top of page

Keramik

Keramik er et fag med både dybde og brede

Faget har dybe rødder i de fleste kulturer verden over, og samtidig en bred anvendelse i samfundet i dag. Industri, kunst, kunsthåndværk og hobby er alle forskellige indgange til faget. Derfor er keramik et altid relevant og interessant fag at beskæftige sig med. Find svar på tekniske udfordringer og stil spørgsmål til verden med keramik.

Som elev vil du blive undervist i drejning og flere andre teknikker der bliver brugt inden for fagområdet. Formålet med undervisningen er at give en forståelse af hvordan proces, materiale, teknik og udtryk spiller sammen.

Fejl er en gave til undervisningen, når hanken falder af eller skålen revner har vi mulighed for at dykke ned i de tekniske detaljer og forstå materialet og processen endnu bedre.

Gennem øvelser og værksteds praksis får du mulighed for selv at udvikle ideer og udtryk med keramik. Vi vil i fællesskab udforske nye ideer og teknikker og skabe et værksted med læring og udvikling i fokus.

Under forløbet vil jeg præsentere forskellige kunstnere/kunsthåndværkeres indgangsvinkler til at arbejde med keramik. Vi ser også på forskellige typer af keramik så du senere altid vil kunne skelne lertøj fra stentøj mm.

image00002.jpeg

Annelene Bæk

Annelene Bæk.jpg

I sit arbejde afprøver Annelene leret og de mange forskellige teknikker, for at komme frem til det udtryk hun ønsker. 

Annelene er opvokset i et meget kreativt og praktisk hjem, hvor vi altid var i gang med symaskinen, med musikken, i min fars tømrerværksted osv. Men i bund og grund føles det bare, som om jeg er vokset op i et kreativt værksted, hvor det drejer sig mere om fællesskabet omkring de daglige gøremål, ideer og løsninger end om hvilket materiale vi arbejdede med.

Annelene Bæk er uddannet lærer fra Nr. Nissum Seminarium med linjefag bl.a. i musik og håndarbejde. Undervist i keramik i de sidste 10 år.

Har diplom i kunst- og kulturformidling for børn og unge, hvor omdrejningspunktet har været undervisning i de æstetiske fag og skabende processer. 

Annelene Bæk
bottom of page