top of page

Dans og Koreografi

Gennem dans undersøger og udvikler vi vores individuelle bevægelsesmuligheder

 

Med udgangspunkt i at alle kroppe er forskellige, arbejder vi ud fra den krop vi hver især har og omfavner både de begrænsninger og muligheder vi kan opleve.

Uanset om du har danset hver dag siden du var barn, eller kun har danset hjemme i stuen for dig selv, eller mest ynder de sene nattetimer på klubben, så er der plads til lige præcis dig. Ingen erfaring er nødvendig, men til gengæld skal du have lyst til at undersøge, bevæge dig, øve dig og finde på idéer der kan blive til koreografier.

 

Vi insisterer på dansen som et sted, hvor du kan være dig selv og bidrage med alt, hvad der er dig.
Sammen skaber vi de trygge rammer, hvor vi kan udfolde os.

Vi arbejder ligeværdigt med teknik og koreografiske undersøgelser i undervisningen

Dans

Opvarmning og teknikarbejde: I opvarmningen kan du forvente: lege- og improvisationsøvelser, bodywork i form af partner arbejde, yoga- og akrobatisk flow inspirerede øvelser.

 

Teknisk arbejder vi med gulv- og release-baseret teknik og lærer at arbejde hensigtsmæssigt og effektivt ud fra kroppens anatomi. Gennem korte koreograferede fraser, øver vi vægtskifte og at arbejde sig ned og op fra gulvet med størst mulig frihed og sikkerhed.

 

Her lægges vægt på at opbygge en grundlæggende styrke og forståelse af egen krop, der kan være nyttig uanset, hvad du fortsætter med efter højskolelivet.

Koreografi

Gennem øvelser, undersøgelser og koreografiske opgaver skaber vi vores egne koreograferede danse.

 

Det sker ofte i samarbejde i enten duetter eller mindre grupper, men solo arbejde forekommer også. Ind imellem er der mulighed for at vise vores arbejde for højskolens øvrige elever eller til åbne arrangementer.

Vi vil også arbejde med at filme vores koreografiske eksperimenter og bruge skolens områder udenfor dansesalen, eller begive os ud i lokalsamfundet for at finde de perfekte omgivelser. Vi ser på dansen der præsenteres på scenerne i Danmark og i resten af verden og får et blik ind i forskellige koreografiske udtryk som vi vil lade os inspirere af. Gennem de beskrevne praksisser arbejder vi med dansen som et undersøgende rum, der kan åbne op for kreative processer og lede til en ny forståelse af din egen krop.

Hver undervisningsgang afsluttes med grundig udstrækning.


Undervejs i forløbet vil vi også arbejde med balletteknik og lære de termer der også bruges i den kontemporære dans.

 

Vi oplever også en danseforestilling på højskolen eller tager på besøg i Holstebro eller Aarhus

Vigtigst af alt skal vi grine, svede, lytte til både god og dårlig musik, trække vejret dybt, og du bliver også klogere på, hvad en kropslig praksis handler om og hvad dine egne præferencer præcis er.


Jeg glæder mig til at danse med jer!

Kirstine

Kirstine Kyhl Andersen.jpg

Kirstine Kyhl Andersen

underviser i dans på Vestjyllands Højskole.

Kirstine er uddannet danser og koreograf ved School For New Dance Development i Amsterdam i 2004.

bottom of page