Keramik er et fag med både dybde og bredde

Som elev vil du blive undervist i drejning og flere andre teknikker der bliver brugt inden for fagområdet. Formålet med undervisningen er at give en forståelse af hvordan proces, materiale, teknik og udtryk spiller sammen.

Faget har dybe rødder i de fleste kulturer verden over, og samtidig en bred anvendelse i samfundet i dag. Industri, kunst, kunsthåndværk og hobby er alle forskellige indgange til faget. Keramik et altid relevant og interessant fag at beskæftige sig med. Find svar på tekniske udfordringer og stil spørgsmål til verden med keramik.

Fejl er en gave til undervisningen, når hanken falder af eller skålen revner har vi mulighed for at dykke ned i de tekniske detaljer og forstå materialet og processen endnu bedre.

Gennem øvelser og værksteds praksis får du mulighed for selv at udvikle ideer og udtryk med keramik. Vi vil i fællesskab udforske nye ideer og teknikker og skabe et værksted med læring og udvikling i fokus.

Under forløbet vil jeg præsentere forskellige kunstnere/kunsthåndværkeres indgangsvinkler til at arbejde med keramik.

Annelene b.jpeg

Annelene Bæk

Uddannet lærer fra Nr. Nissum Seminarium med linjefag i musik og håndarbejde. Hun har undervist i keramik i de seneste 10 år.

Annelene har diplom i kunst- og kulturformidling for børn og unge, hvor omdrejningspunktet har været undervisning i de æstetiske fag og skabende processer.

Kirsten Dretzler.jpg

Kirsten Dreizler Jensen

Bachelor i Æstetik og kultur fra Aarhus Universitet og er ved at uddanne sig til billedkunstner med keramisk speciale ved Aarhus Kunstakademi.

Jeg blev introduceret til keramikken på et højskoleophold tilbage i 2016, og har siden været på utallige aften- og dagskurser, inden jeg besluttede for at gå all-ind på keramikkens vej.

I undervisningen vil jeg lægge vægt på håndværket og de grundlæggende teknikker indenfor faget, men også trække på den aktuelle keramiske scene til inspiration, og for at vise spændvidden af keramikken som både kunst og kunsthåndværk.

image00002.jpeg