Maleri

I Maleri vil du blive præsenteret for en lang række kunstnere og kunstretninger. Med udgangspunkt i forskellige opgaver prøver du kræfter med forskellige teknikker, komposition, farvelære. Alt sammen vil skærpe din iagttagelsesevne og håndværksmæssige kunnen.

I forløbet får du både holdundervisning og individuel vejledning. Med hjælp fra medelever og læreren finder du vej til dit eget personlige udtryk og dine egne billeder.

Det er ikke en forudsætning for deltagelse, at du tidligere har arbejdet med billeder. Eneste forudsætning er nysgerrighed og arbejdslyst.

underviser

Foto%2520Pernille_edited_edited.jpg

pernille gjørup bruhn

Pernille er uddannet lærer fra Århus Seminarium med bl.a. billedkunst og dansk som linjefag og underviser i Maleri og Dansk på Vestjyllands Højskole.

Pernille har rejst verden og Danmark rundt for at gå på forskellige kunstskoler i Venezuela, Liverpool, Costa Rica og Århus Kunstakademi. Inden hun kom til Vestjyllands Højskole, har hun været på et 10. klassecenter og efterskole. Faktisk har hun arbejdet som kunstlærer gennem 15 år.

I sit eget kunstneriske arbejde er Pernille udøvende kunstner i kunstnerkollektivet ”Tændpiben”, hvor hun primært arbejder med grafik (collografi) og maleri.

I undervisningen med Pernille vil der være en god blanding af eksperimenter, leg, fordybelse og fokus på selve håndværket:

”Vi vil have fokus på bæredygtighed gennem genbrug af forskellige materialer – man kunne sige, vi arbejder under mantraet ’fra skrot til kunst’. Vi kommer vidt omkring: Grafik, tegning, maling, akvarel, tuschmaling, installationskunst, croquis, collage og skulpturer er blot nogle af spændende ting, vi vil arbejde med.”

Kontakt: pgb@vestjyllandshojskole.dk

Pernille underviser i