16903605_10158330022980711_2491127074347

Naturpilot

Klimaforandringerne er over os, - og foran os venter en historisk omstilling vores samfund.

Naturpilot er et fordybelses- og projektfag, hvor vi bliver klogere på vores tid og de enorme omstillinger af vores samfund der står for døren. Vi fordyber os i forskellige emner, dykker ned i historien og bliver klogere på udviklingen af vores natursyn, økonomiens historie, omstillingen af landbruget og fremtidens klimaløsninger.

Vi kaster os ud i en skabelsesproces, hvor vi sammen stabler nye og meningsfulde projekter på benene. Det handler om aktivisme og iværksætteri, og hvordan vi sammen kan påvirke vores omverden og skabe nye ringe i vandet. Måske skal vi arrangere debataftener, lave Fridays-for-future-demonstrationer, affaldsindsamling ved Vesterhavet, skrive læserbreve eller skabe en endags-festival. Kun fantasien sætter grænser.

Nature in balance.JPG
Klimabibliotek billede.jpg
15068504_10157764391540711_8199605146909

underviser

Asger Kjær Andersen.jpg

asger kjær andersen

Asger er underviser og kursusleder på sommerlinjen Levedygtigt Jordbrug. Han er oprindeligt uddannet pædagog og kandidat i pædagogik, psykologi og uddannelsesstudier. Han brænder for arbejdet med mennesker, og hvordan vi sammen kaster os ud i den grønne omstilling af vores eget og fælles liv.

”Omstilling til bæredygtig levevis er vor tids største ansvarsopgave. Jeg tror på et liv og en verden i bevægelse – og på at vi har mulighed for at danne os selv og andre i forhold til at skabe en tilværelse der indbefatter; glæde over, samarbejde med og respekt for naturen”.

Asger har boet fem år i bofællesskab Munksøgård. En tid hvor han bl.a. var med til at drive en lille økologisk gårdbutik, startede en gadeteater-forening og var aktiv i den danske græsrodsbevægelse. Derudover har han været ansat på Brenderup Højskole og været med til at starte Højskolen Handar. Asger er også tidligere elev på Vestjyllands Højskole.

Asger er optaget af at forstå, hvordan vi rent historisk er endt, hvor vi er, og hvad vi stiller op herfra. Derfor er en del af undervisningen også at se på fremtidens klimaløsninger – både globalt og lokalt.

Kontakt: aka@vestjyllandshojskole.dk