Elektronisk komposition

Vi bruger computeren til at finde på nye måder at skabe musik.

Lær at komponere elektronisk musik fra bunden. Vi skal skabe lyd og musik på computeren med synthesizers og trommemaskiner og blande det med lyde, som vi selv optager på vores field recording ekspeditioner.

Lyt til lyd fra tidligere elever her:

Vi bruger hovedsageligt programmet Ableton Live, som skolen ejer licenser til.

Du får vejledning til at komme videre med din egen musik, og du får konkrete opgaver, hvor vi vil afprøve nye måder at arbejde med musik på, som du aldrig har kunnet forestille dig.

Vi kalder faget Elektronisk Komposition, fordi den musik vi skaber ikke nødvendigvis skal fremføres som en traditionel koncert. Rammerne er meget bredere end det, og det er os selv, der bestemmer dem! Måske skal din musik helst høres gennem høretelefoner, mens man sidder i en traktor - eller i samspil med sang og instrumenter. Eller måske laver du lydsporet til en danseforestilling sammen med dansefaget. På Vestjyllands Højskoles fag for Elektronisk Komposition er grænserne åbne!

Undervisningen varetages af Niels Bjerg, der ved siden af højskolen arbejder som komponist og lydproducer. Vi tager ofte på ture ud for at optage lyde eller på besøg i Niels’ lydstudie, hvor eleverne kan afprøve deres musik i et multikanal højtalersystem.

Vi anbefaler, at du medbringer din egen laptop computer, hvor du kan få installeret skolens undervisnings licens til programmet Ableton Live på til låns. Gennem skolen kan programmet også købes med 40% rabat. Har du ikke mulighed for at medbringe en computer, har skolen et begrænset antal computere til låns.

underviser

Niels Bjerg

Niels Bjerg (f. 1979) er timelærer og underviser i Elektronisk Komposition på Vestjyllands Højskole. Ved siden af højskolen arbejder han som komponist, lyddesigner og guitarist.

I samarbejde med koreograf Kirstine Kyhl Andersen har han ledet musik- og dansekompagniet WE GO siden opstarten i Amsterdam i 2004 med forestillinger i Europa og Nordamerika.

Niels skaber musik og lyd til scenekunstproduktioner og til ensembler og kor. Med guitarsekstetten Cirklen har han blandt andet samarbejdet med Manuel Göttsching og MidtVest Pigekor.

Kontakt: nb@vestjyllandshojskole.dk