Klatring
Udeliv
Mountainbike

Kristoffer Brun Gram

Kristoffer er kommunikationsmedarbejder på højskolen og underviser i faget “Udeliv”. Han er naturmand ind til benet og dyrker alle de udendørsaktiviteter, han kan komme i nærheden af. Han er uddannet sergent i forsvaret, kandidat i statskundskab, i kommunikation på journalisthøjskolen og har sideløbende taget en lang række instruktør- og udelivskurser.

Selvom om friluftsliv også er frisk luft og sved på panden. Mener Kristoffer, at det handler om mere og andet end bare den fysiske udfordring. Friluftsliv er at vælge det primitive over det komfortable. Det handler om at tage på tur i en lille gruppe med simple transportmidler, hvad enten det er på cykel eller til fods.

Kristoffers tilgang til udeliv ligger i forlængelse af skolens filosofi om bæredygtighed. Når du selv skal transportere grej, mad og vand, bliver det synligt, hvad du egentlig har brug for. Når du selv skal tage dit affald med hjem, tvinges du til at tænke over, hvilket aftryk du sætter på jordkloden. Og når du ikke har en skærm, der forstyrre dig, kigger du ud i horisonten eller op i himlen.

Gennem turer og oplevelser i naturen arbejder Kristoffer med kontrasten til en hektisk, teknisk og kompliceret hverdag. Det forklares allerbedst i et af Kristoffers ynglingscitater: ”Friluftsliv er knaphed på ting og overskud af tid. Hverdagslivet er knaphed på tid og overskud af ting”.

Gennem samtale og refleksion i rundkredsen om bålet, skal de oplevelser, vi tager med os fra naturen, blive til viden, holdninger og handlinger. Det er Kristoffers mål, at eleverne udvikler sig som individer og som gruppe ved, at alle får ansvar og er med til at tage beslutninger. I undervisningen trækker Kristoffer på brede erfaringer med undervisning af børn, unge og voksne inden for flere fritidsaktiviteter, værnepligtige i forsvaret og studerende på universitetet.

• Læs om sidefaget Udeliv