Aften- og dagskurser med AOF

På Vestjyllands Højskole har vi også en række aften eller dagskurser sammen med AOF i Ringkøbing Skjern, som alle er velkommen til at deltage på. Det er kurser af et par timer om ugen, hvor du samtidig for mulighed for at opleve lidt højskoleliv.

Afrikansk dansekultur

Tirsdage 19.00 til 21.15 fra 4. februar

Lær om afrikansk kultur gennem afrikansk dans. Musik og dans i Vestafrika er et kollektivt anliggende, hvor alle deltager. Udtryksformerne, der kan kanalisere følelser som vrede og glæde, spiller en væsentlig rolle i de ritualer og ceremonier, der omgiver den enkeltes og samfundets liv: fødsel, indvielse, bryllup og død.

 

Visse sange og danse har særlig tilknytning til arbejde og produktion- det kan være danse, hvori høst- eller jagtbevægelser bliver fremført, og det kan være sang og musik, som i kraft af en fælles rytmisk puls letter arbejdsbyrden. Desuden kan musik og dans bruges rent underholdende.

 

Oftest vil den enkelte sang eller dans dog opfylde flere forskellige funktioner.Vi skal prøve kræfter med forskellige trin og danse fra primært Senegal, hvor underviser Cheikou har været professionel danser i over ti år.

 

I undervisningen undersøger vi den vestafrikanske kultur gennem dans. Afrikansk dans er samtidig noget, der får pulsen og blodomløbet i gang.

Ved spørgsmål ring til 97 32 55 55

Filmen og dens samtid fra 1930'erne til i dag

Onsdage 13.00 til 15.25 fra 15. januar

Sammen med underviser på Vestjyllands højskole Christian Andersen, der er professionel filminstruktør, gennemgår vi filmmediets udvikling fra 30erne til idag. Der vises klip fra filmens spæde start til nutiden. Vi sætter fokus på de tekniske virkemidler som har forandret flere gange i gennem tiden. Desuden snakker vi om de film, som formået at sætte sig fast i vores nethinder og stadig den dag i dag fortæller en god historie.


Samtidig ser vi på, hvordan film har forholdt til det omkringliggende samfund og problemstillinger som atomenergi, klima, verdenskrig og sociale strukturer.


Undervisningen er opbygget som samtale, oplæg og selvfølgelig en masse klip og nedslag i forskellige film.

Yoga

Torsdage 16.30 til 18.00 og 19.00 til 20.30 fra 16. januar

Kom og nyd et pusterum fra din daglige gøren og laden og oplev på egen krop, hvad yoga kan gøre for dig. Timerne vil foregå helt nede på jorden, med en vestjysk tilgang: vi går kun efter, hvad der virker bedst - intet fiksfakseri og lange abstrakte forklaringer.

 

Timerne vil bestå af frie sammensætninger af yogastilarter tilrettelagt af instruktøren, som skal udbrede yogaens mangfoldighed. Målsætningen for timerne er at give dig inspiration og kompetencer til at blive fri og selvstændig i din egen yoga praksis, så du også kan bruge yogaen til i hverdagen, når det passer dig.

 

På timerne vil du også blive introduceret til meditationer, vejrtrækningsøvelser og frie kropsbevægelser, der alle sigter efter, at få dig i kontakt med kroppen, åndedrættet og dine kropslige og mentale grænser - der vil rykke sig lidt, gang for gang. Alle kan være med uanset niveau, da øvelser skaleres efter hver enkelt.

Instruktøren Daniel Rosengreen Pilgaard er uddannet personlig træner, bachelor i filosofi samt yogalærer, yogaterapeut og meditationsinstruktør i Indien, Dharamsala. Daniels timer består selvfølgelig af klassisk yoga med styrkende øvelser, men også en kombination af dyb kropsnærvær igennem vejrtræknings og meditationsøvelser.

 
fingrelangtrensperent2.png
Kontakt os
@vestjyllandshojskole
Søg på siden

Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8

6950 Ringkøbing

​​

Tlf +45 9675 3777

kontor@vestjyllandshojskole.dk

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - Hvid Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - Hvid Circle