Keramik

Håndværksmæssigt får du styr på en masse basale ting omkring materialet

Ler taler til vores skabertrang og vækker lysten til at eksperimentere og lege. I keramik har vi fingrene i leret, et plastisk og smidigt materiale, som kan formes og bearbejdes på uendeligt mange måder.

Du lærer, hvad du kan gøre på overfladen af din keramik og får styr på, hvordan du kan bruge begitninger, glasurer og meget andet. På den måde kan du udvikle dit personlige udtryk og design.

Vi arbejder både med brugsting - kopper, skåle, smykker, vaser - og med mere skulpturelle og abstrakte udtryk. Med afsæt i dine egne ideer og projekter sætter undervisningen fokus på lysten til at eksperimentere og afprøve materialet.

Undervejs får du trænet dit øje, så du kan gøre en form skarpere. Du kommer til at vide mere om, hvad der gør en kop gumpetung, hvad der kan løfte den, og hvordan du får overfladen til at spille sammen med din form.

Der er plads til 20 elever på hvert af vores to keramikhold.

Sophie Louise Pedersen

Sophie Louise Pedersen.jpg

Som keramiker er Sophie især interesseret i at undersøge forholdet mellem materie og krop med en eksperimenterende tilgang til leret.

“Når vi skaber forstår vi verden på en ny måde gennem de former og farver vi ser og oplever. Vi øver os i konkrete teknikker som pladeteknik, drejning og coilbuilding for at kunne udtrykke os kunstnerisk. Jeg forsøger med min undervisning at åbne døre og skabe rammer for fordybelse og kreativitet både i og uden for keramikværkstedet.

Sophie Louise Pedersen har en bachelor i Design og Kunsthåndværk fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering på Bornholm.

Kontakt: slp@vestjyllandshojskole.dk

Annelene Bæk

Annelene Bæk.jpg

I sit arbejde afprøves Annelene leret og de mange forskellige teknikker, for at komme frem til det udtryk hun ønsker.

Annelene er opvokset i et meget kreativt og praktisk hjem, hvor vi altid var i gang med symaskinen, med musikken, i min fars tømrerværksted osv. Men i bund og grund føles det bare, som om jeg er vokset op i et kreativt værksted, hvor det drejer sig mere om fællesskabet omkring de daglige gøremål, ideer og løsninger end om hvilket materiale vi arbejdede med.

Annelene Bæk er uddannet lærer fra Nr. Nissum Seminarium med linjefag bl.a. i musik og håndarbejde. Undervist i keramik i de sidste 10 år.

Har diplom i kunst- og kulturformidling for børn og unge, hvor omdrejningspunktet har været undervisning i de æstetiske fag og skabende processer.