Keramik

Ler taler til vores skabertrang og vækker lysten til at eksperimentere og lege. I keramik har vi fingrene i leret, et plastisk og smidigt materiale, som kan formes og bearbejdes på uendeligt mange måder. Når det brændes og glaseres forvandler det sig til fast og vandtæt materiale.  Keramik er både et håndværksfag og et udtryksfag. Håndværksmæssigt får du styr på en masse basale ting omkring materialet. Der vil være arbejdsvisninger af forskellige teknikker, så du kan lære at dreje, forme, bygge, modellere og støbe i ler. Du lærer om, hvad du kan gøre på overfladen af din keramik og får styr på, hvordan du kan bruge begitninger, glasurer og meget andet. På den måde kan du udvikle dit personlige udtryk og design. 


Vi arbejder både med brugsting - kopper, skåle, smykker, vaser - og med mere skulpturelle og abstrakte udtryk. Med afsæt i dine egne ideer og projekter sætter undervisningen fokus på lysten til at eksperimentere og afprøve materialet.
Undervejs får du trænet dit øje, så du kan gøre en form skarpere. Du kommer til at vide mere om, hvad der gør en kop gumpetung, hvad der kan løfte den, og hvordan du får overfladen til at spille sammen med din form.

Der er plads til 20 elever på hvert af vores to keramikhold.

underviser

Marianne Toft

Marianne er uddannet lærer fra Den frie Lærerskole, og har siden videreuddannet sig indenfor keramik på Århus Kunstakademi.

Marianne har boet på Fanø siden 2010. Her har hun eget værksted, butik og sammen med en anden lokal kunstner driver hun Kulturfabrikken i Nordby.

I sit eget keramiske arbejde undersøger Marianne krydsfeltet mellem keramikken og det grafiske; her arbejder hun med at præge og lave forskellige aftryk og spor i leret.

Om det at undervise siger Marianne Toft: ”Også sammen med eleverne holder jeg processen åben og er undersøgende i forhold til materialet. Jeg udtaler sjældent, at noget ikke kan lade sig gøre og opfordrer gerne til at afprøve det. På den måde bevæger vi os i et åbent felt, hvor der eksperimenteres og tingene kan udvikle sig. Det giver plads til at finde uventede gaver i noget der måske startede ud som et uheld.”

 

kunst og kunsthåndværk

Kontakt os
@vestjyllandshojskole
Søg på siden

Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8

6950 Ringkøbing

​​

Tlf +45 9675 3777

kontor@vestjyllandshojskole.dk

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - Hvid Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - Hvid Circle