top of page

Elektronisk komposition

Lær at komponere elektronisk musik fra bunden 

 

Vi skal skabe lyd og musik på computeren med synthesizers og trommemaskiner og blande det med lyde, som vi selv optager på vores field recording ekspeditioner.​

Du får vejledning til at komme videre med din egen musik, og du får konkrete opgaver, hvor vi vil afprøve nye måder at arbejde med musik på, som du aldrig har kunnet forestille dig.

Vi kalder faget Elektronisk Komposition, fordi den musik vi skaber ikke nødvendigvis skal fremføres som en traditionel koncert. Rammerne er meget bredere end det, og det er os selv, der bestemmer dem.

 

Vi tager på ture for at optage lyde eller på besøg i Niels’ lydstudie, hvor eleverne kan afprøve deres musik i et multikanal højtalersystem.

​​

Vi anbefaler, at du medbringer din egen laptop computer, hvor du kan få installeret skolens undervisnings licens til programmet Ableton Live på til låns. Gennem skolen kan programmet også købes med 40% rabat. Har du ikke mulighed for at medbringe en computer, har skolen et begrænset antal computere til låns.

IMG_3804.jpg

Niels Bjerg

Niels Bjerg underviser i Elektronisk Komposition på Vestjyllands Højskole. Ved siden af højskolen arbejder han som komponist, lyddesigner og guitarist.

Niels skaber musik og lyd til scenekunstproduktioner og til ensembler og kor. Med guitarsekstetten Cirklen har han blandt andet samarbejdet med Manuel Göttsching og MidtVest Pigekor.

​​

Kontakt: nb@vestjyllandshojskole.dk

bottom of page