarisk eller vegansk. Af hensyn til planlægning og køkkenets budget, forventer vi selvfølgelig at vegetarer og veganer ikke tager fra kødretterne.

Hvis man er mælkeallergiker kan man tage vegansk mad, hvis der en sjælden gang er mælk i kødretten. Der er aldrig mælk i brødet, men mælk kan forekomme i vores boller.

Der bliver ikke lavet mælke-, gluten- og sukkerfri kager, men serveret frugt, når de andre får kage.
Vi laver vegansk mad, men ikke veganske kager, der bliver serveret frugt til veganer, når de andre får kage. 
Til fester er der dessert til alle.

Alle allergier meldes i køkkenet ved ankomst.

Det er ens eget ansvar at undgå, hvad man ikke kan tåle, Man kan altid spørge i køkkenet, hvad der er i maden.

Vagttelefon

Kontoret har åbent mandag-torsdag kl. 8.30-15.00 og fredag 8.30-13.00.

Har du brug for at kontakte en kursist udenfor telefontiden, så kontakt venligst ugens kursusleder. Dennes telefonnummer er angivet i Praktiske oplysninger, der udsendes til samtlige kursister ca. 4 uger før kursusstart. Du kan fint videregive dette nummer til familie, venner eller nabo før din afrejse til Vestjylland.

Øvrigt

 • Der er trådløst Internet tilgængeligt på højskolen.

 • Der forefindes vaskemaskiner, tørretumbler, sauna.

 • Får du brug for at hæve penge, kan du bruge dit Dankort på højskolens kontor (mandag-fredag)

 • Sengelinned og 2 håndklæder er inklusiv i kursusprisen og ligger klar til dig.

 • Det er muligt at købe ekstra håndklæder i løbet af ugen.

 • Vi anbefaler at medbringe badetøj, da der ofte er en tur til Vesterhavet og fjorden ligger tæt på.