Kor

Det er fantastisk at udtrykke sig selv med sin stemme sammen med andre. Måske synes du ikke, at din stemme lyder af meget i sig selv, men sammen med andres kan den pludselig klinge og fylde en masse, og musik, rytme og fællesskab går således op i en højere enhed.

Vi vil prøve kræfter med forskellige stilarter, både inden for det klassiske og det mere poppede repertoire. Vi arbejder for at få det til at lyde godt, men det vigtigste er at vi har det sjovt, mens vi synger.

 

I koret på Vestjyllands Højskole er glæden ved at synge i højsædet. Hvad enten du kun synger i badet eller er en erfaren sanger, er der plads til dig i koret!

underviser

Thomas Niels Møller Mulvad

Thomas underviser i Dansk sprog og kultur for skolens udenlandske studerende. Derudover dirigerer han skolens kor. Han er uddannet på Københavns Universitet i musikvidenskab, spansk og andetsprogspædagogik. Thomas er meget optaget af sprogets pragmatik og dets sociale virkninger og brænder for at inkludere de udenlandske studerende i de indforståede omgangsformer, som er knyttet til det danske sprog, og som opstår på højskolen.

Thomas udtaler: ”Jeg arbejder på højskolen, fordi jeg brænder for fællesskabet, og selvom højskolen er funderet i den danske kulturhistorie, er det super vigtigt at brede fællesskabet ud, så alle kan føle sig indkluderet. Eller som Ebbe Kløvedal Reich skriver i højskolens egen jubilæumssang: Danskerne findes i mange modeller.: ”Levende er kun de ord, der fortæller om fællesskabet, hvor alle er med.”

Thomas har i flere år arbejdet med forholdet mellem sprog og musik, hvilket kommer til udtryk både i dansktimerne og i koret. Han fortæller: ”Min tilgang er, at musik og sprog er så tæt knyttede, at det giver god mening at udnytte deres ligheder i undervisningen. Musik er et sprog, siger man jo, og på samme kan man sige, at sproget er en musik, en harmoni mellem mennesker, som kan opnås gennem kreative virkemidler som improvisation, kreativitet og sprogligt sammenspil, frem for fokus på rigide regler og på, hvad der er rigtigt og forkert. Det er min erfaring, at det gavner både motivationen og indlæringen.”

 

Thomas underviser i

musik

Kontakt os
@vestjyllandshojskole
Søg på siden

Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8

6950 Ringkøbing

​​

Tlf +45 9675 3777

kontor@vestjyllandshojskole.dk

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - Hvid Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - Hvid Circle