top of page
IMG_1338.JPG

Eksistens

Eksistens er et samtalefag. Vi er nysgerrige, vi undrer os, og vi erkender, at alene ved vi lidt, men sammen ved vi mere.

Når vi snakker med hinanden og tør lægge vores fordomme bag os og stille os åbne overfor, hvad vi mener er rigtigt og forkert, så åbner vi os for en helt ny horisont end vores egen.

 

I eksistens stiller vi spørgsmål til verden og bruger primært hinanden til at svare på dem. Derfor læser vi ikke klassiske filosofiske tekster, med mindre det kan berige vores samtale. Derimod tager vi ofte afsæt i artikler, debatter eller interessante podcasts, og vi søger konstant at stille aktuelle spørgsmål til det, der vedrører os her og nu.

underviser

Magnus Stein.JPG

Magnus Stein

Jeg hedder Magnus og underviser på Mød Verden og Eksistens. Jeg er bachelor i antropologi, men har først og fremmest lært noget om verden gennem mange år i et selvforsynende (-agtigt) kollektiv på landet. Her har jeg dyrket grøntsager, malket geder, bygget skurvogne og holdt uendeligt lange husmøder - og lært værdifulde lektier om både at lave ost og om at skabe fællesskaber (de to måske vigtigste ting i livet, forstås). I dét liv går det hånd i hånd at være god til at reparere traktoren og at være godt til at tale om sine følelser, og den mentalitet prøver jeg at tage med mig i alt, hvad jeg laver.

 

Vi lever i en vild og kompliceret verden, som det er svimlende at prøve at forstå, men som vi også har større mulighed for at forandre end nogensinde før. Og forandringen er pinedød nødvendig, når vores nuværende kurs går mod det komplette klima-kollaps. Jeg er meget optaget af, hvordan vi i de fællesskaber, vi skaber på Højskolen, kan være en del af denne forandring.

 

Da jeg selv gik på højskole byggede vi på min linje et helt hus fra grunden, selvom de fleste af os knapt anede, hvilken ende af hammeren man slår med, da vi startede. Det var en helt vild oplevelse at igen og igen gå ud og gøre ting, som ingen af os troede, vi kunne finde ud af. Det er essencen af Højskole for mig. Den skal være et sted, hvor vi på samme tid støtter og udfordrer hinanden. Hvor vi sammen kan øve os på på at forholde os aktivt og kritisk til samfundets usynlige regler. Hvor vi i fællesskab finder styrke til at forandre såvel os selv som verden omkring os.

 

Jeg har tidligere undervist i havebrug, musik og selvforsyning på højskolerne i Brenderup, Gram og Nordfyn, arbejdet med latinamerikanske oprørsbevægelser og spillet i disco-pop- og punk-bands. Derudover kan jeg godt lide cykelløb, kryds-og-tværser og flot joggingtøj.

bottom of page