Eksistens

Eksistens er et samtalefag. Vi er nysgerrige, vi undrer os, og vi erkender, at alene ved vi lidt, men sammen ved vi mere.

Når vi snakker med hinanden og tør lægge vores fordomme bag os og stille os åbne overfor, hvad vi mener er rigtigt og forkert, så åbner vi os for en helt ny horisont end vores egen.

 

I eksistens stiller vi spørgsmål til verden og bruger primært hinanden til at svare på dem. Derfor læser vi ikke klassiske filosofiske tekster, med mindre det kan berige vores samtale. Derimod tager vi ofte afsæt i artikler, debatter eller interessante podcasts, og vi søger konstant at stille aktuelle spørgsmål til det, der vedrører os her og nu.

underviser

Andreas Heuck Steinicke

Andreas er dramalærer med en pædagoguddannelse og kandidat i dramapædagogik fra Norge. Han underviser i hovedfaget Teater og i faget Eksistens & filosofi på Vestjyllands Højskole.

Andreas har altid troet, han skulle være skuespiller, men blev fascineret af, hvad teater gør ved mennesker, hvordan teater kan rykke folk og hvordan teater kan ændre samfundet/verden, så det blev teaterverdenen, der tog over.

Han har i Berlin arbejdet med teater og udviklingshæmmede, som bekræftede ham i, at netop teater kan røre både den, der spiller på scenen og publikum. I hans arbejde har han fokus på teatret som et udtryksform, for derigennem at udnytte potentialet til at røre folk. Teater kan give følelse af medborgerskab. I tilblivelsen af teater inddrager Andreas skuespillerne, så fortællingerne mellem mennesker bruges kreativt og giver en filosofisk vinkel. Selvom indholdet skal være rørende og udtryksfuld, er det også vigtigt for ham, at det er lækkert at se på. Teater er også visuelt.

Netop det at bruge hinanden som vidensbank er også tanken bag undervisningen i Eksistens og filosofi. En samtale mellem mennesker på en undrende og spørgende måde bliver interessant og givende.

Andreas er opvokset i de frie skoler, har gået på friskole og højskole, og har arbejdet som bl.a. dramalærer på efterskole. Udenfor højskolen laver Andreas teater med og for unge.

Kontakt: ahs@vestjyllandshojskole.dk

 

Andreas underviser i