Musik

I Musik arbejder vi udelukkende med egne kompositioner. Musikken er et direkte udtryk for dig som musiker. Jo mere du skriver, jo mere varieret og præcist kan du udtrykke dig. Du lærer om at skrive og komponere musik, om instrumenter, om genrer og vigtigst af alt, lærer du dig selv bedre at kende som musiker.

I musikundervisningen kommer vi ind på en lang række tekniske termer og begreber og får med det samme mulighed for at prøve det af i praksis. Igennem musikken lærer du om sound, teknik, teori samt om instrumenternes roller, formsprog, stilkendskab og genre.

Processen fra en spirende idè til hele bandet står og spiller din sang, giver dig et direkte billede af, hvad du kan, hvad du ikke kan, og hvad du har brug for at lære for at kunne udtrykke det, du vil. Udtrykke dig mere nuanceret, stærkt og præcist som musiker.

I perioder arbejder vi med forskellige temaer eller projekter. Det kan f.eks. være rytmisk træning, teori- og hørelære, studieforløb, turplanlægning og turné med egne sange!

Kristian Skov

Kristian Skov er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorie i 2003 med sang som speciale, efteruddannet på Roy Hart i Maleragues i Frankrig og har siden taget den toårige uddannelse VoiceEmbodiment. Uddannelsen hos Roy Hart og VoiceEmbodiment fokuserer på at give stemmen bund i kroppen og bygger på den helt tætte forbindelse mellem krop, sind, følelser og stemme. Man kan kalde det en holistisk og kropslig tilgang – eller overbygning - til det at synge. Ved siden af alle de mange rent stemme- og musikalsk tekniske elementer, som undervisningen giver kendskab til.

Kristian Skov har tidligere været sanglærer og censor på Musikkonservatoriet i Esbjerg og højskolelærer på Testrup Højskole. Derudover optræder han som sanger i bandet ’Gadedrengene’ og i Granhøj Dans’ Leonard Cohen inspirerede og Reumert-nominerede forestilling, ”Dance me to the end on/off love”. Forestillingen har turneret med stor succes siden 2010.

Kristian Skov har været ansat på Vestjyllands Højskole siden 2007.

Om sin undervisning siger han: 

 

"At synge og spille musik er ikke noget, man lærer sig en gang for alle, men en livslang proces. Det du lærer på højskolen giver dig mulighed for at åbne noget af alt det, din stemme – og din musik - rummer."

Kontakt: ks@vestjyllandshojskole.dk

Steve Kelly

Steve underviser i faget musik og beskriver sig selv som "en levende legende fra det skotske højland". Legende blev han med sange som Invershneckie (It's the f**keen business!), der blev et lokalt hit i det skotske højland, ved at puste liv i det evige drilleri mellem Inverness og de omkringliggende byer i den skotske region Highland.

Steve er forfatter og performer og har komponeret, skrevet sange og spillet musik i over 20 år. Han har en fantastisk humor, men underviser også med ambitioner, som han selv siger "I'm heading the music class with the concreat ambition of having an absolute blast".

Steve er uddannet i skrivekunst fra Dartington College of Arts i England. Steve bor ved siden af højskolen, så han bliver også din nabo, når du flytter ind.

Kontakt: sk@vestjyllandshojskole.dk

 
 

Kristian underviser i

Steve underviser i