Ja til FÆLLESSKAB?
Mere MUSIK?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

TILSKUDSORDNINGER

Vi har på Vestjyllands Højskole valgt at have en meget lav pris for alle på opholdet, så alle skulle have råd til at få en højskoleoplevelse, selv uden tilskud. På den måde støtter vi alle i stedet for nogle få.

Du kan som arbejdsløs modtage dagpenge eller uddannelsesgodtgørelse under højskoleopholdet. Men det er op til dig selv at sørge for, at alle aftaler er på plads med jobcentret, a-kassen eller socialforvaltningen, før du starter på højskolen.

Reglerne for kommunestøtte varierer meget fra kommune til kommune. Hvis du henvender dig til din kommunes skoleforvaltning, kan du få oplyst, om din kommune giver tilskud til højskoleophold.

Hvis du farer vild i tilskudsjunglen, eller du er i tvivl om, om du kan få tilskud, er du velkommen til at kontakte os, så vil vi prøve at hjælpe eller du kan læse mere på http://www.hojskolerne.dk/lange-kurser/tilskud-til-hoejskoleophold

Udover de almindelige tilskudsordninger, har du altid muligheden for at søge et legat. Det kan være, der er et særligt legat for netop dit lokalområde eller for det felt, du vil arbejde med. Du kan se en oversigt over de flest danske legater her: Legatbogen.dk

Vi har dog to ordninger, som giver flere muligheden et højskoleophold:


Er du mellem 18 og 25 og har du ikke nogen ungdomsuddannelse, så kan du få støtte gennem mentorordningen. Du kan få vejledning og støtte fra en mentor gennem hele dit højskoleophold samt  få opholdet til en reduceret pris efter individuel vurdering. Du skal lave en aftale med kommunens UU vejleder.

Ud over den almindelige vejledning, vil du, når du er begyndt på skolen, have en samtale med forstanderen. I finder ud af, hvilke behov du har og herefter finder vi den mentor blandt lærerne, som vi finder bedst for dig. Herefter tilbydes ugentlige samtaler og daglig støtte efter behov.


Er du under uddannelse og har brug for en pause i studierne for evt. at finde glæden ved at lære igen, kan du få glæde af et højskole ophold. Vi har afsat nogle få pladser til en reduceret pris efter individuel aftale. Det er vigtigt, at du kontakter os og får en snak om pitstop muligheden.

Priser

Skolepenge pr. uge for skoleåret 2016/17:
Pr. uge: 1245,-


Vestjyllands Højskole

Skraldhedevej 8, Velling,
DK - 6950 Ringkøbing

Tlf.: 9675 3777
kontor@vestjyllandshojskole.dk


CVR: 68691451
Bank: 7670 2027873