top of page
IMG_1338.JPG

Eksistens

Eksistens er et samtalefag. Vi er nysgerrige, vi undrer os, og vi erkender, at alene ved vi lidt, men sammen ved vi mere.

Når vi snakker med hinanden og tør lægge vores fordomme bag os og stille os åbne overfor, hvad vi mener er rigtigt og forkert, så åbner vi os for en helt ny horisont end vores egen.

 

I eksistens stiller vi spørgsmål til verden og bruger primært hinanden til at svare på dem. Derfor læser vi ikke klassiske filosofiske tekster, med mindre det kan berige vores samtale. Derimod tager vi ofte afsæt i artikler, debatter eller interessante podcasts, og vi søger konstant at stille aktuelle spørgsmål til det, der vedrører os her og nu.

underviser

Magnus Stein.JPG

Magnus Stein

MAGNUS STEIN

Jeg underviser i fagene Mød Verden og Eksistens. Jeg har brugt en masse år i et selvforsynende(-agtigt) og næsten pengefrit kollektiv på landet. Her har jeg dyrket grøntsager, malket geder, bygget skurvogne og holdt uendeligt lange husmøder - og lært værdifulde lektier om både at lave ost og om at skabe fællesskaber, de to måske vigtigste ting i livet, forstås.

Da jeg selv gik på højskole byggede vi på min linje et helt hus fra grunden, selvom de fleste af os knapt anede, hvilken ende af hammeren man slår med, da vi startede. Det var en helt vild oplevelse at hver dag gå ud og gøre ting, som ingen af os troede, vi kunne finde ud af.

For mig er Højskolen et sted, hvor vi på samme tid støtter og udfordrer hinanden. Hvor vi ved at overgive  os selv ind i et større fællesskab samtidig får os selv forærende. Det er helt vildt givende og helt vildt krævende. Og helt vildt fedt.

 

Jeg er bachelor i antropologi; har tidligere undervist i havebrug, musik og selvforsyning; arbejdet med latinamerikanske oprørsbevægelser og spillet i en masse bands med f.eks. disco-pop- og punk. Jeg kan godt lide cykelløb, flot joggingtøj og store dumme glade hunde. Prøver for tiden at tæmme et danskvands-forbrug, som er løbet lidt løbsk.

Magnus Stein
bottom of page