Indlevelse
Egne kompositioner
Sammenspil
Koncert

Ditte Holm BroNIELS BJERG

Niels Bjerg (f. 1979) underviser i Elektronisk Komposition på Vestjyllands Højskole og er uddannet som jazz-guitarist på konservatoriet i Amsterdam i 2004. I 2016 udpeget som ekstern censor på Den Danske Scenekunstskole.

I samarbejde med koreograf Kirstine Kyhl Andersen har han siden 2004 ledet musik- og dansekompagniet WE GO.

Som instrumental komponist og guitarist har Niels skabt en lang række produktioner med WE GO samt som leder af ensemblet Cirklen og samarbejdet med bl.a. Manuel Göttsching. 

Niels begyndte først i 2014, at arbejde med den elektroniske musik, og det var af ren og skær  nødvendighed, idet han og Kirstine havde fundet på et projekt til WE GO, hvor danserne skulle bære lyden i en koreografi med trådløse højtalere. Siden har han blandt andet modtaget bestillinger på elektroniske værker fra Aarhus Teater, Sparkling Sound Festival og Holstebro Festuge samt givet workshop på elektronisk musikkonservatorium DIEM i Aarhus.

Musik er knyttet til det rum og den sammenhæng, den opleves i. Jeg er derfor optaget af, hvordan lyden bevæger sig i rummet, og hvordan den når lytterens øre - fra en nær eller fjern lydkilde - fra et punkt eller i bevægelse. Jeg tænker dette ind i musikken fra starten, uanset om den er instrumental eller elektronisk. Inden for elektronisk musik er jeg inspireret af bl.a. Denis Smalley, Horacio Vaggione, Current Value og Aphex Twin.

 

www.wego.dk/niels

 

 

Dorthea og Tobias fortæller om deres tid på højskolen