Kor

4.-10. Juli 2020
Kurset er Aflyst.
Klassisk & Rytmisk

 

Velkommen til en intens uge med den inspirerende trio: korlederne Birgit Nielsen og Erik Bjørn Lund og pianist Allan Dahl Hansen. Vi vil igen i år udforske kormusik fra både den rytmiske og den klassiske tradition, med fokus på velklingende arrangementer og traditionel korklang. Det kan allerede nu afsløres, at vi i den klassiske afdeling skal arbejde med Erik Bjørn Lunds: Mass of Mercy og i den rytmiske afdeling bl.a. skal synge lidt jazz.
Gennem ugen arbejder vi løbende med korisk stemmedannelse, intonation, præcision og musikalsk udtryk. Nodekendskab og korrutine er en fordel.
Ugen afsluttes med en offentlig koncert I Ringkøbing kirke.

“Kor” er en højskoleuge fyldt med sang og højskoleliv. Vi starter dagene med morgensang og -samling, hvor vi naturligvis synger fra højskolesangbogen, men også lytter til inspirerende og perspektiverende foredrag. Vi besøger  “Forundringens Have”, tager på aftentur til Vesterhavet og måske en tur i bølgerne... Sidst men ikke mindst, så bliver vi hver dag forkælet af højskolens økologiske “guld køkken”.

Nodekendskab og korrutine er en fordel.

Velmødt på Vestjyllands Højskole!
Birgit Nielsen, korleder, fløjtenist og lektor i musik
Erik Bjørn Lund, korleder, musikpædagog i musikledelse og sang
Allan Dahl, pianist, arrangør og musikvidenskab
Kristian Skov Ravn, højskolelærer og kursusleder

 

Kurset er samtidig med “Dans så du sveder”.

Ugeprogram
Ret til programforbedringer forbeholdes

Pris pr. person:

Hjemmeboende / sovesal / telt 4600,-

Dobbeltværelse 5100,-

Dobbeltværelse med bad 5600,-

Eneværelse 5600,-

Eneværelse med bad 6100,-

  

Tillæg ved allergimad+ 50,-

Evt. afbudsforsikring 250,-

  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.

  • 1. rate + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. 
    Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.

  • Læs mere om afbudsforsikring

Underviser

Til fællesarrangementer vil du også møde:

Birgit Nielsen

Uddannet fløjtenist ved Vestjysk Musikkonservatorium og har desuden efteruddannet sig i klassisk/rytmisk sang og korledelse, bl.a. med en Certified Master Teacher (CMT) i Estill Voice Training.

 
Hun er lektor, ansat på VIA UC Læreruddannelsen i Aarhus, hvor hun underviser i musik og solosang og er dirigent for Læreruddannelsen kor, i et samarbejde med pianist Allan Dahl Hansen.


Herudover har hun i 15 år undervist på musikskoler i fløjte og sang og fungeret som kor- og orkesterleder. Birgit har tidligere bl.a. været dirigent for det rytmiske Aarhus-kor Looney Tunes.

Erik Bjørn Lund

Uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium som statsprøvet musikpædagog i musikledelse og sang.

Han er dirigent for Aarhus Kammerkor og Skanderborg Brass Band og har en omfattende virksomhed som kursusinstruktør. Han har tidligere dirigeret Aarhus Studiekor, Århus BrassBand og Silkeborgblæserne, samt medvirket som instruktør ved talrige kor- og brass­bandstævner.

Erik har komponeret og arrangeret en del musik for kor og for amatørkor og -ensembler. Desuden er han i samarbejde med sin kone, Kirsten Busk, en flittig børnekorkomponist.

Allan Dahl Hansen

Uddannet pianist og arrangør fra Det Jyske Musikkonservatorium og har studeret musikvidenskab ved Århus Universitet.

Han har arbejdet som repetitør og orkestermusiker på et utal af musicals bl.a. ved teatrene i Ålborg, Århus og Odense og har været kapelmester på bl.a. Team Teatret i Herning og ved Den Jyske Opera.

Siden begyndelsen i 2006 har han været pianist og musikalsk ansvarlig for operakompagniet “Figaros”, der, med deres respektløst opdaterede udgaver af gamle klassikere, i dag er et af landets største turnéteatre.

Allan dirigerer til daglig “Vokalgruppen Harperne” i Århus og er fast akkompagnatør for Aarhus Kammerkor og læreruddannelsens kor i Århus.

Kontakt os
@vestjyllandshojskole
Søg på siden

Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8

6950 Ringkøbing

​​

Tlf +45 9675 3777

kontor@vestjyllandshojskole.dk

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - Hvid Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - Hvid Circle