top of page

tors. 13. jun.

|

Folkets Hus

Optagethed

To af vores lærere har lavet en podcast portrætserie, som du kan se live i Struer og Ringkøbing

Optagethed
Optagethed

Tid & sted

13. jun. 2019, 16.30 – 18.30

Folkets Hus , Tegltorvet 2, 7600 Struer

Om begivenheden

Ny lokal historiefortælling:

Hvordan lyder hverdagen egentlig?

Hvordan lyder hverdagen egentlig? Hvilke lyde lægger du ikke mærke til? Tænker du over dine bevægelser? Hvad optager dig egentlig? Fem podcasts portrætterer over fem afsnit fem forskellige vestjyder gennem lyde og bevægelser fra deres hverdag.

Optagethed’ produceres af kompagniet WE GO og præsenteres af festivalen Struer Tracks i tæt samarbejde med kommunerne Struer, Ringkøbing-Skjern og Holstebro. Projektet skabes af koreograf Kirstine Kyhl Andersen og komponist Niels Bjerg.

De benytter sig af binaurale optagelser lavet med to mikrofoner placeret i ørerne. Ved at lytte til denne type optagelse i hovedtelefoner, får man en meget realistisk gengivelse af lyden. Det lyder ligesom den person med mikrofonerne i ørerne har oplevet det. Det er med andre ord en form for 3D-lyd.

Fastliggeren Palle fra Ringkøbing

Den første podcast handler om Palle, der bor i Ringkøbing og er fastligger ved Toftum Bjerge.

- Gennem et roligt flow og en ekstraordinær lydoplevelse, lærer vi Palle at kende som et helt almindeligt og samtidig unikt menneske. For det er nemlig det, der er tanken bag produktionerne; de fem personportrætter fremstiller helt almindelige vestjyder og deres på en og samme tid almindelige og helt særlige dagligdag. Vi mærker og lytter til dét, vi alle sammen har tilfælles, men som samtidig også er dét, der gør hvert af vores liv til noget helt særligt, påpeger Niels Bjerg.

I ‘Optagethed’ får man lov til for en stund at låne et andet menneskes sanseapparat og lære personen at kende indefra.

- Du hører de samme lyde og mærker, hvordan personen bevæger sig gennem de rum og scenarier, der udgør en dagligdag, fortæller Niels Bjerg.

Mens hovedpersonen fortæller sin historie, bliver hverdagslydene gradvist elektronisk bearbejdet og forvandlet til rytmer og melodier, der bevæger sig i lydbilledet som dansere i en koreografi.

- Mange har en opfattelse af deres egen hverdag som uinteressant, og måske netop derfor finder vi stor fornøjelse i at udfolde de tilsyneladende mest uanselige dele af hverdagen til vældige lydlandskaber og koreografi, fortæller Niels Bjerg.

Forestillinger i Struer og Ringkøbing

Hvert afsnit lanceres med en surroundsound forestilling, hvor dansere med trådløse højtalere bevæger sig rundt blandt publikum.

Første podcast #1 udkommer d. 13. juni, og forestillingen i den forbindelse foregår i Folkets Hus i Struer samme dag kl. 16.30, 17.15 og 18.00.

Forestillingen opføres også under til Børnekulturfestivalen Genopdag. Det sker på Rådhuset i Ringkøbing den 15. juni kl. 10.00, 10.45, 11.30, 12.30 og 13.15.

Både i struer og Ringkøbing præsenteres Optagethed som en del af Europæisk Kulturregions festival GENOPDAG.

Forestillingen varer 20 minutter og herefter er der mulighed for at stille spørgsmål til podcast´en.

FAKTA:

Find podcasten OPTAGETHED ved at søge på “optagethed” i din podcast-app eller besøg wego.dk eller optagethed.dk. Podcasten anvender 3d-lyd, så HUSK HOVEDTELEFONER!

Musik- og dansekompagniet WE GO flyttede i 2017 fra København til Velling nær Ringkøbing i Vestjylland.

‘Optagethed’ er skabt med og for voksne borgere, unge som gamle, i første omgang fra kommunerne Struer, Ringkøbing-Skjern og Holstebro, hvor projektets første fem afsnit finder sted.

Gennem et tæt samarbejde med festivalen Struer Tracks og de tre kommuner er håbet, at projektet kan tjene som inspiration for andre til at lytte, beskue og lade sig fascinere af lyde og bevægelser i deres eget liv.

‘Optagethed’ produceres af kompagniet WE GO og co-produceres af festivalen Struer Tracks i tæt samarbejde med kommunerne Struer, Ringkøbing-Skjern og Holstebro.

Podcasten er tilgængelig for alle, og efter de første fem afsnit er hensigten at producere nye afsnit fra hele Region Midtjylland – måske endda hele landet.

Juni 2019: Optagethed #1 lanceres i Struer og Ringkøbing

13.06. Folkets Hus i Struer

15.06. Rådhushallen i Ringkøbing

August 2019: Optagethed #2 lanceres under festivalen Struer Tracks

December 2019: Optagethed #3 lanceres i Ringkøbing

Juni 2020: Optagethed #4 lanceres i Ringkøbing

August 2020: Optagethed #5 lanceres i Holstebro

Del denne begivenhed

bottom of page