Nye GENRE
Site Specific
Nye BEVÆGELSER

Kirstine Kyhl Andersen

Kirstine Kyhl Andersen underviser i moderne dans og ballet på Vestjyllands Højskole. Hun er uddannet danser og koreograf ved School For New Dance Development i Amsterdam i 2004 og har haft sin base i København siden da. I samarbejde med komponist og guitarist Niels Bjerg stiftede hun musik- og dansekompagniet WE GO samme år. De arbejder på at opnå et symbiotisk forhold mellem dansen og musikken og har udviklet et særegent udtryk gennem deres koncert- og danseforestillinger.
Igennem hendes uddannelse har hun erfaring med forskellige moderne danseteknikker, improvisation som redskab til at skabe koreografi eller som scenisk udtryk, somatiske praksisser, kontakt/improvisation og komposition.


Kirstine har siden 2008 været aktiv som bestyrelsesmedlem i foreningerne De Frie Koreografer og Brancherådet for Scenedans i Danmark. Begge arbejder på at forbedre arbejdsvilkårene for dansen i Danmark og på at sikre en udveksling og dialog kunstnere imellem og mellem kunstnere og institutioner.
Siden 2013 har hun været træningsleder ved Kitt Johnsons “Åben Træning”, som hun først stiftede bekendtskab med i 1998 og har praktiseret siden.


Jeg er opvokset i Vestjylland og havde ikke mange muligheder for at udleve mine drømme om at gå på balletskolen i København, så derfor har jeg fra barnsben udviklet en “bare-gør-det” tilgang. Den hænger lidt ved endnu, og jeg er overbevist om, at det aldrig er blevet for sent til at gå i gang med noget. Min første oplevelse af koreografi, som jeg husker tydeligt, var da jeg observerede en mark fuld af køer udenfor mit vindue. Og pludselig midt i al deres tilfældige og rodede strøm af bevægelse opstod en perfekt unison svingen af haler, som stadig står meget skarpt. Den oplevelse har været- og er til fortsat stor inspiration.

Læs mere om hovedfaget DANS

Dorthea og Tobias fortæller om deres tid på højskolen