familieugen åndehullet

18.-24. Juli 2020
ÅNDEHULLET – et legende, sanseligt og kreativt familiekursus

Trænger du og din familie til at blive forkælet i et vestjysk åndehul? Så kom til Vestjyllands Højskole i uge 30. Vi tager os tid til fordybelse og nærvær, og sammen laver vi en magisk familieuge, hvor børn og voksne kan lege, sanse og skabe. Få sand mellem tæerne, vind på næsen og stræk øjnene i de store vidder under den åbne himmel.

I teater laver vi vores egne figurer. I dansen får vi kroppen til at smile. Vi bygger og former med vores hænder og laver lyde og musik på finurlige måder. Ikke mindst oplever og opdager vi naturen der omgiver os.

I ÅNDEHULLET skal der være plads til hinanden. Derfor holder vi deltager antallet lavt, så vi bedre kan lære hinanden at kende.

I kan vælge TEATER, MUSIK, DANS, UDELIV og KREATIV BYG.

Der vil være koncert, havtur, middag i skoven, teater og alt det vi finder på at lave sammen. Sjovest for børn fra 5 år

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Kirstine Kyhl Andersen, kursusleder - til daglig er Kirstine danselærer på højskolen
Andreas Heuck Steinicke, underviser i TEATER - til daglig er Andreas og teaterlærer på højskolen
Birgitte Lyregaard, underviser i MUSIK
Vibeke Zol, underviser i DANS
Agnes Karla Tillitz Pedersen og Gregers Flegal Andersen, underviser i KREATIV BYG
Marie Quist, underviser i UDELIV

Kurset ligger samtidig med Yoga

Beskrivelse af aktiviteter

TEATER

I teater sætter vi os selv og hinanden i spil og laver vores helt egen klovn. Vi skal med andre ord finde vores indre klovn frem og give den en helt særligt og personligt udtryk. Klovnen er en der i forvejen bor inde i os...vi skal blot give den plads til at komme frem. Det gør vi gennem sjove lege og teaterøvelser, hvor det handler om at have det sjovt, men også at blive udfordret der hvor man er. Vi slutter af med at sætte det sammen til en lille forestilling der vises på markedsdagen.

KREATIV BYG

I kreativ byg kommer du med på en drømmerejse, hvor kun de gode drømme får lov at være med. Vi skal nemlig lave drømmefangere i alle slags former og farver. Vi vil prøve kræfter med alt fra at indfarve garn til at lave træperler af forskellig art, og hvis du godt kan lide værktøj, vil der være rig mulighed for at benytte dette. Drømmefangerne kan blive store og sirlige eller små og skæve. Kun fantasien sætter grænser.

MUSIK

Lydenes magi. Hvor er lydene henne? Hvad kan vi lave dem af og hvad kan vi gøre med dem? Kan de ligefrem blive til musik? Rigtig ægte musik, som vi selv har lavet?…

Tag din fantasi, dig selv og evt. dit instrument med på lydeventyr, og lad os sammen finde ud af det. I denne uge på dette hold skal vi nemlig på opdagelse i musikkens inderste væsen!

UDELIV

Naturen har så meget at byde på og i Udeliv skal vi ud og opleve, sanse og ikke mindst nyde den. Vi skal opdage eller genopdage naturen og få en oplevelse af at se den på en ny måde, hvor vi tager alle sanserne i brug. Vi skal bruge vores hænder og have tid til at fokusere og fordybe os i den friske luft. Der vil blive gået ture i det nærliggende skov, hygget om bålet, hvor vi bl.a skal samle urter til the og lave brød over bål.

DANS

Kan du heller ikke stå stille når musikken spiller eller har du bare lyst til at prøve noget nyt? På danseholdet vil vi danse forskellige stilarter og alle kan være med uanset om du har danset før eller ej. Der vil være en lækker playliste med musik til enhver smag og musik der får hele din krop til at smile. Stjernestøv & dansespjæt.

Se detaljeret skema over ugen her

Pris pr. person:

Hjemmeboende / sovesal / telt 4000,-

Dele vær. med en anden kursist m/barn på vær. u. bad 4500,-

Dele vær. med en anden kursist m/barn på vær. u. bad 5000,-

Bo alene med mit barn/børn på at værelse u. bad 5000,-

Bo alene med mit barn/børn på at værelse m. bad 5500,-

Børn (opredning på værelse) 2100,-

Tillæg ved allergimad+ 50,-

Evt. afbudsforsikring 250,-

• Linned og 2 håndklæder er inklusiv.

• 1. rate + evt. afbudsforsikring skal betales senest 8 dage efter modtagelse af bekræftelse.
    Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.

• Læs mere om afbudsforsikring

UnderviserE

Andreas Heuck Steinicke

Højskolelærer og kursusleder. Underviser i teater

Gregers Flegal Andersen

Underviser i kreativ byg

Kirstine Kyhl Andersen

Højskolelærer og kursusleder

Agnes Tilitz Pedersen

Underviser i kreativ byg

Marie Quist Olesen

Højskolelærer. Underviser i udeliv.

Underviser i musik

Vibeke Zol Pedersen

Underviser i dans

Birgitte Lyregaard

Udover Andreas og Kirstine vil der være flere undervisere til at varetage de mange forskellige workshops.