Familieuge

29. Juni - 05. Juli 2019
Aktiv & kreativ
Kursuset er fuldt, men det er muligt at tilmelde sig ventelisten.

En sommeruge i Vestjylland for hele familien med sandstrand, bare tæer og det store Vesterhav. Få rørt kroppen ved fjorden og i skoven. Fordyb dig i kreative værksteder. Find på grimasser i teatret og sved i dansen. Kom ud under åben himmel, vær tæt på naturen - og mød en masse andre sommerglade mennesker, som gør det samme.

En herlig uge med nærvær, udfordringer og familien i centrum.

Vi bruger naturen omkring os, vores forunderlige have og højskolens mange rum til at gå på opdagelse i mange forskellige aktiviteter: Friluftsliv, dans, fortællinger, mountainbike, teater, træklatring, keramik, sang, kano, kajak og windsurfing, billedværksted, bueskydning, vandretur, spil og udendørs leg, kreativt værksted, bordfodbold og rigtig fodbold, fællestur, foredrag, lejrbål, samtalesalon, bæredygtighed og økologi.

Du vælger to workshops, som du følger hele ugen; vælg at være børn og voksne sammen eller måske hver for sig. Du bestemmer.

Vores økologiske køkken sørger hver dag for lækker mad. Mellem alt det planlagte er der også tid til fri leg, så familieugen giver mulighed og tid til at gøre noget skørt, grine, bruge kræfter, nyde, samtale, lytte, sanse. At mødes.

Alle kan deltage, alene eller sammen med familien. Dog skal børn være 5 år og opefter.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Linette Hardt,
Kristoffer Brun Gram,
Marianne Toft
Michael Kirkegaard
og mange-mange flere

Ugeprogram

Dagens rytme:
08.00-09.00: Morgenmad

09.00-09.45: Morgensamling og samtalesalon. Snakke i mindre grupper om emnet for morgensamlingen.
Emner som ”det bedste og det værste”, traditioner i familien, hvad betyder bæredygtighed, helte og ritualer, højskolens rolle i Danmark.

10.00-12.00: Søndag og onsdag: workshops i A-blok. Mandag og torsdag: workshops i B-blok. Tirsdag tur til lege og aktivitetspark

12.00-14.00: Frokost og pause.

14.00-16.00: Søndag og onsdag: workshops i B-blok. Mandag og torsdag: workshops i A-blok. Tirsdag tur til lege og aktivitetspark

16.00-18.00: Pause og fri leg. Nogle dage åbne workshops i korsang, yolates, madlavning i udekøkken, eller måske en fodboldkamp.

18.00-19.30: Aftensmad og pause.

19.30-21.00: Aftenarrangement med fx foredrag, spil, fortælling, bålhygge, dans, sang, samtalesalon osv.

familieuge-web_Side_1.png

Pris pr. person:

Hjemmeboende / sovesal / telt 4000,-

Dobbeltværelse 4500,-

Dobbeltværelse med bad 5000,-

Eneværelse 5000,-

Eneværelse med bad 5500,-

Børn (opredning på værelse) 2000,-

Tillæg ved allergimad+ 50,-

Evt. afbudsforsikring 250,-

•  Linned og 2 håndklæder er inklusiv.

• 1. rate + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen.
    Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.

• Læs mere om afbudsforsikring

Underviser

Udover ovennævnte vil der være mange flere undervisere til at varetage de mange forskellige workshops.

Michael Kirkegaard

Michael en glad portion energi! Han er viceforstander og underviser i Verdensdans og Sport & udeliv. Han dimitterede fra Den frie Lærerhøjskole i 2004 og har undervist på højskolen lige siden.

Michaels fascination af dansen ligger i alt det, dansen repræsenterer. Han fortæller: ”Meget af det, vi arbejder med, har rødder i det afrikanske, og det er rødder som stikker dybt og går langt tilbage i tiden, men som har udviklet sig der, hvor det er blevet mødt af andre kulturer.

Michael tog i 2015 kajakinstruktør uddannelsen og tilbringer meget tid på fjorden eller i de vestjyske åer.

Kristoffer Brun Gram

Kristoffer er kommunikationsmedarbejder på højskolen og underviser i faget “Udeliv”. Han er naturmand ind til benet og dyrker alle de udendørsaktiviteter, han kan komme i nærheden af.

Han er uddannet sergent i forsvaret, kandidat i statskundskab, i kommunikation på journalisthøjskolen og har sideløbende taget en lang række instruktør- og udelivskurser.

Marianne Toft

Keramiker og højskolelærer.

Marianne er uddannet lærer fra Den frie Lærerskole, og har siden videreuddannet sig indenfor keramik på Århus Kunstakademi.

Marianne har boet på Fanø siden 2010. Her har hun eget værksted/butik og sammen med en håndfuld lokale kunstnere og kunsthåndværkere er hun i gang med at starte Kulturfabrikken i Nordby.

I sit eget keramiske arbejde undersøger Marianne krydsfeltet mellem keramikken og det grafiske; her arbejder hun med at præge og lave forskellige aftryk og spor i leret.

www.frktoft.dk

Linette Hardt

Læreruddannet med linjefag i musik og dansk og diplom i drama.

Er uddannet i rituel dans og fortælling på Vestjyllands Højskole. Har undervist i drama og teater på kostskole, i Folkeskolen, Kulturskole, i børnehaver og på familiehøjskole og er vild med det!