I køkkenet
Gourmet
Konditori
Bagning
Smag på kulturen

JUSTINE DE VALICOURT

Justine De Valicourt er gastronomi kok og er fra Canada. Fra Universitet i Montreal fik hun i 2007 en bachelor i biomedicin. Herfra fortsatte hun til kok og gastronomisk kunst fra Instituttet for turisme og hotel i Québec (Institut de Tourisme et d’Hôtellerie du Québec). Hun sluttede i toppen af sin årgang og vandt første pladsen i den nationale konkurrence ”San Pelligrino Almost Famous Chef Competition”.

I 2010 modtog hun den prestige fyldte pris Ferran Adria International Fellowship til at afdække de catalanske kulinariske traditioner og arbejde med ledende kokke inden for ”avant-garde” gastronomi i michellin restauranterne ”El celler de Can Roca” og El Bulli”.

Fra 2011-12 arbejdede Justine med råvarernes muligheder inden for gastronomi, i projektet ”fra jord til bord”. Takket være et fransk udvekslingsprogram kom hun til Falsled Kro i Danmark, De Librije i Holland og Michel og Sébastien Bras i Frankrig samt var nogle måneder i Spanien, hvor hun på gastronomi og videnskabsinstituttet perfektionerede hendes molekylær gastronomiske færdigheder.

Hun har undervisningserfaring fra Duke University i USA, hvor hun bl.a. har undervist i kokkeriets fysik og kemi. Siden maj 2013 har hun arbejdet som researcher på Nordisk madlaboratorium, skabt af Noma i København.

På Vestjyllands Højskole underviser hun i fagene: Kokkeri, Konditori og Funny science.

Læs om KOKKERI, KONDITORI OG FUNNY SCIENCE
Læs Justines blog: Madvidenskab
Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.