På vandring med skitseblok

15. august  - 21. august 2020
Oplev glæden ved at vandre og tegne

På dette kursus kombinerer vi vandringens bevægelse og meditative funktion med skitseblokkens ro og fordybelse, som vores store landskabskunstnere har gjort det i århundreder. Hvor vi i dag flytter os i biler, tog og fly, var vandringen en absolut nødvendig transportform, når Danmarks naturmalere tidligere skulle tæt på deres motiver.

Kursets daglige vandringer ligger på 8-10 km. og fører dig gennem hede og plantage og langs fjord, hav og strand. Du vil på din vej møde planter, dyr, stilhed, himmel, folk og fæ. 

Dine tegnefærdigheder er ikke afgørende på dette kursus, du kan være helt nybegynder eller øvet. Det er derimod glæden ved at skabe din egen personlige skitsedagbog med dine foretrukne tegneredskaber, der er det vigtigste.

Du vil være i godt selskab med kyndig vejledning fra tegner og billedkunstner Birgitte Thorlacius og højskolelærer og vandringsmand Danny Møller.
Derudover er vi en del af højskolelivet med højskolens øvrige kursister med morgensamlinger, aftenforedrag, fælles ture til det store hav, og festlige måltider samlet omkring højskolens guldbelønnede økologiske køkken.

Kurset er for alle. Der skal påregnes en mindre udgift for materialer.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Birgitte Thorlacius, billedkunstner
Danny Møller, vandringsmand, højskolelærer og kursusleder

Kurset er samtidig med "Kunst og kultur i Vestjylland"

Ugeprogram

Lørdag den 15. aug. 2020
Fra kl. 15.00 Ankomst, kaffe/the, indkvartering, rundvisning
Kl. 18.00 Aftensmad
Aften: Introduktion til kurset ved Birgitte Thorlacius og Danny Møller. Derefter fortællecafé ved højskolelærer Andres H. Steincke

Søndag den 16. aug. 2020
Kl. 08.00 Morgenmad
Kl. 09.00 Morgensamling
Kl. 10.00 "Fjorden" Højskolen - Gammelsogn Kirke - 9 km.
Denne første dags vandring starter fra Højskolen. Vi sætter næsen mod Ringkøbing fjord, hvor vi vil gøre holdt ved fiskerhusene. Her, hvor himmel og fjord møder hinanden, tager de første streger form. Velling Kirke spejler sig i vandet og langt ude i det fjerne har vi Nr. Lyngvig fyr. Vi vandrer langs kysten mod den gamle købstad. Vi passerer badebroer og Sorte bakker inden vi kommer til sensommerliv på havnen i Ringkøbing. Vi fortsætter ad de brobelagte gader mod torvet og kirken i Ringkøbing. Vi fortsætter dagens vandring mod vest, hvor fjorden dovent slikker sol og inden længe, når vi Gammel Sogn kirke, der er endemålet for dagens vandring. Herfra bliver vi hentet og kørt tilbage til skolen
Kl. 18.00 Aftensmad
Aften: Rundvisning i haven Kl. 19 ved Birtha Toft

Mandag den 17. aug. 2020
Kl. 08.00 Morgenmad
Kl. 09.00 Morgensamling
Kl. 10.00 "Hede" Dejbjerg Hede - Dejbjerg Kirke - 10 km.

På denne vandredag kører bussen os til Hellig Kors kloster. Herfra strækker vi øjnene ud over landskabet og Ringkøbing Fjord: Vi slår streger, hører historien om rakkeren Kasper Hodde imens vore sanser stimuleres af det blomstrende lyngtæppe. Vi vandrer ned over Dejbjerg hede og plantage og når Bjørnemosen, hvor vi besøger det sidste rakkerhus i Vestjylland. Snart når vi den gamle vandmølle på Bundsbæk, hvor der i århundreder er blevet malet korn og serveret frisk kaffe og bagværk. Tillader tiden det, besøger vi rakkerudstillingen, inden vi atter befinder vi os på skovstier, omgivet af ege og nåleskov. Dagens endestation er Dejbjerg kirke hor vi bliver hentet af bussen.
Kl. 18.00 Aftensmad
Aften: Sangaften fra højskolesangbogen

Tirsdag den 18. aug. 2020
Kl. 08.00 Morgenmad
Kl. 09.00 Morgensamling
Kl. 10.00 "Landsbyen" Højskolen - Velling - 8 km.

Vi snører vandrestøvlerne og begiver os op mod den lokale landsby, hvor vi ved kirken, vil få historien om dette lille grundtvigske sogn, der rummer tre frie skoler. Vi vil i løbet af dagen have muligheden for at skitsere lokale mennesker, dyr, bygninger og det landskab vi bevæger os igennem. Vi vil besøge et par store moderne landbrug og ikke mindst en gammel herregård, der i slutningen af 1800 tallet var vært for nogle store folkemøder. Det bliver en dag på kryds og tværs i det nære lokalområde omkring Højskolen. Aftensmaden spises på skolen, men dagens indtryk fordøjes med ”bobler” og solnedgang ved Velling Kirke
Kl. 18.00 Aftensmad
Aften: Solnedgang og bobler ved Velling Kirke

Onsdag den 19. aug. 2020
Kl. 08.00 Morgenmad
Kl. 09.00 Morgensamling
Kl. 10.00 "Havet" Hvide Sande - Nørre Lyngvig Fyr - 8 km.

Denne dags vandring starter i Hvide Sande, en både rå og charmerende fiskeriby på ”Klitten” Vi vil besøge den store industrihavn, ligesom vi vil slentre gennem tyskerhavnen på fjordsiden. Efter en tur på Troldebjerg begiver vi os mod nord ad den smalle sandtange, der skiller havet fra  Fjorden. Under den store himmel vandrer vi små mennesker igennem fantastiske landskaber med lyng, marehalm og havtorn. I horisonten tårner Nr. Lyngvig fyr sig op og det er her i toppen af dette fyr at dagens etape slutter. Bussen henter og kører os tilbage til skolen
Kl. 18.00 Aftensmad
Aften: Flamencomusik med Kaj Bredholt og Erika Sanchez

Torsdag den 20. aug. 2020
Kl. 08.00 Morgenmad
Kl. 09.00 Morgensamling
Kl. 10.00 "Engen" Skjern Enge - Lønborg Kirke - 8 km.

Denne dag drager vi mod de frodige engområder ved Skjern å. Vi vil høre historien om Danmarks største afvandings- og genopretningsprojekt, ligesom det vil være muligt at nærstudere det varierede dyre-, fugle - og planteliv der er i området. Vi krydser åen med trækfærger og betragter konturerne af de store drøvtyggere der dovent, vifter de nærgående fluer væk med halen. Vi vandrer gennem ådalen og kommer til det sagnomspundne Lønborggård, der selvfølgelig har egne spøgelser. Herfra nærmer vi os Lønborg Banke, hvor vi vil nyde den storslåede udsigt over dette fantastiske område. Med disse maleriske billeder på nethinden og streger på skitseblokken bringer bussen os tilbage til skolen, hvor en festlig aften venter.

Kl. 18.30 Festmiddag

Fredag den 21. aug. 2020
Kl. 08.00 Morgenmad
Kl. 09.00 Kort morgensamling og farvel og tak for i år

Pris pr. person:

Hjemmeboende / sovesal / telt 4200,-

Dobbeltværelse 4700,-

Dobbeltværelse med bad 5200,-

Eneværelse 5200,-

Eneværelse med bad 5700,-

  

Tillæg ved allergimad+ 50,-

Evt. afbudsforsikring 250,-

  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.

  • 1. rate + evt. afbudsforsikring skal betales senest 8 dage efter modtagelse af bekræftelse. 
    Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.

  • Læs mere om afbudsforsikring

Underviser

Billedkunstner og højskolelærer. 
Birgitte Thorlacius arbejder i sine grafiske værker med enkle, naturalistiske motiver. Inspirationen til sine tryk henter hun i den omgivende natur. Karakteristisk er det, at hun koncentrerer sig om den skrøbelige verden – der hvor naturens vækster forfalder og overgår fra en tilstand til en anden. Naturens evige kredsløb. Motiverne kan være tidselfnug, et blad i opløsning, siv i vinden, insektvinger. Værkerne er dybtryk i form af koldnålsraderinger, ætsninger og akvatinte. Ofte udført som en kombination. Ved siden af grafikken arbejder Birgitte med maleri i olie og i de seneste år tillige med store tuschlaveringer. Eksempler på sidstnævnte kan ses i Medie-huset, Fyens Stiftstidende i Odense, hvor hun i 2010 udførte en udsmykningsopgave med skræppeblade som motiv.

www.thorlaciustroelsen.dk

Underviser

Vandringsmand og højskolelærer. Danny er kursusleder på På vandring med skitseblok

Birgitte Thorlacius
Danny Møller

Til fællesarrangementer vil du også møde:

Kontakt os
@vestjyllandshojskole
Søg på siden

Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8

6950 Ringkøbing

​​

Tlf +45 9675 3777

kontor@vestjyllandshojskole.dk

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - Hvid Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - Hvid Circle