Dansk sprog og kultur

Grundpillen for undervisningen i faget ’dansk sprog og kultur’ er højskoletraditionen og den almene dannelse.

I danskundervisningen vil der være fokus på samtale, lytning, udtale, og grammatik, da disse alle er vigtige for at forstå dansk og derved at kunne kommunikere på dansk og blive en større del af fællesskabet på højskolen.

Gennem vores samtaler – på dansk – kommer vi omkring mange sider af den danske kultur. Fra ’hygge’ over højskolens fader, Grundtvig, til de danske vindmøller.

Sprog og kultur følges ad: kulturen er en del af sproget, og det er gennem sproget, at vi forstår og møder et land, en kultur, et folk – og et menneske.

Dansk sprog og kultur er for internationale elever.

underviser

Cv pernille -page-001 (3).jpg

Pernille Gjørup bruhn

Pernille er uddannet lærer fra Århus Seminarium med bl.a. billedkunst og dansk som linjefag og underviser i Maleri og Dansk på Vestjyllands Højskole.

Pernille har rejst verden og Danmark rundt for at gå på forskellige kunstskoler i Venezuela, Liverpool, Costa Rica og Århus Kunstakademi. Inden hun kom til Vestjyllands Højskole, har hun været på et 10. klassecenter og efterskole. Faktisk har hun arbejdet som kunstlærer gennem 15 år.

I sit eget kunstneriske arbejde er Pernille udøvende kunstner i kunstnerkollektivet ”Tændpiben”, hvor hun primært arbejder med grafik (collografi) og maleri.

I undervisningen med Pernille vil der være en god blanding af eksperimenter, leg, fordybelse og fokus på selve håndværket:

”Vi vil have fokus på bæredygtighed gennem genbrug af forskellige materialer – man kunne sige, vi arbejder under mantraet ’fra skrot til kunst’. Vi kommer vidt omkring: Grafik, tegning, maling, akvarel, tuschmaling, installationskunst, croquis, collage og skulpturer er blot nogle af spændende ting, vi vil arbejde med.”

Kontakt: pgb@vestjyllandshojskole.dk

pernille underviser i