Gode ting og steder i haven

Udekøkken

Vores udekøkken er et spændende træhus konstrueret i rundtømmer og beklædt med kalmerbrædder. Taget er et meget smukt jordtag med et dække af stenbedsplanter.

Der er siddepladser til 30 spisende gæster.

I udekøkkenet renses og tilberedes grøntsager, bær og frugt fra haven til spændende madretter som koges over bål eller på udekomfuret. Der er også en stenovn hvori vi bager lækkert brød.

I vores ny ovnhus er der en muret ovn, der er yderst velegnet til pizza og brød, samt et brændekomfur.

Hen over sommeren tilbyder vi mad i haven - se under Arrangementer

NAturcamping

Overnatning på naturcamping for enkeltpersoner, familier, skoleklasser m.v.

Der er gode overnatningsmuligheder i vore 3 shelters eller i medbragt telt. Der kan i alt sove 18 voksne i de 3 shelters. Endvidere kan der sove 2 voksne i et lille shelter.

• Der kan bages i bageovnen

• Maden koges over bål eller i udekøkkenet.

• Der er mulighed for at købe brænde.

• Der er el i udekøkkenet

• Der er muldtoilet, baderum og udendørs bruser.

• Pris for overnatning: 25 kr. pr. nat.

Skoleklasser og andre grupper efter aftale.

De tre shelters kan benyttes fra d.1. juni – d.1. oktober.

Hvis du vil sikre dig en plads så henvend dig senest dagen før til:

Sheltrene er bygget efter samme principper, som vikingerne brugte. Det vil sige at der ikke er brugt søm og skruer. Træet er tappet og naglet sammen med trænagler. Selve udformningen af de tre bygninger er også inspireret af vikingerne uden dog at være efterligninger af kendte bygninger eller vikingehuse. Dette kan også tydeligt ses, når man går rundt og kigger på husene og volden omkring. Der er lidt vikingeborg over det med jordtagene og dragehovederne.

fingrelangtrensperent2.png

Naturlegeplads

Det første som springer i øjnene er en spændende pilehytte som børnene elsker at lege i. En anden iøjnefaldende ting er et klokkespil med 8 klokker. Her forsøges mange melodier gengivet. Ved klokkespillet bliver man opfordret til en tur på motions-og oplevelsesstien, hvor der findes tilsvarende klokker begyndende med den dybe tone, klokke nr. 1. Stien ender ved klokke nr. 8, den høje tone. God tur!

Som et alternativ til et klatrestativ, har vi formet et (4 x 5) m. ansigt i jord som vi kalder ”Moder jord”. Andre legeredskaber er et tog i træ, hvorpå de mindste børn elsker at sidde. Desuden er der spændende balanceredskaber.

På den lille sti, bevægelse- og balancebanen, kan børnene udfolde sig på diverse simple legeredskaber.

Til de mindre børn har vi en stor sandkasse med siddeplads til forældrene. På siddepladsen er der et spændende bord- og bænkesæt. Ved siden af er der plantet hindbær som bunddække. Dette bed er til stor glæde for børnene. Endvidere kan man gå på opdagelse i skoven, smage på de lækre bær og plukke blomsterbuketter.

Der er også mulighed for at eksperimentere med naturmaterialer som hentes i skoven f. eks. til skulpturer. Naturlegepladsen besøges jævnligt af skoler og børneinstitutioner, dagplejemødre med børn og forældre med børn.

Naturligt byggeri

Når man besøger Forundringens Have, er Fortælle - og Dansehuset det første man møder. Det er et smukt rundt hus, hvor stolper af rundtømmer bærer en meget spændende tagkonstruktionen. Denne konstruktion er en særlig oplevelse, som fornemmes inde i huset. Væggene er udvendig beklædt med tagspån, som er lavet af cedertræ. Taget er et levende græstag. I dette hus serveres ofte kaffe og kage for havens besøgende.

Af rundtømmer og kalmarbrædder har vi bygget et udekøkken, som især bliver brugt på åbne dage, hvor der laves mad af havens grøntsager. Endvidere er campister velkomne til at bruge udekøkkenet. Tørketålende stenbedsplanter danner her et smukt tag i grønne og rødgule farver.

Vores naturcamping er også naturligt byggeri. Der er 3 sheltres og multtoilet hvor rundtømmer danner den grundlæggende konstruktion. Væggene er beklædt med kalmerbrædder. Det hele holdes sammen af trædyvler. Også her er der et levende græstag.

Jordtag

Da det bliver mere og mere hyppigt med kraftige regnskyl, kniber det i byerne med at kloaksystemet kan aftage regnvandet, hvilket resulterer i oversvømmelser. Grønne områder såsom parker og haveanlæg kan aftage en del af overfladevandet, men også jordtage har en positiv effekt.

Jordtage opsuger det meste regnvand. Det overskydende regnvand forsvinder meget langsomt, dvs. at efter et kraftigt regnskyl, vil regnvandet langsomt dryppe ned i nedløbsrørene og fordampe.

Dette beskytter det eksisterende kloaksystem, hvor overbelastningen formindskes.

Kontakt:

Forundringens Have